ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τέμπη: Η στρατηγική της κυβέρνησης για Κώστα Αχ. Καραμανλή και προανακριτική
Το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει μετά την κατάθεση των προτάσεων της αντιπολίτευσης να βγει στην αντεπίθεση

Την κατάθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά του αιτήματος για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα γίνει αύριο Πέμπτη περιμένουν στη ΝΔ για να απαντήσουν συνολικά, πιθανότατα την Παρασκευή και αφού έχει προηγηθεί και η σχετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ.
Όπως μας έχει ενημερώσει η γάτα από την πρώτη στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει μετά την κατάθεση των προτάσεων της αντιπολίτευσης να βγει στην αντεπίθεση ακολουθώντας πάντως στην περίπτωση Καραμανλή το μοντέλο Τριαντόπουλου. Άρα κάπου εκεί στις αρχές Ιουνίου θα έχουμε και τη συνεδρίαση της προανακριτικής που θα … κλείσει γρήγορα με την δήλωση Καραμανλή πως επιθυμεί να οδηγηθεί κατευθείαν στο Δικαστικό Συμβούλιο.
Σε κάθε περίπτωση πάντως στην κυβέρνηση θεωρούν πως αν και η κοινωνία προφανώς συνεχίζει να ενδιαφέρεται για το θέμα και να επιζητά τη διαλεύκανση της υπόθεσης, τα στοιχεία και κυρίως τα πορίσματα που έρχονται στη δημοσιότητα αποδεικνύουν πως δεν υπήρχε καμία προσπάθεια συγκάλυψης.
Για αυτό το λόγο μάλιστα, υποστηρίζουν πως η ΝΔ έχει σταθεροποιηθεί πλέον δημοσκοπικά κοντά στο 30% έχοντας σταματήσει ο κατήφορος που υπήρχε. Από την άλλη εκτιμούν πως η εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών από την αντιπολίτευση δεν θα αποδώσει.
Iκανοποίηση για την αντιστροφή του κλίματος
Γενικά, όπως λέει και η γάτα, στο Μαξίμου υπάρχει ικανοποίηση για την αντιστροφή του κλίματος και θεωρούν πως το φθινόπωρο μετά και τις ανακοινώσεις στήριξης της κοινωνίας στη ΔΕΘ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα πράγματα θα βελτιωθούν και άλλο.
Επειδή διαβάζω πάντως διάφορα για την ΔΕΘ και για το τί θα πει εκεί ο Πρωθυπουργός να σας πω πως οι σχετικές συζητήσεις έχουν παγώσει και η ατζέντα για το θέμα θα ανοίξει μέσα στον Ιούνιο. Άρα μην δίνετε μεγάλη βάση σε ότι γράφουμε για το θέμα αυτό τον καιρό.
Είναι γνωστό, βέβαια, πως οι εκλογές κρίνονται από την οικονομία και την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη για αυτό και έμφαση θα δοθεί τους επόμενους μήνες και στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας σε πολλά επίπεδα. Σε αυτή τη λογική ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Υπουργείο Υγείας με στόχο να αναδείξει δύο ουσιαστικές πρωτοβουλίες, το νέο σύστημα αξιολόγησης αλλά και το νέο σύστημα ιχνηλάτησης των ασθενών με στόχο να περιοριστούν οι καθυστερήσεις και να γίνει πιο λειτουργικό το όλο σύστημα.
Η κυβέρνηση στην Εύβοια
Θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα επίσκεψη κλιμακίου υπουργών υπό τον Πρωθυπουργό στην πολύπαθη Εύβοια ενώ σε συναγερμό μπαίνει σιγά σιγά το όλο σύστημα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών καθώς και φέτος αναμένουμε μια δύσκολη περίοδο. Τις επόμενες μέρες θα τελειώσει και ο κύκλος των επαφών του αρμόδιου υπουργού στις περιφέρεις της χώρας με στόχο τον καλύτερο συντονισμό με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Οι μικροί οικισμοί
Άφησα τελευταίο ένα θέμα που έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις και στο εσωτερικό της ΝΔ, τη δόμηση στους μικρούς οικισμούς. Μαθαίνω λοιπόν πως έχει ξεκινήσει μια διεργασία έτσι ώστε αυτό που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση να μην προκαλέσει και πάλι την αντίδραση του ΣτΕ , κάτι που δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι. Πάντως δεν θα πρέπει να αναμένουμε κάτι άμεσα.
- ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ | 07.05.2026 | 01:34
Οργιάζει η αγριοβρώμη στον κάμπο-Λύση η ελεγχόμενη καύση των σιτοκαλαμιών (video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 07.05.2026 | 01:16
Σοφολόγης: Aν είχε κοινοποιηθεί ο τίτλος δικαιωμάτων δεν θα είχαμε τα «ραβασάκια» της ΑΑΔΕ - ΒΟΛΟΣ | 07.05.2026 | 01:05
Μπέος για Τέμπη: "Να σβηστούν τα ονόματα από το Σύνταγμα" - Ζητά παρέμβαση Μητσοτάκη - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.05.2026 | 00:57
ΥΠΑΑΤ: Συνεχίζεται η ενίσχυση με έκτακτο κτηνιατρικό προσωπικό για την αντιμετώπιση των επιζωοτιών - ΕΛΛΑΔΑ | 07.05.2026 | 00:52
Τραγωδία στην Αίγινα: Από τσουρέκι πνίγηκε το 1,5 έτους κοριτσάκι - Το χρονικό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.05.2026 | 00:45
Ο Γιώργος Εμμανουήλ άμισθος συνεργάτης του Περιφερειάρχη Δημ. Κουρέτα στα θέματα περιφερειακής ανάπτυξης - ΒΟΛΟΣ | 07.05.2026 | 00:39
«Μπαρούτι» στον Βόλο: Ενίσχυση αστυνομικών δυνάμεων, προσαγωγές και πορεία διαμαρτυρίας για «εκδικητικές συλλήψεις αγωνιστών» - ΕΛΛΑΔΑ | 07.05.2026 | 00:32
Γιορτή σήμερα 7 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- ΛΑΡΙΣΑ | 06.05.2026 | 13:44
Πρωτιά της Λάρισας...είναι η πόλη που συμφέρει να ανοίξει κανείς επιχείρηση στην Ελλάδα - ΕΛΛΑΔΑ | 06.05.2026 | 00:32
Ο θάνατος του γιου τον στοίχειωνε : Το μοιραίο τροχαίο και η ενέδρα θανάτου που έστησε στον 21χρονο που θεωρούσε υπαίτιο - ΛΑΡΙΣΑ | 06.05.2026 | 20:03
«Λαμπάδιασε» ΙΧ στο κέντρο της Λάρισας την ώρα που έμπαινε σε χώρο στάθμευσης - ΛΑΡΙΣΑ | 06.05.2026 | 09:55
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.05.2026 | 10:46
Συμβόλαια στα 23 λεπτά πριν από τα αλώνια για το σιτάρι- Ηλ. Ελευθεροχωρινός: εξαιρετικές αποδόσεις στον κάμπο (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.05.2026 | 14:04
Η περιφέρεια Θεσσαλίας παρέλαβε 12 υπερσύγχρονα οχήματα για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας (ΦΩΤΟ+video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 06.05.2026 | 10:56
Μετά τα Πανηγύρια για την συμφωνία MERCOSUR, έρχονται τα κλάματα... - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.05.2026 | 10:13
Έτοιμη η ΚΥΑ για την de minimis 35 εκατ. στη μηδική, βάσει ΟΣΔΕ 2025





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed