ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
«Αφανίστηκε» ολόκληρη οικογένεια μετά από βομβαρδισμό στη Γάζα - Νεκρά 9 από τα 10 παιδιά γιατρού
Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα χτύπησε το σπίτι μιας γιατρού και σκότωσε εννέα από τα δέκα παιδιά της

Το νοσοκομείο Νάσερ στην Χαν Γιούνις στην Νότια Γάζα ανέφερε ότι ένα από τα παιδιά της γιατρού Αλάα αλ-Νατζάρ και ο σύζυγός της τραυματίστηκαν, αλλά επέζησαν. Ο Γκρέιμ Γκρουμ, Βρετανός χειρουργός που εργάζεται στο νοσοκομείο, δήλωσε ότι χειρούργησε τον 11χρονο γιο της που επέζησε.
Ο διευθυντής του υπουργείου Υγείας της Χαμάς μοιράστηκε ένα βίντεο που επαληθεύτηκε από το BBC το οποίο έδειχνε μικρές καμένες σωρούς να ανασύρονται από τα ερείπια μιας επίθεσης στην περιοχή.
Η Χαν Γιούνις στο στόχαστρο
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι «τα αεροσκάφη τους χτύπησαν έναν αριθμό υπόπτων που είχαν εντοπιστεί να ενεργούν από ένα κτίριο δίπλα σε στρατεύματα των IDF στην περιοχή του Χαν Γιούνις».
«Η περιοχή του Χαν Γιούνις είναι μια επικίνδυνη ζώνη πολέμου. Πριν ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις εκεί, οι IDF εκκένωσαν τους αμάχους από την περιοχή για τη δική τους ασφάλεια», δήλωσε ο ισραηλινός στρατός.
Σε γενική δήλωση το Σάββατο, οι IDF ανέφεραν ότι χτύπησαν περισσότερους από 100 στόχους σε όλη τη Γάζα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας.
Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι τουλάχιστον 74 άτομα σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια των 24 ωρών που προηγήθηκαν του μεσημεριού του Σαββάτου.

Εννέα παιδιά σκοτώθηκαν στην επίθεση. Φωτογραφίες: Παλαιστινιακή Πολιτική Άμυνα
Η τραγωδία μίας οικογένειας
Ο Δρ Μουνίρ Αλμπούρς, διευθυντής του υπουργείου Υγείας, δήλωσε στο X ότι το σπίτι της οικογένειας αλ-Νατζάρ χτυπήθηκε λίγα λεπτά μετά την επιστροφή του συζύγου της Δρ αλ-Νατζάρ, Χαμντί, στο σπίτι του, αφού είχε συνοδεύσει τη σύζυγό του στη δουλειά.
Ο Δρ Αλμπούρς είπε ότι το μεγαλύτερο από τα παιδιά της Δρ αλ-Νατζάρ ήταν 12 ετών.
Ο Γκροτμ είπε ότι ο πατέρας των παιδιών ήταν «πολύ σοβαρά τραυματισμένος», σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό Instagram μιας άλλης βρετανίδας χειρουργού που εργάζεται στο νοσοκομείο Νάσερ, της Βικτόρια Ρόουζ.
Είπε ότι είχε ρωτήσει για τον πατέρα, επίσης γιατρό στο νοσοκομείο, και του είπαν ότι «δεν έχει πολιτικές ή στρατιωτικές συνδέσεις και δεν φαίνεται να είναι γνωστός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».
Περιέγραψε την κατάσταση ως «αδιανόητη» για τη Δρ Αλάα αλ-Νατζάρ.
Ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας της Χαμάς στη Γάζα, δήλωσε στο Telegram το απόγευμα της Παρασκευής ότι οι ομάδες του ανέσυραν οκτώ πτώματα και αρκετούς τραυματίες από το σπίτι των αλ-Νατζάρ κοντά σε ένα βενζινάδικο στο Χαν Γιούνις.
Το νοσοκομείο αρχικά δημοσίευσε στο Facebook ότι οκτώ παιδιά είχαν σκοτωθεί, αλλά δύο ώρες αργότερα αναθεώρησε τον αριθμό σε εννέα.
Ένας άλλος γιατρός, ο Γιουσέφ Αμπού αλ-Ρις, δήλωσε σε ανακοίνωση που δημοσίευσε το υπουργείο Υγείας ότι έφτασε στο χειρουργείο και βρήκε τη Δρ αλ-Νατζάρ να περιμένει πληροφορίες για τον γιο της που είχε επιβιώσει και προσπάθησε να την παρηγορήσει.

Ο πατέρας και δύο από τα παιδιά
Πηγή: Sky News
Σε συνέντευξη που μαγνητοφωνήθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων AFP, ένας συγκενής είπε: «Αρκετά! Λυπηθείτε μας! Παρακαλούμε όλες τις χώρες, τη διεθνή κοινότητα, τον λαό, τη Χαμάς και όλες τις φατρίες να μας λυπηθούν.
Είμαστε εξαντλημένοι από τον εκτοπισμό και την πείνα, αρκετά!»

Το μόνο παιδί που επιβίωσε
Παγκόσμιες εκκλήσεις στο Ισραήλ
Την Παρασκευή, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε ότι οι άνθρωποι στη Γάζα βιώνουν αυτό που μπορεί να είναι «η πιο σκληρή φάση» του πολέμου και καταδίκασε τον αποκλεισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας που επέβαλε το Ισραήλ τον Μάρτιο.
Το Ισραήλ άρθηκε εν μέρει τον αποκλεισμό νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Ο ισραηλινός στρατιωτικός οργανισμός Cogat δήλωσε ότι 83 ακόμη φορτηγά που μετέφεραν αλεύρι, τρόφιμα, ιατρικό εξοπλισμό και φάρμακα εισήλθαν στη Γάζα την Παρασκευή.
Ο ΟΗΕ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η ποσότητα της βοήθειας που εισέρχεται δεν είναι καθόλου αρκετή για τους 2,1 εκατομμύρια κατοίκους της περιοχής – λέγοντας ότι χρειάζονται 500 έως 600 φορτηγά την ημέρα – και έχει καλέσει το Ισραήλ να επιτρέψει την είσοδο πολύ περισσότερης βοήθειας.
Η περιορισμένη ποσότητα τροφίμων που έφτασε στη Γάζα αυτή την εβδομάδα προκάλεσε χαοτικές σκηνές, με ένοπλους λεηλατές να επιτίθενται σε ένα κονβόι βοήθειας και Παλαιστίνιους να συνωστίζονται έξω από φούρνους σε μια απελπισμένη προσπάθεια να προμηθευτούν ψωμί.
Μια εκτίμηση που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ αυτό το μήνα ανέφερε ότι ο πληθυσμός της Γάζας βρίσκεται σε «κρίσιμο κίνδυνο» λιμού.
Οι κάτοικοι της Γάζας δήλωσαν στο BBC ότι δεν έχουν τρόφιμα και ότι οι υποσιτισμένες μητέρες δεν μπορούν να θηλάσουν τα μωρά τους.
Το Ισραήλ ξεκίνησε στρατιωτική εκστρατεία στη Γάζα ως απάντηση στην διασυνοριακή επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, κατά την οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.200 άτομα και 251 άλλα αιχμαλωτίστηκαν.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της περιοχής, τουλάχιστον 53.901 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 16.500 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τότε.
- ΛΑΡΙΣΑ | 24.09.2026 | 14:59
Ξεκίνησε η διανομή του «Βρεφικού Πακέτου» της Περιφέρειας Θεσσαλίας - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 24.09.2026 | 14:23
Ένα ενιαίο τουριστικό οικοσύστημα στη Θεσσαλία ο κεντρικός άξονας της στρατηγικής στον τουρισμό - ΕΛΛΑΔΑ | 24.09.2026 | 14:17
Τραγικό τροχαίο στην Καβάλα με έναν νεκρό και έναν τραυματία - ΛΑΡΙΣΑ | 24.09.2026 | 14:03
Δήμος Λαρισαίων: «Ξαναζωντανεύει» το γήπεδο ποδοσφαίρου στη Φαλάνη - Σήμερα, Πέμπτη, τα εγκαίνια - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 24.09.2026 | 13:27
Λάρισα–Τρίκαλα: Ένας δρόμος που δεν αντέχει άλλη καθυστέρηση -καθημερινό μποτιλιάρισαμ μετά την Τερψιθέα (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.09.2026 | 12:41
Tρέχουν να προλάβουν τη συγκομιδή πριν τις νέες βροχές οι αγρότες στον κάμπο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.09.2026 | 12:22
Το δημογραφικό αδειάζει τα σχολεία της Θεσσαλίας– Αναστέλλεται η λειτουργία 21 σχολικών μονάδων - ΛΑΡΙΣΑ | 24.09.2026 | 12:12
Κοσμοσυρροή στο παζάρι της Λάρισας ακόμη και τις πρωινές ώρες (ΦΩΤΟ)
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.09.2026 | 09:06
Μαύρα σύννεφα πάνω από τα βαμβακοχώραφα της Θεσσαλίας-αγωνία για βροχές και διεθνή τιμή - ΒΟΛΟΣ | 24.09.2026 | 09:10
Τραγωδία στον Αλμυρό: Πέθανε 48χρονος πατέρας δύο παιδιών - ΕΛΛΑΔΑ | 23.09.2026 | 20:16
Συναγερμός στα κινητά χιλιάδων Ελλήνων: Τι σημαίνει το πράσινο και το λευκό χαρτί από τον Στρατό που έρχεται στο Gov.gr - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.09.2026 | 08:51
Καιρός: Έρχεται νέα επιδείνωση - Η προειδοποίηση Αρναούτογλου και η τάση για τον Οκτώβρη - ΛΑΡΙΣΑ | 23.09.2026 | 08:42
Θλίψη στη Λάρισα; Απεβίωσε σε ηλικία 59 ετών η Βασιλική Καραθάνου - ΛΑΡΙΣΑ | 23.09.2026 | 11:18
Τραυματίστηκε σε ένοπλη συμπλοκή ο Αρχιφύλακας Παναγ. Αναγνώστου και τιμήθηκε 4 xρόνια μετά για ανδραγαθία (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.09.2026 | 12:44
Δήμος Λαρισαίων: «Η βροχή διέκοψε τη συναυλία, όχι τη γιορτή» – Θα επαναληφθεί η συναυλία του Λευτέρη Πανταζή - ΛΑΡΙΣΑ | 23.09.2026 | 08:48
Δώδεκα Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed