ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Καυτά ερωτήματα της ΑΕΛ για το AEL FC ARENA
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ για το θέμα του γηπέδου

Ξεκάθαρη και αιχμηρή στάση παίρνει η ΠΑΕ ΑΕΛ απέναντι στη χρόνια υπόθεση του AEL FC Arena, θέτοντας δημοσίως τέσσερα καίρια ερωτήματα για το πώς φτάσαμε σε μια κατάσταση εκβιασμού και υπέρογκων απαιτήσεων, χωρίς το γήπεδο να καλύπτει τις βασικές προδιαγραφές λειτουργίας.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ για το AEL FC Arena:
Τέσσερα ερωτήματα που γυρεύουν -χρόνια τώρα- απαντήσεις
Η «Γήπεδο Α.Ε.», ιδιοκτήτρια εταιρία του AEL FC Arena και συμφερόντων του πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Πηλαδάκη, παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα τη χρήση του ποδοσφαιρικού γηπέδου στην ΠΑΕ ΑΕΛ για ένα χρόνο, με τίμημα υπέρογκο για αυτά που πραγματικά ως ακίνητο μπορεί προσφέρει στην ομάδα, βάσει των λειτουργικών απαιτήσεων της Super League.
Η παραχώρηση χρήσης του γηπέδου για την επόμενη αγωνιστική σεζόν έγινε ακριβώς στην εκπνοή του χρόνου αδειοδότησης της ΠΑΕ, με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 320.000€, μόνο και μόνο για να εκβιαστεί η διοίκηση της ΑΕΛ και να ενδώσει στις προθέσεις της «Γήπεδο Α.Ε.».
Με το συναίσθημα ευθύνης που τη διέπει απέναντι στον κόσμο της ομάδας, η ΠΑΕ ΑΕΛ δηλώνει υπεύθυνα ότι παραλαμβάνει κυριολεκτικά και μεταφορικά ένα γήπεδο «χωράφι» το οποίο δεν διαθέτει κάμερες ασφαλείας όπως ο αθλητικός νόμος επιτάσσει, δεν διαθέτει τουρνικέ με σύγχρονο λογισμικό ανάγνωσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων, δεν διαθέτει λειτουργικά matrix, δεν διαθέτει καν ικανό χλοοτάπητα καθότι το αρδευτικό και το αποστραγγιστικό του του σύστημα ήταν και παραμένει σε μεγάλο βαθμό προβληματικό.
Εκτός των άλλων είναι γνωστό τοις πάσι ότι το εν λόγω γήπεδο έχει πολλά και σοβαρά κατασκευαστικά και αλλά λειτουργικά θέματα που χρήζουν σοβαρών παρεμβάσεων, τα οποία για να κατασκευαστούν ή να επισκευαστούν, θα χρειαστούν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τουλάχιστον επιβαρύνοντας σημαντικά τον προϋπολογισμό της ΠΑΕ ΑΕΛ.
Σε αντιδιαστολή με το υπαρκτό και τεράστιο πρόβλημα, η Πολιτεία φρόντισε τα τελευταία πολλά χρόνια και με την πολιτική ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού, να καταστήσει απολύτως «ακατάλληλο» το ιστορικό Στάδιο Αλκαζάρ (όταν σε άλλα γήπεδα της χώρας με αντίστοιχα προβλήματα η Πολιτεία «έκλεισε το μάτι») γεγονός που με τη σειρά του αποτέλεσε το καλύτερο δώρο προς την ιδιοκτησία του AEL FC Arena για να εκβιάζει όπως και όποτε επιθυμεί την ΠΑΕ ΑΕΛ και τον κόσμο της ομάδας.
Ως διοίκηση της κορυφαίας ΠΑΕ της ελληνικής περιφέρειας είμαστε υποχρεωμένοι πλέον να μοιραστούμε όντες αγανακτισμένοι μαζί με τους εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλων μας, τα εξής απλά ερωτήματα:
- Για ποιό λόγο τελικώς κατασκευάστηκε το AEL FC Arena και δόθηκε η αρχική παραχώρηση των 49 ετών; Για να εκβιάζει ο παραχωρησιούχος την ΠΑΕ-ΑΕΛ και να τις ζητάει κάθε χρόνο ληστρικά ποσά χωρίς αντίκρισμα;
- Ποιός ήταν ο ρόλος της τότε Δημοτική Αρχής στην παραχώρηση του οικοπέδου και ποιες εγγυήσεις ελήφθησαν; Γιατί τελικώς εδόθη στον φερόμενο ιδιοκτήτη «γη και ύδωρ»;;
- Ποιός ήταν ιστορικά ο ρόλος της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ και της τότε διοίκησης της, που ουσιαστικά και νομικά παραχώρησε όλα τα δικαιώματα του Ερασιτέχνη στη «Γήπεδο Α.Ε.»; Έχει απολογηθεί ποτέ η τότε διοίκηση της Ερασιτεχνικής για την εγκληματική παραχώρηση και διαχείριση του γηπέδου της ΑΕΛ και γενικότερα των συμφερόντων της πόλης της Λάρισας, στις ορέξεις ενός ιδιώτη;
- Τα υπέρογκα ποσά που διατέθηκαν στο Στάδιο Αλκαζάρ από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή για έργα υποδομών, γιατί δεν κατευθύνθηκαν πρωτίστως στην επίλυση του προβλήματος της στατικής επάρκειας του, καθώς αυτό ήταν γνωστό εδώ και πολλά χρόνια;;
Όσοι διαβάσουν την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ σήμερα και ανατρέξουν στα πρακτικά εκείνης της περιόδου, θα αντιληφθούν ότι πρόκειται για ένα ενορχηστρωμένο αθλητικό και πολιτειακό σκάνδαλο εις βάρος της ιστορικής ΑΕΛ και της πόλης.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν προτίθεται να ανεχθεί πλέον αυτό το τοπικό έγκλημα με ωφελούμενους ξένους αποδέκτες και καλεί την τοπική κοινωνία και το πολυπληθές φίλαθλο κοινό της σε διαρκή επαγρύπνηση.
Καλούμε επίσης τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μη διαμορφώσουν ηθελημένα ή άθελα άλλα δυσμενή δεδομένα εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού οργανισμού τις ελληνικής περιφέρειας.
Αρκετά με τα δικαιώματα και τις παραχωρήσεις κάτω από το τραπέζι, όλων εκείνων που έγιναν «μεγαλοσχήμονες» στην πλάτη της ΑΕΛ. Από σήμερα ξεκινά ένας μαραθώνιος, θεσμικός και νομικός, εναντίον όλων όσων παράνομα παραχώρησαν δικαιώματα και πρόδωσαν την ιστορία και το μέλλον της ΑΕΛ.
Είναι απαίτηση της κοινωνίας και θα γίνει πράξη.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.01.2026 | 23:18
Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα – Συνεδριάζει το πρωί η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου στην Πολιτική Προστασία - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.01.2026 | 20:43
K. Τσιάρας: «Αναλυτική και παραγωγική» η συνάντηση με τους αγρότες στο Μαξίμου- Εύχομαι κι ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική - ΒΟΛΟΣ | 19.01.2026 | 20:33
Ξεπερνά το ένα μέτρο το χιόνι στο Πήλιο! (ΦΩΤΟ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 19.01.2026 | 20:00
Πλακιάς για Καρυστιανού: Εμένα με σταυρώσατε επειδή είπα την αλήθεια, τώρα ήρθε η ώρα της Μαρίας; - ΔΙΕΘΝΗ | 19.01.2026 | 19:38
Πέθανε ο θρύλος της μόδας Valentino - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.01.2026 | 19:25
Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων σε 17 αγρότες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - ΒΟΛΟΣ | 19.01.2026 | 19:18
Βολιώτης έσπασε τα ρεκόρ: Συνελήφθη για 8η φορά να οδηγεί μεθυσμένος - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.01.2026 | 19:15
Οι αποφάσεις στα μπλόκα-Ρ. Μαρούδας: Συνεχίζουμε τον αγώνα για την επιβίωσή μας
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.01.2026 | 08:22
Τέσσερις Λαρισαίες «έφυγαν» από τη ζωή - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.01.2026 | 13:35
Τροχαίο με μετωπική σύγκρουση στις στροφές της Συκεώνας στο δρόμο Καρδίτσα - Λάρισα- ένας τραυματίας (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 19.01.2026 | 18:54
Μαντάμ Mercosur και βαμβάκι-γράφει ο Μωχάμεντ Νταράουσε - ΛΑΡΙΣΑ | 19.01.2026 | 15:52
Χιόνι στα ορεινά και ημιορεινά του Δήμου Αγιάς και επιλεκτικά στα παράλια (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.01.2026 | 11:47
Κατέθεσαν μήνυση οι δύο αγρότες για τους βανδαλισμούς στα τρακτερ τους στο μπλόκο της Νίκαιας (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.01.2026 | 23:18
Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα – Συνεδριάζει το πρωί η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου στην Πολιτική Προστασία - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.01.2026 | 12:34
Έφτασαν οι αγρότες στο Μαξίμου - Στην επιτροπή και ο Κώστας Ανεστίδης - ΒΟΛΟΣ | 19.01.2026 | 09:38
Χειμωνιάτικο σκηνικό στη χώρα: Στα λευκά ντύθηκε η Πορταριά

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
