ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Δήμος Καρδίτσας: 2.500 ευρώ σε δημότη για δάγκωμα από αδέσποτο σκύλο
Η πρώτη δικαστική απόφαση που επιδικάζει για ηθική βλάβη

Το ποσό των 2.500 ευρώ καλείται να καταβάλει σε δημότη ο Δήμος Καρδίτσας ως αποζημίωση για δάγκωμα που δέχθηκε από αδέσποτο σκύλο. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Τρικάλων με την υπ’ αριθμ. Α76/2025 απόφασή του επιδίκασε σε βάρος του Δήμου Καρδίτσας το ποσό των 2.500 ευρώ ως χρηματική αποζημίωση σε δημότη που δέχθηκε επίθεση από αδέσποτο σκύλο που τον δάγκωσε.
Σήμερα η δημοτική επιτροπή του Δήμου Καρδίτσας κλήθηκε να αποφασίσει σχετικά με την άσκηση ή μη ένδικων μέσων κατά της απόφασης. Ωστόσο όπως εξήγησε στο σώμα η νομική σύμβουλος του Δήμου Καρδίτσας, για ποσά κάτω των 5.000 ευρώ δεν είναι δυνατόν να ασκηθεί έφεση κατά αποφάσεων του διοικητικού πρωτοδικείου. Ως εκ τούτου ο Δήμος Καρδίτσας δεν μπορεί να προσφύγει κατά της συγκεκριμένης απόφασης και έτσι υποχρεούται να καταβάλει στον δημότη το συγκεκριμένο ποσό.
Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί καταδικαστική απόφαση του αρμόδιου αντιδημάρχου για την υπόθεση αυτή για την οποία ωστόσο έχει ασκηθεί έφεση.
Ο παθών ζητούσε το ποσό των 3.000 ευρώ ως χρηματική αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη εξαιτίας της επίθεσης που δέχθηκε από το αδέσποτο ζώο.

Προβληματισμός
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που εκδίδεται ανάλογη δικαστική απόφαση γεγονός που επισήμανε σήμερα ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Κ. Ξυλομένος. Ο κ. Ξυλομένος σημείωσε ότι παρόλο που στο παρελθόν έχουν υπάρξει προσφυγές στη δικαιοσύνη για επιθέσεις αδέσποτων ζώων, μέχρι τώρα δεν είχε εκδοθεί ποτέ ανάλογη απόφαση και αυτό όπως είπε δημιουργεί νέα δεδομένα. Σε αυτό στάθηκε και ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Σ. Αντωνίου ο οποίος υπογράμμισε και την…ταχύτητα έκδοσης της συγκεκριμένης απόφασης τη στιγμή που εκκρεμούν πολλές άλλες.
Γενικά η απόφαση αυτή προβλημάτισε τη δημοτική επιτροπή καθώς δεν αποκλείεται να δημιουργήσει δεδικασμένο πάνω στο οποίο θα “πατήσουν” μελλοντικές προσφυγές.

- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 22.03.2026 | 20:07
Ολοκληρώθηκαν τα play off της super league 2 - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 17:26
Άγριο έγκλημα στην Καρδίτσα: Ο 51χρονος τραγουδιστής είχε πάει με γυναίκα σε σπίτι γνωστού του - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 17:01
Καρδίτσα: Νέες πληροφορίες για τη δολοφονία γνωστού τραγουδιστή - Προσήχθη ένα άτομο - ΒΟΛΟΣ | 22.03.2026 | 16:38
Πατέρας και δυο γιοί από τη Ν. Ιωνία με χρυσό και αργυρά μετάλια στους πανελλήνιους αγώνες κολύμβησης masters (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 14:35
Αγριο έγκλημα στην Καρδίτσα - Νεκρός τραγουδιστής με πολλαπλές μαχαιριές στο στήθος - ΔΙΕΘΝΗ | 22.03.2026 | 14:22
Κάλεσμα Νετανιάχου στην Ευρώπη για να συμμετάσχει στον πόλεμο - «Έφτασε η ώρα να στηρίξετε το Ισραήλ» - ΛΑΡΙΣΑ | 22.03.2026 | 14:17
Μάξιμος σε σύσκεψη στα Φάρσαλα: Να αξιοποιηθεί η ευκαιρία του εθνικού διαλόγου για βιώσιμη γεωργία - ΕΛΛΑΔΑ | 22.03.2026 | 12:08
Κολώνα φωτισμού έπεσε και τραυμάτισε εξάχρονο στον Πλαταμώνα
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 14:35
Αγριο έγκλημα στην Καρδίτσα - Νεκρός τραγουδιστής με πολλαπλές μαχαιριές στο στήθος - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 17:01
Καρδίτσα: Νέες πληροφορίες για τη δολοφονία γνωστού τραγουδιστή - Προσήχθη ένα άτομο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 17:26
Άγριο έγκλημα στην Καρδίτσα: Ο 51χρονος τραγουδιστής είχε πάει με γυναίκα σε σπίτι γνωστού του - ΛΑΡΙΣΑ | 21.03.2026 | 08:53
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 22.03.2026 | 09:02
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 21.03.2026 | 09:33
Σε κρίσιμη καμπή το ελληνικό βαμβάκι, όλοι βάζουν πλάτη για στήριξη της καλλιέργειας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 21.03.2026 | 11:22
Ειδική ενίσχυση για λιπάσματα αντί του πλαφόν - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.03.2026 | 09:42
Τακούδης: Χειμωνιάτικο σκηνικό στη Θεσσαλία με χιόνια στα ορεινά μέχρι 3 Απρίλη -παρέλαση χωρίς βροχές






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed