ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Παγκόσμια Ημέρα του Ποδηλάτου: Ποιος είναι ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής Μαμάκου για το ποδήλατο;
Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Ποδηλάτου δεν είναι απλά μια γιορτούλα,

Παγκόσμια Ημέρα του Ποδηλάτου: Ποιος είναι ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής Μαμάκου για το ποδήλατο;
Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Ποδηλάτου δεν είναι απλά μια γιορτούλα, ευκαιρία για εύκολα λόγια και φωτογραφίες. Είναι μια ημέρα υπενθύμισης ότι η προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου είναι στοιχείο βασικό για την αλλαγή της κουλτούρας μας στις αστικές μετακινήσεις, για την υγεία , το περιβάλλον και την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα.
Είναι ενθαρρυντικό που έστω και με καθυστέρηση η Δημοτική Αρχή με τις σημερινές εκδηλώσεις προσπαθεί θεωρητικά να βαδίσει στα χνάρια της Δημοτικής Αρχής Καλογιάννη, που κατά γενική ομολογία, είχε ανεβάσει ψηλά τον πήχη στην προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου στη Λάρισα. Να θυμίσουμε την ανεπανάληπτη συμμετοχή της πόλης στον 1ο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας και τη διεθνή προβολή της, το Πρωτόκολλο Συνεργασίας με την Ποδηλατική Ομοσπονδία Ελλάδος, το 1ο Φόρουμ για το Ποδήλατο, την καθιέρωση μιας ποδηλατάδας κάθε μήνα, τα πολλαπλά προγράμματα ευαισθητοποίησης για παιδιά και εφήβους στα πλαίσια της Πόλης που Μαθαίνει, την υλοποίηση δικτύου ποδηλατοδρόμων αρκετών χιλιομέτρων στο κέντρο της πόλης.
Είναι ζητούμενο από τη Δημοτική Αρχή του κου Μαμάκου να δούμε επιτέλους το δικό της σχεδιασμό σε μία πορεία αλλαγής της κουλτούρας των πολιτών για τις μετακινήσεις που αποτελεί όρο επιβίωσης της πόλης. Έχουν προηγηθεί οι φωτογραφίες του κου Μαμάκου με τους Αντιδημάρχους του με τα 70 κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα, ένα έργο που υλοποιήθηκε μέχρι την εγκατάσταση από την προηγούμενη δημοτική αρχή Καλογιάννη. Και από τότε… το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης, το κατέβασμα των μπαρών στην είσοδο των πεζοδρόμων και η σιωπή.
Η Λάρισα ήταν και είναι Πόλη του Ποδηλάτου. Η νέα γενιά πιο ευαίσθητη το έχει ήδη εντάξει στην καθημερινότητά της, στο σχολείο, στην αγορά, στην άθληση, στην αναψυχή.
Χρειάζονται βήματα σταθερά με συνέπεια και συνέχεια. Για την ολοκλήρωσή του δικτύου ποδηλατοδρόμων που θα διασυνδέει τις συνοικίες με το κέντρο, διασφαλίζοντας για όλους ασφαλή χρήση του ποδηλάτου.
Μια ποδηλατάδα μετά από 1,5 χρόνο απραξίας δεν φτάνει.
Εμείς τώρα, όπως και χθες, θα είμαστε παρόντες.
- ΛΑΡΙΣΑ | 10.06.2025 | 18:45
Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας - ΒΟΛΟΣ | 10.06.2025 | 18:41
Η καρδιά πρόδωσε τον 37χρονο Βασ. Καναρά που ξεψύχησε έξω από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού - ΛΑΡΙΣΑ | 10.06.2025 | 18:31
Δήμος Λαρισαίων: Παρουσιάζεται το Master plan της ΔΕΥΑΛ - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 10.06.2025 | 16:54
Μειώθηκε η καταναλωτική κίνηση σε Καρδίτσα, Λάρισα- οι επιπτώσεις του Daniel...(video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 10.06.2025 | 16:47
Ημερίδα στην Περιφέρεια για την Ελληνο-Ινδική συνεργασία στην εργασία - ΕΛΛΑΔΑ | 10.06.2025 | 14:49
Δράμα: Νεκρός ο ορειβάτης που δέχτηκε επίθεση από αρκούδα και έπεσε σε γκρεμό - ΛΑΡΙΣΑ | 10.06.2025 | 14:27
Τρία κρούσματα ευλογιάς αιγοπροβάτων στην Π.Ε. Λάρισας-σε Πυργετό, Μακρυχώρι, Καλαμάκι (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 10.06.2025 | 14:22
1ο Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας στη βαμβακοκαλλιέργεια της ΠΕ Λάρισας
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | 09.06.2025 | 22:13
Καιρός: Εντυπωσιακή αλλαγή από τα μέσα Ιουνίου στην Μεσόγειο - Τα νέα δεδομένα - ΛΑΡΙΣΑ | 09.06.2025 | 13:50
Σοφία Αποστολάκη-Καλογήρου: Η υπόθεση του θανάτου του Βασίλη δεν έχει κλείσει - ΛΑΡΙΣΑ | 09.06.2025 | 11:21
Πλήθος πιστών στην Αγία Τριάδα στη Φιλιππούπολη Λάρισας (ΦΩΤΟ+video) - ΒΟΛΟΣ | 10.06.2025 | 11:45
Τραγωδία στην άσφαλτο: νεκρός μοτοσικλετιστής το πρωί στον Βόλο - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 09.06.2025 | 12:46
Οδηγείται σε «πόλεμο για το νερό» η Θεσσαλία;-Δυσμενή τα μοντέλα για την επόμενη 20ετία (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.06.2025 | 12:15
Η θερμική καταπόνηση στην Ελλάδα επιδεινώνεται: Στο «κόκκινο» η Θεσσαλία με τα νέα κλιματικά δεδομένα - ΛΑΡΙΣΑ | 10.06.2025 | 09:59
Στην Παιδιατρική Κλινική του ΓΝΛ 2χρονη μετά από παρέμβαση γιατρών και αστυνομίας – Συνελήφθησαν οι παππούδες - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.06.2025 | 23:07
Εκτός των ενισχύσεων μη παραγωγικές γαίες και στο μισό για όλους το τσεκ με τη νέα ΚΑΠ Ιούλιο οι ανακοινώσεις