ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Καυτά ερωτήματα της ΑΕΛ για το AEL FC ARENA
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ για το θέμα του γηπέδου

Ξεκάθαρη και αιχμηρή στάση παίρνει η ΠΑΕ ΑΕΛ απέναντι στη χρόνια υπόθεση του AEL FC Arena, θέτοντας δημοσίως τέσσερα καίρια ερωτήματα για το πώς φτάσαμε σε μια κατάσταση εκβιασμού και υπέρογκων απαιτήσεων, χωρίς το γήπεδο να καλύπτει τις βασικές προδιαγραφές λειτουργίας.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ για το AEL FC Arena:
Τέσσερα ερωτήματα που γυρεύουν -χρόνια τώρα- απαντήσεις
Η «Γήπεδο Α.Ε.», ιδιοκτήτρια εταιρία του AEL FC Arena και συμφερόντων του πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Πηλαδάκη, παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα τη χρήση του ποδοσφαιρικού γηπέδου στην ΠΑΕ ΑΕΛ για ένα χρόνο, με τίμημα υπέρογκο για αυτά που πραγματικά ως ακίνητο μπορεί προσφέρει στην ομάδα, βάσει των λειτουργικών απαιτήσεων της Super League.
Η παραχώρηση χρήσης του γηπέδου για την επόμενη αγωνιστική σεζόν έγινε ακριβώς στην εκπνοή του χρόνου αδειοδότησης της ΠΑΕ, με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 320.000€, μόνο και μόνο για να εκβιαστεί η διοίκηση της ΑΕΛ και να ενδώσει στις προθέσεις της «Γήπεδο Α.Ε.».
Με το συναίσθημα ευθύνης που τη διέπει απέναντι στον κόσμο της ομάδας, η ΠΑΕ ΑΕΛ δηλώνει υπεύθυνα ότι παραλαμβάνει κυριολεκτικά και μεταφορικά ένα γήπεδο «χωράφι» το οποίο δεν διαθέτει κάμερες ασφαλείας όπως ο αθλητικός νόμος επιτάσσει, δεν διαθέτει τουρνικέ με σύγχρονο λογισμικό ανάγνωσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων, δεν διαθέτει λειτουργικά matrix, δεν διαθέτει καν ικανό χλοοτάπητα καθότι το αρδευτικό και το αποστραγγιστικό του του σύστημα ήταν και παραμένει σε μεγάλο βαθμό προβληματικό.
Εκτός των άλλων είναι γνωστό τοις πάσι ότι το εν λόγω γήπεδο έχει πολλά και σοβαρά κατασκευαστικά και αλλά λειτουργικά θέματα που χρήζουν σοβαρών παρεμβάσεων, τα οποία για να κατασκευαστούν ή να επισκευαστούν, θα χρειαστούν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τουλάχιστον επιβαρύνοντας σημαντικά τον προϋπολογισμό της ΠΑΕ ΑΕΛ.
Σε αντιδιαστολή με το υπαρκτό και τεράστιο πρόβλημα, η Πολιτεία φρόντισε τα τελευταία πολλά χρόνια και με την πολιτική ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού, να καταστήσει απολύτως «ακατάλληλο» το ιστορικό Στάδιο Αλκαζάρ (όταν σε άλλα γήπεδα της χώρας με αντίστοιχα προβλήματα η Πολιτεία «έκλεισε το μάτι») γεγονός που με τη σειρά του αποτέλεσε το καλύτερο δώρο προς την ιδιοκτησία του AEL FC Arena για να εκβιάζει όπως και όποτε επιθυμεί την ΠΑΕ ΑΕΛ και τον κόσμο της ομάδας.
Ως διοίκηση της κορυφαίας ΠΑΕ της ελληνικής περιφέρειας είμαστε υποχρεωμένοι πλέον να μοιραστούμε όντες αγανακτισμένοι μαζί με τους εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλων μας, τα εξής απλά ερωτήματα:
- Για ποιό λόγο τελικώς κατασκευάστηκε το AEL FC Arena και δόθηκε η αρχική παραχώρηση των 49 ετών; Για να εκβιάζει ο παραχωρησιούχος την ΠΑΕ-ΑΕΛ και να τις ζητάει κάθε χρόνο ληστρικά ποσά χωρίς αντίκρισμα;
- Ποιός ήταν ο ρόλος της τότε Δημοτική Αρχής στην παραχώρηση του οικοπέδου και ποιες εγγυήσεις ελήφθησαν; Γιατί τελικώς εδόθη στον φερόμενο ιδιοκτήτη «γη και ύδωρ»;;
- Ποιός ήταν ιστορικά ο ρόλος της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ και της τότε διοίκησης της, που ουσιαστικά και νομικά παραχώρησε όλα τα δικαιώματα του Ερασιτέχνη στη «Γήπεδο Α.Ε.»; Έχει απολογηθεί ποτέ η τότε διοίκηση της Ερασιτεχνικής για την εγκληματική παραχώρηση και διαχείριση του γηπέδου της ΑΕΛ και γενικότερα των συμφερόντων της πόλης της Λάρισας, στις ορέξεις ενός ιδιώτη;
- Τα υπέρογκα ποσά που διατέθηκαν στο Στάδιο Αλκαζάρ από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή για έργα υποδομών, γιατί δεν κατευθύνθηκαν πρωτίστως στην επίλυση του προβλήματος της στατικής επάρκειας του, καθώς αυτό ήταν γνωστό εδώ και πολλά χρόνια;;
Όσοι διαβάσουν την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ σήμερα και ανατρέξουν στα πρακτικά εκείνης της περιόδου, θα αντιληφθούν ότι πρόκειται για ένα ενορχηστρωμένο αθλητικό και πολιτειακό σκάνδαλο εις βάρος της ιστορικής ΑΕΛ και της πόλης.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν προτίθεται να ανεχθεί πλέον αυτό το τοπικό έγκλημα με ωφελούμενους ξένους αποδέκτες και καλεί την τοπική κοινωνία και το πολυπληθές φίλαθλο κοινό της σε διαρκή επαγρύπνηση.
Καλούμε επίσης τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μη διαμορφώσουν ηθελημένα ή άθελα άλλα δυσμενή δεδομένα εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού οργανισμού τις ελληνικής περιφέρειας.
Αρκετά με τα δικαιώματα και τις παραχωρήσεις κάτω από το τραπέζι, όλων εκείνων που έγιναν «μεγαλοσχήμονες» στην πλάτη της ΑΕΛ. Από σήμερα ξεκινά ένας μαραθώνιος, θεσμικός και νομικός, εναντίον όλων όσων παράνομα παραχώρησαν δικαιώματα και πρόδωσαν την ιστορία και το μέλλον της ΑΕΛ.
Είναι απαίτηση της κοινωνίας και θα γίνει πράξη.
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 06.01.2026 | 23:22
Χειροκροτήστε τους! Τρομερό «διπλό» του ΑΣΚ στη Σερβία (82-89) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 06.01.2026 | 19:16
Θεοφάνια: Ένταση κατά τη ρίψη του σταυρού στα Τρίκαλα - «Όχι έτσι παιδιά», φώναζε ο Μητροπολίτης - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 19:10
Αγρότες: Παραμένει κλειστή η αερογέφυρα της Νίκαιας στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 18:58
Χρ. Κέλλας από Νέα Μηχανιώνα- Μήνυμα στήριξης στους αλιείς και τους αγρότες - ΕΛΛΑΔΑ | 06.01.2026 | 18:53
Σέρρες: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο 16χρονος - Χειροπέδες και στη μητέρα του - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 18:30
Με θρησκευτική λαμπρότητα έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων στο Δήμο Κιλελέρ - ΒΟΛΟΣ | 06.01.2026 | 18:26
Ο Περιφερειάρχης Δ. Κουρέτας στον εορτασμό των Θεοφανείων στον Βόλο (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 18:12
Βούτηξαν στα νερά του Ελασσονίτη να πιάσουν το σταυρό (ΦΩΤΟ)
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.01.2026 | 08:08
Αυτά είναι τα μέτρα ενίσχυσης που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση αύριο για τους αγρότες -Μηνύματα τέλους ανοχής στα μπλόκα - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 08:17
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 11:51
Θλίψη στη Λάρισα: Απεβίωσε ο Απόστολος Πλατανιάς σε ηλικία 55 ετών - ΒΟΛΟΣ | 06.01.2026 | 14:30
Η 9χρονη Αποστολία έκλεψε την παράσταση στον Βόλο – Βούτηξε για τον σταυρό και συγκίνησε τους πάντες - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 11:42
Mε λιακάδα η ρίψη του Σταυρού στον Πηνειό στη Λάρισα- χιλάδες Λαρισαίοι στις όχθες (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 11:55
Ο 22χρονος Ραφαήλ Νικολάου είναι ο πιστός που έπιασε το σταυρό στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.01.2026 | 09:36
Κυβερνητικό τελεσίγραφο με βαριά πρόστιμα έως 350 ευρώ ημερησίως για τα τρακτέρ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 06.01.2026 | 09:39
Νέο κόμμα από τη Μαρία Καρυστιανού: Τα ποσοστά που κατέγραψε στις δημοσκοπήσεις και η κρίσιμη δεξαμενή των αναποφάσιστων



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed