ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τέμπη: Η στρατηγική της κυβέρνησης για Κώστα Αχ. Καραμανλή και προανακριτική
Το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει μετά την κατάθεση των προτάσεων της αντιπολίτευσης να βγει στην αντεπίθεση

Την κατάθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά του αιτήματος για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα γίνει αύριο Πέμπτη περιμένουν στη ΝΔ για να απαντήσουν συνολικά, πιθανότατα την Παρασκευή και αφού έχει προηγηθεί και η σχετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ.
Όπως μας έχει ενημερώσει η γάτα από την πρώτη στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει μετά την κατάθεση των προτάσεων της αντιπολίτευσης να βγει στην αντεπίθεση ακολουθώντας πάντως στην περίπτωση Καραμανλή το μοντέλο Τριαντόπουλου. Άρα κάπου εκεί στις αρχές Ιουνίου θα έχουμε και τη συνεδρίαση της προανακριτικής που θα … κλείσει γρήγορα με την δήλωση Καραμανλή πως επιθυμεί να οδηγηθεί κατευθείαν στο Δικαστικό Συμβούλιο.
Σε κάθε περίπτωση πάντως στην κυβέρνηση θεωρούν πως αν και η κοινωνία προφανώς συνεχίζει να ενδιαφέρεται για το θέμα και να επιζητά τη διαλεύκανση της υπόθεσης, τα στοιχεία και κυρίως τα πορίσματα που έρχονται στη δημοσιότητα αποδεικνύουν πως δεν υπήρχε καμία προσπάθεια συγκάλυψης.
Για αυτό το λόγο μάλιστα, υποστηρίζουν πως η ΝΔ έχει σταθεροποιηθεί πλέον δημοσκοπικά κοντά στο 30% έχοντας σταματήσει ο κατήφορος που υπήρχε. Από την άλλη εκτιμούν πως η εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών από την αντιπολίτευση δεν θα αποδώσει.
Iκανοποίηση για την αντιστροφή του κλίματος
Γενικά, όπως λέει και η γάτα, στο Μαξίμου υπάρχει ικανοποίηση για την αντιστροφή του κλίματος και θεωρούν πως το φθινόπωρο μετά και τις ανακοινώσεις στήριξης της κοινωνίας στη ΔΕΘ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα πράγματα θα βελτιωθούν και άλλο.
Επειδή διαβάζω πάντως διάφορα για την ΔΕΘ και για το τί θα πει εκεί ο Πρωθυπουργός να σας πω πως οι σχετικές συζητήσεις έχουν παγώσει και η ατζέντα για το θέμα θα ανοίξει μέσα στον Ιούνιο. Άρα μην δίνετε μεγάλη βάση σε ότι γράφουμε για το θέμα αυτό τον καιρό.
Είναι γνωστό, βέβαια, πως οι εκλογές κρίνονται από την οικονομία και την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη για αυτό και έμφαση θα δοθεί τους επόμενους μήνες και στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας σε πολλά επίπεδα. Σε αυτή τη λογική ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Υπουργείο Υγείας με στόχο να αναδείξει δύο ουσιαστικές πρωτοβουλίες, το νέο σύστημα αξιολόγησης αλλά και το νέο σύστημα ιχνηλάτησης των ασθενών με στόχο να περιοριστούν οι καθυστερήσεις και να γίνει πιο λειτουργικό το όλο σύστημα.
Η κυβέρνηση στην Εύβοια
Θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα επίσκεψη κλιμακίου υπουργών υπό τον Πρωθυπουργό στην πολύπαθη Εύβοια ενώ σε συναγερμό μπαίνει σιγά σιγά το όλο σύστημα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών καθώς και φέτος αναμένουμε μια δύσκολη περίοδο. Τις επόμενες μέρες θα τελειώσει και ο κύκλος των επαφών του αρμόδιου υπουργού στις περιφέρεις της χώρας με στόχο τον καλύτερο συντονισμό με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Οι μικροί οικισμοί
Άφησα τελευταίο ένα θέμα που έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις και στο εσωτερικό της ΝΔ, τη δόμηση στους μικρούς οικισμούς. Μαθαίνω λοιπόν πως έχει ξεκινήσει μια διεργασία έτσι ώστε αυτό που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση να μην προκαλέσει και πάλι την αντίδραση του ΣτΕ , κάτι που δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι. Πάντως δεν θα πρέπει να αναμένουμε κάτι άμεσα.
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 10.01.2026 | 20:18
Να ξαναδεί το θέμα του εμβολιασμού για την ευλογιά καλεί τον υπουργό ο Δημήτρης Κουρέτας - ΛΑΡΙΣΑ | 10.01.2026 | 19:45
Μεγάλη η συμβολή των γηγενών δημητριακών στην υγεία του ανθρώπου - Ημερίδα στη Λάρισα - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 10.01.2026 | 19:21
Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ να φύγει με 3 βαθμούς από την Κηφισιά- ισοφαρίστηκε στο 89 - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.01.2026 | 17:29
Για Μάρτιο τα υπόλοιπα τσεκ και συνδεδεμένες 2025, πως θα γίνει η διαδικασία ενστάσεων άμεσα στο monitoring - ΒΟΛΟΣ | 10.01.2026 | 17:24
Εκδήλωση για την πολεμική οικονομία στον Βόλο από τον Ενιαίο Σύλλογο Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - ΕΛΛΑΔΑ | 10.01.2026 | 17:22
Φρίκη: 24χρονος κατηγορείται ότι άρπαξε 13χρονη, τη βίαζε και της έδινε ναρκωτικά - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 10.01.2026 | 17:21
Ημερίδα και εργαστήριο κοινωνικής καινοτομίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 10.01.2026 | 17:17
«Χειροπέδες» μετά από ένταλμα για εκβίαση, τοκογλυφία και ληστεία στη Λάρισα
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.01.2026 | 09:39
Φάνης Τακούδης: Έρχονται χιόνια από Σάββατο και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα στη Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 09.01.2026 | 17:09
Θλίψη στη Λάρισα: Απεβίωσε ο Ιωάννης Μαρούδας σε ηλικία 54 ετών - ΛΑΡΙΣΑ | 09.01.2026 | 10:00
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.01.2026 | 20:02
Τακούδης: Προσοχή και στις πλημμύρες στα ορεινά Τρικάλων- χιόνια και στα πεδινά την Κυριακή προς Δευτέρα (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.01.2026 | 14:13
Ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από τα Τέμπη οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας-ξενύχτησαν ανάβοντας φωτιές για το κρύο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.01.2026 | 19:22
Συμφωνία Mercosur: Προστασία ελληνικών προϊόντων, ευκαιρίες για νέες εξαγωγές, δικλείδες υπέρ των παραγωγών - ΕΛΛΑΔΑ | 10.01.2026 | 09:51
Ψυχρή εισβολή με χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα και δυνατούς ανέμους – Βουτιά του υδραργύρου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.01.2026 | 14:22
Mercosur: Εγκρίθηκε η εμπορική συμφωνία της ΕΕ για τα αγροτικά προϊόντα παρά τις αντιρρήσεις της Γαλλίας

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed