ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Φενέρ - Παναθηναϊκός 82-76: Πάλεψαν αλλά έμειναν εκτός τελικού οι πράσινοι
Πάλεψε αλλά έμεινε εκτός τελικού ο Παναθηναϊκός, ηττήθηκε 82-76 από την Φενέρ

Δεν ήταν η βραδιά του. Σε καμία περίπτωση. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε δίκαια στον ημιτελικό από την καλύτερη και καλά διαβασμένη Φενέρμπαχτσε, η οποία χάρη στην καλή της άμυνα άφησε εκτός νυμφώνος την ελληνική ομάδα, η οποία και παρέδωσε τα σκήπτρα του Πρωταθλητή Ευρώπης.
Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα
Στην επιστροφή του Ματίας Λεσόρ στην ενεργό δράση ύστερα από 155 ημέρες, δεν μπόρεσε να φέρει τα πάνω κάτω σ- ένα ματς όπου η τουρκική ομάδα είχε σταθερά το προβάδισμα από την αρχή έως και το τέλος. Αφενός οι «πράσινοι» είχαν βρει τον μπελά τους από την επιθετική άμυνα της Φενέρ και αφετέρου o Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έβγαλε δύο άσους από το μανίκι του, τον Ντέβον Χολ (18π.) και τον Έρικ ΜακΚόλουμ (13π.) οι οποίοι ηγήθηκαν τη ομάδας τους.
Το ματς: Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός
Η Φενέρ φρόντισε να αιφνιδιάσει τους παίκτες του Παναθηναϊκού χάρη στην επιθετική της άμυνα, με την οποία ανάγκασε τους «πράσινους» σε πολλά λάθη και λανθασμένες επιλογές και στις δύο πλευρές του παρκέ. Από την καλή της άμυνα έβρισκε πιο εύκολα λύσεις στην επίθεση έχοντας ως παίκτη-κλειδί στο πρώτο δεκάλεπτο τον Ντέβον Χολ ο οποίος είχε 8 πόντους με 2/3 τρίποντα. Η διαφορά εφτασε και σε διψήφιο νούμερο (22-12) καθώς είχε πραγματοποιήσει σερί 9-0 από το 13-12 του 6-. Το μεγάλο πρόβλημα των «πρασίνων» στην επίθεση αποτυπώθηκε από το γεγονός ότι είχαν στην πρώτη περίοδο μία ασίστ για πέντε λάθη. Ένα διάστημα όπου η Φενέρ είχε μετρήσει 4/7 δίποντα και 4/8 τρίποντα, ενώ την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός είχε 4/9 δίποντα και 2/5 τρίποντα.
Το +8 της τουρκικής ομάδας (22-14) στην πρώτη περίοδο ήταν η φυσική συνέπεια βάσει των όσων παρουσίαζαν οι δύο ομάδες στο παρκέ της «Etihad Arena», κάτι το οποίο συνεχίστηκε και στην 2η περίοδο. Η Φενέρ βρέθηκε να προηγείται με +13 πόντους (31-18) έχεοντας μετρήσει έως εκείνο το χρονικό διάστημα 7/11 τρίποντα! Ο Παναθηναϊκός δεν «πατούσε» καθόλου καλά στο παρκέ, με τις επιλογές στην επίθεση να ήταν κάκιστες. Εως και τα μέσα του β- δεαλέπτου η διαφορά βρισκόταν σε αυτά τα επίπεδα (35-23 στο 15-) καθώς η ελληνική ομάδα δεν μπορούσε να βρει μομέντουμ.
Αν και η Φενέρμπαχτσε άρχισε να αστοχεί έξω από τα 6.75 μέτρα μετρώντας έκτοτε 0/7 τρίποντα για τα 7/18 του ημιχρόνου, οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στο σκορ. Κάτι που έκαναν λίγο πριν εκπνεύσει το ημίχρονο. Γκραντ (8π.) και Ναν (11π.) ήταν εκείνοι που έκαναν την διαφορά, αν και ο MVP της κανονικής περιόδου είχε να αντιμετωπίσει μια άμυνα άκρως προσαρμοσμένη σ- εκείνον.
Από τη Φενέρ είχε ανεβάσει την απόδοσή του ο Μπιμπέροβιτς (10π., 2/5τρ.) αλλά στο τελευταίο τρίλεπτο του α- μέρους το «τριφύλλι» βρήκε την ευκαιρία να πλησιάσει στους πέντε πόντους (36-31) με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Στο πρώτο μισό η Φενέρμπαχτσε είχε 7/13 δίποντα, 7/18 δίποντα, 3/3 βολές, 12-4 ριμπάουντ και 6 ασίστ για 5 λάθη με 5 κλεψίματα, ενώ ο Παναθηναϊκός AKTOR 12/23 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 3/5 βολές, 12-4 ριμπάουντ, 4 ασίστ για 7 λάθη και 2 κλεψίματα.
Όταν οι ομάδες επέστρεψαν από τα αποδυτήρια, ο Παναθηναϊκός ήταν περισσότερο «συμπαγής» στην άμυνά του, κάτι που τον βοήθησε να αποκτήσει ψυχολογία στην επίθεσή του. Με τον Κέντρικ Ναν να συνεχίζει από εκεί που είχε σταματήσει, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε απόσταση βολής (38-37 24- και 45-44 στο 27-) έχοντας επιστρέψει ολοκληρωτικά στον ημιτελικό. Όμως με το σκορ στο 47-45 ο Έρικ ΜακΚόλουμ πέτυχε έξι αναπάντητους πόντους και έδωσε αέρα οκτώ πόντων στη Φενέρ (53-45) στο 1:16 πριν από το τέλος της 3ης περιόδου (55-48).
Ο δείκτης του σκορ επέστρεψε στο +11 για τη Φενέρ (59-48 στο 32-) έχοντας ανακτήσει εκ νέου τα ηνία και το μομέντουμ του αγώνα. Απόρια του 6-0 του ΜακΚόλουμ λίγο πριν από το τέλος της 3ης περιόδου με το οποίο έδωσε και το μεγάλο «μπουστάρισμα» στην τουρκική ομάδα. Αν και ο Παναθηναϊκός πλησίασε στους πέντε πόντους (61-56) ύστερα από τρίποντο του Όσμαν, δεν υπήρξε άλλη συνέχεια. Η τουρκική ομάδα ήταν σε πολύ καλύτερη βραδιά και βρήκε εκ νέου ρυθμό στην επίθεση με αποτέλεσμα να φέρει εκ νέου την διαφορά στο +11 (67-56) πέντε λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα.
Και πάλι Ο Παναθηναϊκός δεν τα παράτησε μείωσε στους πέντε πόντους (61-56) με τον εξαιρετικό Όσμαν αλλά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων δεν ήταν και αρκετό για την ολοκληρωτική ανατροπή
Τα δεκάλεπτα: 22-14, 36-31, 55-48, 82-76.
Πηγή: www.gazzetta.gr
- ΕΛΛΑΔΑ | 11.03.2026 | 10:20
Σοβαρό τροχαίο με δύο 19χρονους στη Θεσσαλονίκη – Διασωληνωμένος ο ένας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 11.03.2026 | 10:16
Υποχρεωτικοί από φέτος οι βόλοι στα αιγοπρόβατα, για τη λήψη ενισχύσεων - ΛΑΡΙΣΑ | 11.03.2026 | 10:09
Χρυσές λίρες, βίλες και ελικοδρόμιο: Στον ανακριτή Λάρισας σήμερα η οικογένεια Ρομά για τη μεγάλη απάτη - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ | 11.03.2026 | 10:05
«Κράσαρε» το Instagram: Χρήστες στο εξωτερικό δεν μπορούν να στείλουν μηνύματα - ΒΟΛΟΣ | 11.03.2026 | 10:03
Κ. Σκρέκας: Από τον Βόλο μπορεί να ξεκινήσει η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου για τη Θεσσαλία αλλά και συνολικά για τη χώρα - ΛΑΡΙΣΑ | 11.03.2026 | 09:59
Δύο Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 11.03.2026 | 09:55
Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο Γιώργος Μαρίνος - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 11.03.2026 | 09:52
Καταγγελίες Κωνσταντοπούλου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο Βορίδης εκβίαζε το Μαξίμου - Θα ζητήσω συλλήψεις υπουργών»
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 10.03.2026 | 12:00
Δοντάς: Φέτος θα ειναι η χρονιά του βαμβακιού - πως ο πόλεμος στον κόλπο ευνοεί την αύξηση της τιμης του (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 10.03.2026 | 21:11
Λάρισα: Οι Ρομά που εμπλέκονται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχαν μέχρι και… ελικοδρόμιο! (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 10.03.2026 | 10:03
Τακούδης για αγρότες: Βροχές την επόμενη εβδομάδα - ΛΑΡΙΣΑ | 10.03.2026 | 19:52
Λιποθύμησε η πρόεδρος της δίκης για τα βίντεο των Τεμπών (video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 10.03.2026 | 21:26
Βρέθηκε απαγχονισμένος 70χρονος σε χωριό της Καρδίτσας - ΛΑΡΙΣΑ | 10.03.2026 | 09:20
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.03.2026 | 13:06
Μεγάλη Πέμπτη το στοίχημα για πληρωμές συνδεδεμένες σε κριθάρι, σιτάρι, ειδική βάμβακος και υπόλοιπα Βασικής - ΛΑΡΙΣΑ | 10.03.2026 | 12:15
Φυτοπροστασία στην κλιματική κρίση- ξεκίνησε το τριήμερο συνέδριο στη Λάρισα (ΦΩΤΟ)



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed