ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Στρατηγόπουλος: Είναι ντροπή να έχει περιπέσει σε αυτή την ερειπιώδη κατάσταση το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου
Υπογράφηκε η εκπόνηση μελέτης για ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου

Υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα η σύμβαση ανάθεσης εκπόνησης της μελέτης από τις Κτιριακές Υποδομές προ το ανάδοχο μελετητικό σχήμα για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου. Η μελέτη έχει ορίζονται παράδοσης 7 μηνών (τον Δεκέμβριο) και όταν παραδοθεί θα γνωρίζουμε τις εργασίες ανακατασκευής που πρέπει να γίνουν, όπως και τον προϋπολογισμό του έργου, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι στα 100 χρόνια λειτουργία του κτιρίου, πρώτη φορά θα γίνει ανακατασκευή του.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρ. Στρατηγόπουλος, είπε ότι η μελέτη αφορά την εξαγγελθείσα τον Οκτώβριο του 2024, κατά την επίσκεψη στον Βόλο του Ιωάν. Μπούγα, υφυπουργό Δικαιοσύνης, ανακαίνιση του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου.
«Φαίνεται ότι εδώ υπάρχει μια συνέπεια έργων και λόγων και μέσα σε ένα διάστημα το οποίο θεωρείται εύλογο έχουμε φτάσει σε ανάθεση εκπόνησης αυτής της μελέτης, η οποία έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά λόγω της φύσης του κτιρίου ως διατηρητέου», τόνισε ο πρόεδρος των δικηγόρων.
Ο προϋπολογισμός της μελέτης είναι 907.000 €, το χρονοδιάγραμμα είναι επίσης σφιχτό 7 μήνες (210 ημέρες), προκειμένου να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στις υπηρεσίες, οι οποίες θα τρέξουν τον διαγωνισμό για την ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου, σύμφωνα και με τις μελετητικές επιλογές.
Ο κ. Στρατηγόπουλος είπε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος υποστηρίζει την επιλογή αυτή, γιατί πέρα και ανεξάρτητα από τη δρομολογημένη πορεία για τν κατασκευή νέου Δικαστικού Μεγάρου στον Βόλο, σύμφωνα με την επιλογή της Πολιτείας, στο μεσοδιάστημα θα πρέπει να εξασφαλιστούν κατά το δυνατόν ασφαλείας κατ’ αρχήν και λειτουργικές συνθήκες εργασίας για τους υπαλλήλους, τους δικαστές, τους δικηγόρους και τους πολίτες.
«Είναι ντροπή να έχει περιπέσει σε αυτή την ερειπιώδη κατάσταση το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, δημιουργώντας ζητήματα ασφαλείας και λειτουργικότητας, υποβαθμίζοντας την εικόνα και την ουσία στην απονομή της Δικαιοσύνης στη Μαγνησία και σ’ αυτό το πλαίσιο, πέρα και ανεξάρτητα από το πόσο θα διαρκέσει η δικαστηριακή χρήση και σίγουρα και μετά τη χρήση αυτή, θα αποδοθεί στην πόλη ένα κτίριο το οποίο θα είναι κόσμημα, θα έχει να κάνει και με τον σεβασμό της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, γιατί θα ήταν κρίμα να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση υποβάθμισης την οποία έχουμε βιώσει τα πολλά τελευταία χρόνια», ανέφερε ο πρόεδρος των δικηγόρων.
Ο ίδιος είπε ότι ουσιαστικά είναι η πρώτη σαρωτική μελέτη ανακατασκευής του κτιρίου στα σχεδόν 100 χρόνια της λειτουργίας του και αν δεν είχε μεσολαβήσει αυτό θα οδηγούσε σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση.
Ο κ. Στρατηγόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ότι με τις ίδιες γρήγορες για τα δεδομένα της ελληνικής γραφειοκρατίας και της δημόσιας διοίκησης διαδικασίες, θα έχουμε μια μελέτη η οποία θα οδηγήσει σε ένα κατασκευαστικό αποτέλεσμα που θα αποδώσει ένα υφιστάμενο Δικαστικό Μέγαρο, όπως αξίζει σε μια πόλη σαν τον Βόλο, πέρα και ανεξάρτητα από την πορεία για την κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου.
- ΒΟΛΟΣ | 25.05.2026 | 22:29
Για το “θαύμα” υπέρ του Γεράσιμου- Ιάσονα Γεωργιάδη περπάτησε σήμερα η οικογένεια και πολίτες του Βόλου - ΒΟΛΟΣ | 25.05.2026 | 22:26
Η Σκιάθος στο επίκεντρο διεθνούς ακαδημαϊκού διαλόγου μέσα από το έργο του Παπαδιαμάντη - ΛΑΡΙΣΑ | 25.05.2026 | 22:23
O δήμαρχος Τυρνάβου στις χαλαζόπληκτες καλλιέργειες - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 25.05.2026 | 22:20
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας για καλοκαίρι και φθινόπωρο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 25.05.2026 | 22:15
Πιτσιλής: Η ΑΑΔΕ αναλαμβάνει τις αγροτικές επιδοτήσεις και ανοίγει μέτωπο με τη φοροδιαφυγή - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 25.05.2026 | 22:10
Ενας στους δύο μισθωτούς με δεύτερη δουλειά - ΛΑΡΙΣΑ | 25.05.2026 | 21:41
Τακούδης: 28,3 χιλιοστά βροχής στο Συκούριο μεσα σε μισή ώρα χθες- μεγάλη ένταση βροχής (video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 25.05.2026 | 20:34
Ανάδοχος για το έργο παράκαμψης της Συκεώνας, προσωρινός ανάδοχος για το Δέλτα- κόμβος Σταυρού
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.05.2026 | 09:58
Η «μάχη της σοδειάς» στον κάμπο πριν τα αλώνια βγάζει νικητές και φέτος τους εμπόρους - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 20:16
Τεράστια λίμνη τα χωράφια του Πλατυκάμπου από το μπουρίνι και μεγάλη καταστροφή στις καλλιέργειες (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 17:18
Θλίψη στη Λάρισα: έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο Νικόλαος Μπότας - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 17:15
Απέτυχε η δωρεάν χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων στη Λάρισα – Ο Δήμος θα τα επαναφέρει με χρέωση - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 24.05.2026 | 17:56
Τραγωδία στην Καρδίτσα: Kατέρρευσε 46χρονος δρομέας κατά τη διάρκεια του 9ου Πλαστήριου Δρόμου - ΛΑΡΙΣΑ | 25.05.2026 | 13:18
Βρέθηκαν αρχαία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στις εργασίες εκσκαφής για τη νέα συνδετήρια πτέρυγα (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 24.05.2026 | 18:00
Νεκρός στη Θεσσαλονίκη 30χρονος Καρδιτσιώτης - ΛΑΡΙΣΑ | 24.05.2026 | 19:33 | video
Σφοδρή χαλαζόπτωση το μεσημέρι στον Τύρναβο προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες (ΦΩΤΟ+videο)






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed