ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει την εξωστρέφεια και την ποιοτική παραγωγή
Δυναμική παρουσία στην πανελλήνια δράση «Ανοιχτές Πόρτες 2025»

Με κεντρικό μήνυμα την ενίσχυση της εξωστρέφειας του θεσσαλικού κρασιού και την ανάδειξη της τοπικής οινοπαραγωγής ως μοχλού αγροτικής ανάπτυξης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, συμμετείχε ενεργά στην εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες 2025» που διοργανώθηκε από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας με την υποστήριξη της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου.
Η εν λόγω πρωτοβουλία, η οποία πραγματοποιείται πανελλαδικά σε ετήσια βάση, επιδιώκει να αναδείξει την εμπειρία του επισκέψιμου οινοποιείου, να φέρει το ευρύ κοινό κοντά στους παραγωγούς και να ενισχύσει την τουριστική και πολιτιστική δυναμική της ελληνικής αμπελουργίας.
Δημ. Τσέτσιλας
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Τσέτσιλας, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης, επισκέφθηκε την Κυριακή 18 Μαΐου οινοποιεία της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου, σε μια συμβολική και ουσιαστική κίνηση στήριξης της τοπικής οινοπαραγωγής και των συλλογικών επιχειρηματικών προσπαθειών της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα επισκέφθηκε τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, το Οινοποιείο Αλατά, το Οινοποιείο Μίγα και το Οινοποιείο Ζαφειράκη.
Ο κ. Τσέτσιλας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με οινοποιούς και αμπελουργούς, να ενημερωθεί για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αλλά και για τις καινοτόμες πρακτικές που υιοθετούνται, καθώς και να δοκιμάσει προϊόντα που φέρουν τη σφραγίδα ποιότητας και ταυτότητας του θεσσαλικού αμπελώνα.
Σε δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επενδύει στρατηγικά στον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα στην ανάδειξη των ποιοτικών, πιστοποιημένων προϊόντων που ενισχύουν την τοπική οικονομία και δημιουργούν προστιθέμενη αξία στον τόπο μας. Ο οινοτουρισμός είναι ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης, πολιτιστικής εξωστρέφειας και τοπικής ταυτότητας. Στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής με ουσιαστική στήριξη, διασύνδεση με αγορές και προβολή».
Παράλληλες επισκέψεις
Την ίδια ημέρα, η Χωρική Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Τρικάλων, κα Χρύσα Ντιντή μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κ. Δημήτρη Σταυρίδη, επισκέφθηκαν το φημισμένο Κτήμα Θεόπετρα – Οινοποιείο Τσιλιλή, που αποτελεί εμβληματικό παράδειγμα διασύνδεσης του αρχαιολογικού και γεωλογικού τοπίου των Μετεώρων με την παραγωγή οίνου υψηλής ποιότητας και διεθνούς ακτινοβολίας.
Από την πλευρά του ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας Κώστας Τέλιος επισκέφθηκε το Οινοποιείο του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων Θάνου Καραθάνου.
Στο επίκεντρο των επαφών βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν τη βιωσιμότητα της παραγωγής, τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τις ευκαιρίες αγροδιατροφικής καινοτομίας και τις δυνατότητες αξιοποίησης των κοινοτικών εργαλείων στήριξης.
Στρατηγικές Προτεραιότητες
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προσεγγίζει τον τομέα της οινοπαραγωγής ολιστικά, ενισχύοντας την τοπική παραγωγή με υποδομές και χρηματοδοτήσεις, την πιστοποίηση ποιότητας και ταυτότητας των προϊόντων, την πρόσβαση σε δίκτυα διανομής και εξαγωγών, τον συνδυασμό πρωτογενούς τομέα – πολιτισμού – τουρισμού, και την καινοτομία στην αγροδιατροφή.
Η συμμετοχή στις «Ανοιχτές Πόρτες» εντάσσεται στο συνολικό πλαίσιο ενεργειών για τη στήριξη των παραγωγικών μονάδων, την ενίσχυση του οινοτουρισμού και την ανάδειξη της Θεσσαλίας ως προορισμού ποιότητας και γεύσης.
Η Θεσσαλία ανοίγει τις πόρτες της στον κόσμο – με γεύση, γνώση και προοπτική.
- ΕΛΛΑΔΑ | 28.01.2026 | 15:17
Τροχαίο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: Τα πρόσωπα της τραγωδίας – Ήταν όλοι από 20 έως 30 ετών - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 28.01.2026 | 12:21
Βράβευση στο πλαίσιο του Erasmus+ για την Αμερικάνικη Γεωργική σχολή - ΕΛΛΑΔΑ | 28.01.2026 | 12:11
«Κόλλησε το Lane Assist, μπλόκαρε το τιμόνι»: Τι υποστηρίζει επιζών του τροχαίου των οπαδών του ΠΑΟΚ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 28.01.2026 | 11:36
Βράβευση στο πλαίσιο του Erasmus+ για την Αμερικάνικη Γεωργική σχολή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 28.01.2026 | 11:21
Πανελλαδική πρωτιά στον διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών EOES - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 28.01.2026 | 11:17
Εκπαίδευση ελαιοπαραγωγών στον Πύργο Ηλείας - ΛΑΡΙΣΑ | 28.01.2026 | 10:48
Τέσσερις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.01.2026 | 10:01
Φωτογραφία από το σημείο της διαρροής προπανίου – «Τους λέγαμε μυρίζει υγραέριο» δηλώνουν οι εργαζόμενοι
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 07:24
Η τελευταία φωτό των γυναικών που χάθηκαν στη Βιολάντα -Λίγες ώρες πριν, στην πρωτοχρονιάτικη πίτα, σοκάρει η τραγωδία - ΔΙΕΘΝΗ | 27.01.2026 | 16:13
Σοκαριστικό τροχαίο με οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία -Επτά οι νεκροί μετά τη σύγκρουση βαν με φορτηγό - ΛΑΡΙΣΑ | 27.01.2026 | 09:31
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 09:48
Νέα ανακοίνωση της «Βιολάντα»: Καταβολή μόνιμου μηνιαίου μισθού στις οικογένειες των θυμάτων – στήριξη και των παιδιών - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.01.2026 | 00:30
Εργοστάσιο «Βιολάντα»: Βρέθηκε τρύπα σε σωλήνες προπανίου -Βαρύτατες κατηγορίες για τον ιδιοκτήτη, τι λέει η εταιρεία - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 07:59
Τραγωδία στα Τρίκαλα: Εργαζόμενη σώθηκε γιατί αρρώστησε το παιδί της - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 27.01.2026 | 10:20
«Βιολάντα»: Θρήνος σε Προάστιο και Αγναντερό για τις δύο νεκρές εργαζόμενες - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 13:22
Διαρροή αερίου και έκρηξη στους φούρνους δείχνουν τα πρώτα ευρήματα για την τραγωδία στο εργοστάσιο της Βιολάντα












































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
