ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τέμπη: Η στρατηγική της κυβέρνησης για Κώστα Αχ. Καραμανλή και προανακριτική
Το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει μετά την κατάθεση των προτάσεων της αντιπολίτευσης να βγει στην αντεπίθεση

Την κατάθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά του αιτήματος για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα γίνει αύριο Πέμπτη περιμένουν στη ΝΔ για να απαντήσουν συνολικά, πιθανότατα την Παρασκευή και αφού έχει προηγηθεί και η σχετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ.
Όπως μας έχει ενημερώσει η γάτα από την πρώτη στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει μετά την κατάθεση των προτάσεων της αντιπολίτευσης να βγει στην αντεπίθεση ακολουθώντας πάντως στην περίπτωση Καραμανλή το μοντέλο Τριαντόπουλου. Άρα κάπου εκεί στις αρχές Ιουνίου θα έχουμε και τη συνεδρίαση της προανακριτικής που θα … κλείσει γρήγορα με την δήλωση Καραμανλή πως επιθυμεί να οδηγηθεί κατευθείαν στο Δικαστικό Συμβούλιο.
Σε κάθε περίπτωση πάντως στην κυβέρνηση θεωρούν πως αν και η κοινωνία προφανώς συνεχίζει να ενδιαφέρεται για το θέμα και να επιζητά τη διαλεύκανση της υπόθεσης, τα στοιχεία και κυρίως τα πορίσματα που έρχονται στη δημοσιότητα αποδεικνύουν πως δεν υπήρχε καμία προσπάθεια συγκάλυψης.
Για αυτό το λόγο μάλιστα, υποστηρίζουν πως η ΝΔ έχει σταθεροποιηθεί πλέον δημοσκοπικά κοντά στο 30% έχοντας σταματήσει ο κατήφορος που υπήρχε. Από την άλλη εκτιμούν πως η εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών από την αντιπολίτευση δεν θα αποδώσει.
Iκανοποίηση για την αντιστροφή του κλίματος
Γενικά, όπως λέει και η γάτα, στο Μαξίμου υπάρχει ικανοποίηση για την αντιστροφή του κλίματος και θεωρούν πως το φθινόπωρο μετά και τις ανακοινώσεις στήριξης της κοινωνίας στη ΔΕΘ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα πράγματα θα βελτιωθούν και άλλο.
Επειδή διαβάζω πάντως διάφορα για την ΔΕΘ και για το τί θα πει εκεί ο Πρωθυπουργός να σας πω πως οι σχετικές συζητήσεις έχουν παγώσει και η ατζέντα για το θέμα θα ανοίξει μέσα στον Ιούνιο. Άρα μην δίνετε μεγάλη βάση σε ότι γράφουμε για το θέμα αυτό τον καιρό.
Είναι γνωστό, βέβαια, πως οι εκλογές κρίνονται από την οικονομία και την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη για αυτό και έμφαση θα δοθεί τους επόμενους μήνες και στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας σε πολλά επίπεδα. Σε αυτή τη λογική ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Υπουργείο Υγείας με στόχο να αναδείξει δύο ουσιαστικές πρωτοβουλίες, το νέο σύστημα αξιολόγησης αλλά και το νέο σύστημα ιχνηλάτησης των ασθενών με στόχο να περιοριστούν οι καθυστερήσεις και να γίνει πιο λειτουργικό το όλο σύστημα.
Η κυβέρνηση στην Εύβοια
Θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα επίσκεψη κλιμακίου υπουργών υπό τον Πρωθυπουργό στην πολύπαθη Εύβοια ενώ σε συναγερμό μπαίνει σιγά σιγά το όλο σύστημα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών καθώς και φέτος αναμένουμε μια δύσκολη περίοδο. Τις επόμενες μέρες θα τελειώσει και ο κύκλος των επαφών του αρμόδιου υπουργού στις περιφέρεις της χώρας με στόχο τον καλύτερο συντονισμό με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Οι μικροί οικισμοί
Άφησα τελευταίο ένα θέμα που έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις και στο εσωτερικό της ΝΔ, τη δόμηση στους μικρούς οικισμούς. Μαθαίνω λοιπόν πως έχει ξεκινήσει μια διεργασία έτσι ώστε αυτό που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση να μην προκαλέσει και πάλι την αντίδραση του ΣτΕ , κάτι που δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι. Πάντως δεν θα πρέπει να αναμένουμε κάτι άμεσα.
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 20.01.2026 | 18:45
Κλειστά τα σχολεία αύριο στο Δήμο Πύλης - ΛΑΡΙΣΑ | 20.01.2026 | 18:43
Κόκκαλης: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έγινε από το 2019 έως το 2025 – Ότι και να κάνουν η αλήθεια θα βγει στο φως - ΒΟΛΟΣ | 20.01.2026 | 18:31
Βόλος: Εξιχνιάστηκε κλοπή χρυσαφικών από σπίτι – Δικογραφία σε βάρος 19χρονου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 18:24
Σε «κόκκινο συναγερμό» η Θεσσαλία και άλλες τέσσερις Περιφέρειες για την κακοκαιρία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 17:43
Σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία στη διπλή σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη -Αυτοψία Κυρανάκη - ΔΙΕΘΝΗ | 20.01.2026 | 17:38
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «παγώνει» την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 20.01.2026 | 15:11
Κώστας Τσιάρας προς τους αγρότες των μπλόκων: Η κυβέρνηση είναι πάντα παρούσα στο πλευρό των αγροτών - ΛΑΡΙΣΑ | 20.01.2026 | 15:08
Ανακαίνιση θερμοκηπίου στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας - Έργο με κοινωνικό αποτύπωμα στο ΓΝΛ (ΦΩΤΟ)
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 09:09
Τακούδης: Χιόνια αύριο σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και πιθανό σε Λάρισα, Βόλο- διαδοχικά κύματα μέχρι τέλη του μήνα (video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.01.2026 | 13:35
Τροχαίο με μετωπική σύγκρουση στις στροφές της Συκεώνας στο δρόμο Καρδίτσα - Λάρισα- ένας τραυματίας (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.01.2026 | 08:22
Τέσσερις Λαρισαίες «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 19.01.2026 | 18:54
Μαντάμ Mercosur και βαμβάκι-γράφει ο Μωχάμεντ Νταράουσε - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.01.2026 | 23:18
Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα – Συνεδριάζει το πρωί η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου στην Πολιτική Προστασία - ΛΑΡΙΣΑ | 19.01.2026 | 15:52
Χιόνι στα ορεινά και ημιορεινά του Δήμου Αγιάς και επιλεκτικά στα παράλια (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 19.01.2026 | 20:33
Ξεπερνά το ένα μέτρο το χιόνι στο Πήλιο! (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.01.2026 | 11:47
Κατέθεσαν μήνυση οι δύο αγρότες για τους βανδαλισμούς στα τρακτερ τους στο μπλόκο της Νίκαιας (ΦΩΤΟ)

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
