ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Στρατηγόπουλος: Είναι ντροπή να έχει περιπέσει σε αυτή την ερειπιώδη κατάσταση το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου
Υπογράφηκε η εκπόνηση μελέτης για ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου

Υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα η σύμβαση ανάθεσης εκπόνησης της μελέτης από τις Κτιριακές Υποδομές προ το ανάδοχο μελετητικό σχήμα για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου. Η μελέτη έχει ορίζονται παράδοσης 7 μηνών (τον Δεκέμβριο) και όταν παραδοθεί θα γνωρίζουμε τις εργασίες ανακατασκευής που πρέπει να γίνουν, όπως και τον προϋπολογισμό του έργου, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι στα 100 χρόνια λειτουργία του κτιρίου, πρώτη φορά θα γίνει ανακατασκευή του.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρ. Στρατηγόπουλος, είπε ότι η μελέτη αφορά την εξαγγελθείσα τον Οκτώβριο του 2024, κατά την επίσκεψη στον Βόλο του Ιωάν. Μπούγα, υφυπουργό Δικαιοσύνης, ανακαίνιση του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου.
«Φαίνεται ότι εδώ υπάρχει μια συνέπεια έργων και λόγων και μέσα σε ένα διάστημα το οποίο θεωρείται εύλογο έχουμε φτάσει σε ανάθεση εκπόνησης αυτής της μελέτης, η οποία έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά λόγω της φύσης του κτιρίου ως διατηρητέου», τόνισε ο πρόεδρος των δικηγόρων.
Ο προϋπολογισμός της μελέτης είναι 907.000 €, το χρονοδιάγραμμα είναι επίσης σφιχτό 7 μήνες (210 ημέρες), προκειμένου να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στις υπηρεσίες, οι οποίες θα τρέξουν τον διαγωνισμό για την ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου, σύμφωνα και με τις μελετητικές επιλογές.
Ο κ. Στρατηγόπουλος είπε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος υποστηρίζει την επιλογή αυτή, γιατί πέρα και ανεξάρτητα από τη δρομολογημένη πορεία για τν κατασκευή νέου Δικαστικού Μεγάρου στον Βόλο, σύμφωνα με την επιλογή της Πολιτείας, στο μεσοδιάστημα θα πρέπει να εξασφαλιστούν κατά το δυνατόν ασφαλείας κατ’ αρχήν και λειτουργικές συνθήκες εργασίας για τους υπαλλήλους, τους δικαστές, τους δικηγόρους και τους πολίτες.
«Είναι ντροπή να έχει περιπέσει σε αυτή την ερειπιώδη κατάσταση το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, δημιουργώντας ζητήματα ασφαλείας και λειτουργικότητας, υποβαθμίζοντας την εικόνα και την ουσία στην απονομή της Δικαιοσύνης στη Μαγνησία και σ’ αυτό το πλαίσιο, πέρα και ανεξάρτητα από το πόσο θα διαρκέσει η δικαστηριακή χρήση και σίγουρα και μετά τη χρήση αυτή, θα αποδοθεί στην πόλη ένα κτίριο το οποίο θα είναι κόσμημα, θα έχει να κάνει και με τον σεβασμό της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, γιατί θα ήταν κρίμα να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση υποβάθμισης την οποία έχουμε βιώσει τα πολλά τελευταία χρόνια», ανέφερε ο πρόεδρος των δικηγόρων.
Ο ίδιος είπε ότι ουσιαστικά είναι η πρώτη σαρωτική μελέτη ανακατασκευής του κτιρίου στα σχεδόν 100 χρόνια της λειτουργίας του και αν δεν είχε μεσολαβήσει αυτό θα οδηγούσε σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση.
Ο κ. Στρατηγόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ότι με τις ίδιες γρήγορες για τα δεδομένα της ελληνικής γραφειοκρατίας και της δημόσιας διοίκησης διαδικασίες, θα έχουμε μια μελέτη η οποία θα οδηγήσει σε ένα κατασκευαστικό αποτέλεσμα που θα αποδώσει ένα υφιστάμενο Δικαστικό Μέγαρο, όπως αξίζει σε μια πόλη σαν τον Βόλο, πέρα και ανεξάρτητα από την πορεία για την κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.01.2026 | 19:12
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 31.01.2026 | 18:53
Βιολάντα: Το προειδοποιητικό καμπανάκι, η μηχανική της καταστροφής και η αόρατη παγίδα - ΛΑΡΙΣΑ | 31.01.2026 | 18:46
Η σφαγή στο Δομένικο της Λάρισας: Το μεγαλύτερο έγκλημα των Ιταλών στην Ελλάδα με 140 νεκρούς - ΒΟΛΟΣ | 31.01.2026 | 15:43
«Ανοιξαν» καφετέρια στην Κασσαβέτη σπάζοντας την είσοδο με βαριοπούλα – Τρίτη διάρρηξη σε κατάστημα στον Βόλο σε δύο 24ωρα - ΕΛΛΑΔΑ | 31.01.2026 | 15:27
Θρήνος στη Φθιώτιδα για τον μπασκετμπολίστα που «έφυγε» όταν κατέρρευσε την ώρα του αγώνα - ΛΑΡΙΣΑ | 31.01.2026 | 15:23
Θετικός ο Δ. Κουρέτας στην πρόταση Β. Κόκκαλη για δημιουργία κοινού μετώπου προς αξιοποίηση της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής - ΤΡΙΚΑΛΑ | 31.01.2026 | 15:20
Βιολάντα: «Υπήρχαν προφορικές και γραπτές καταγγελίες για τις συνθήκες», λέει το Εργατικό Κέντρο - ΤΡΙΚΑΛΑ | 31.01.2026 | 14:43
«Βιολάντα»: Διευρυμένη έρευνα για εγκληματικά λάθη και κενά σε ασφάλεια και αδειόδοτηση
- ΒΟΛΟΣ | 30.01.2026 | 11:21
Τακούδης: Προσοχή για ενδεχόμενο πλημμυρών σε Πήλιο, Βόλο την Κυριακή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 30.01.2026 | 09:46
Θλίψη στα Τρίκαλα: Κηδεύεται σήμερα ο Λεωνίδας Λόϊος-Μπούρης – «Έφυγε» σε ηλικία 36 ετών - ΛΑΡΙΣΑ | 30.01.2026 | 09:43
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 30.01.2026 | 09:50
Δημήτρης Παπαστεργίου: Η συγκινητική ανάρτηση για τη «Βιολάντα»: «Χρωστάμε σε αυτές τις γυναίκες να δούμε τι πήγε λάθος» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.01.2026 | 20:25
Έρχονται επικίνδυνες ισχυρές καταιγίδες στη Θεσσαλία - ΒΟΛΟΣ | 30.01.2026 | 14:15
Επεισόδια με κρότου -λάμψης κατά φοιτητών έξω από το ξενοδοχείο στη Σύνοδο των Πρυτανεων στην Αγριά (ΦΩΤΟ+video) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 30.01.2026 | 20:58
Κρίσιμη Θεσσαλική κόντρα του Βόλου με την ΑΕΛ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 30.01.2026 | 10:00
Ευεργετικές βροχές και χιόνια: 2 μέτρα «ψήλωσε» η λίμνη Πλαστήρα μέσα στον Ιανουάριο!



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed