ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Συνεργασία Centaur Analytics και Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας
Για τη διασφάλιση της ποιότητας και της αφθονίας των αποθηκευμένων αγροτικών προϊόντων

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας και η Centaur Analytics, η πρωτοπόρος τεχνολογική εταιρεία στον τομέα του Internet of Things (IoT) για τη διασφάλιση της ποιότητας και της αφθονίας των αποθηκευμένων αγροτικών προϊόντων, ανακοινώνουν σήμερα την έναρξη της συνεργασίας τους για την υποστήριξη και ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα.
Η συνεργασία αυτή προσφέρει στους παραγωγούς ένα ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης που συνδυάζει χρηματοδότηση, ασφάλεια, καινοτομία και αειφορία, ενισχύοντας ουσιαστικά την παραγωγική τους δραστηριότητα.
Η τεχνολογία Internet–of–Crops® της Centaur μετατρέπει τις αποθήκες σε έξυπνα κέντρα ποιοτικού ελέγχου, παρέχοντας σε πραγματικό χρόνο κρίσιμα δεδομένα για τις συνθήκες αποθήκευσης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και της εμπορικής αξίας των προϊόντων, ενώ παράλληλα μειώνονται οι απώλειες λόγω αλλοιώσεων, εντόμων ή φύρας.
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας προσφέρει ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως μακροπρόθεσμα δάνεια για την αγορά γης και εξοπλισμού, καθώς και μικροδάνεια για την αγροτική επιχειρηματικότητα. Οι όροι είναι ιδιαίτερα ευνοϊκοί, με αυξημένα ποσοστά έγκρισης και χαμηλά επιτόκια, χάρη στην ενσωμάτωση ψηφιακών τεχνολογιών.
Παράλληλα, προσφέρονται εξειδικευμένα ασφαλιστικά προγράμματα που προστατεύουν τη σοδειά, τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις των παραγωγών από απρόβλεπτους βιολογικούς και φυσικούς κινδύνους.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αειφορία, μέσω της μείωσης χημικών επεμβάσεων και της υιοθέτησης φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών αποθήκευσης, περιορίζοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της αγροτικής παραγωγής και ενισχύοντας την κοινωνική υπευθυνότητα των παραγωγών, σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.
Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε παραγωγούς και μεταποιητές, με έμφαση στις εκτατικές καλλιέργειες και τις αποθηκεύσεις σε σιλό, και καλύπτει ολόκληρη την Ελλάδα.
Για περισσότερες πληροφορίες:
www.bankofthessaly.gr, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ CENTAUR ANALYTICS & ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ | Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, centaur.ag/centaur–x–bank–of–thessaly
- ΕΛΛΑΔΑ | 19.01.2026 | 13:44
Μητσοτάκης στους αγρότες: Να μπει τέλος σε μια περίοδο μεγάλης έντασης για την κοινωνία - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.01.2026 | 13:35
Τροχαίο με μετωπική σύγκρουση στις στροφές της Συκεώνας στο δρόμο Καρδίτσα - Λάρισα- ένας τραυματίας (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.01.2026 | 13:20
Στο Μαξίμου για τη συνάντηση με Μητσοτάκη οι αγρότες – Τα αιτήματα, τι λέει η κυβέρνηση, τι είπε ο Ανεστίδης - ΒΟΛΟΣ | 19.01.2026 | 13:09
Βόλος: 40χρονος επιτέθηκε στην 27χρονη σύντροφό του - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 19.01.2026 | 13:00
Μαρινάκης: Δεν υπάρχει περιθώριο επιστροφής στα μπλόκα - Να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι - ΛΑΡΙΣΑ | 19.01.2026 | 12:44
Δωρεά αυτοκινήτου -κινητής Μονάδας στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.01.2026 | 12:34
Έφτασαν οι αγρότες στο Μαξίμου - Στην επιτροπή και ο Κώστας Ανεστίδης - ΛΑΡΙΣΑ | 19.01.2026 | 11:47
Κατέθεσαν μήνυση οι δύο αγρότες για τους βανδαλισμούς στα τρακτερ τους στο μπλόκο της Νίκαιας (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 18.01.2026 | 22:56
Τραγωδία στη Λάρισα: «Τρελή» πορεία αυτοκινήτου σταμάτησε σε προστατευτικές μπάρες - Νεκρός ο οδηγός - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.01.2026 | 10:48
Τακούδης- επικαιροποίηση: Πάνω από μισό μέτρο χιόνι στα ορεινά Δυτ. Θεσσαλίας- πιθανή χιονόπτωση από Τρίτη στα αστικά κέντρα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.01.2026 | 12:01
Επιπλέον 25 ευρώ για το βαμβάκι, 15 ευρώ στο σιτάρι ως στρεμματική ενίσχυση για το 2025 μέσω των eco-schemes - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 18.01.2026 | 12:32
Γιατί η Αθήνα θέλει να φύγει ως καλλιέργεια το βαμβάκι από τη Θεσσαλία και τη χώρα - ΛΑΡΙΣΑ | 18.01.2026 | 10:36
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 18.01.2026 | 17:09
Ποιό χωριό της Λάρισας ντύθηκε στα λευκά το πρωί της Κυριακής (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.01.2026 | 11:24
Nτογκούλης: Περιπου 100.000 ΑΦΜ αγροτών απλήρωτα λόγω προβλημάτων ΑΤΑΚ, ΚΑΕΚ., monitoring (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.01.2026 | 20:44
Με 14 αιτήματα αύριο στο Μαξίμου οι αγρότες– Κόστος παραγωγής, χαμένο εισόδημα και κτηνοτροφία στο επίκεντρο

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
