ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Δ. Κουτσούμπας από την Λάρισα: “Όχι νέο φιάσκο με την προανακριτική για τα Τέμπη. Να καταθέσει κι ο Πρωθυπουργός”
Κάλεσμα στην κυβέρνηση «να μην επαναλάβει «το φιάσκο της προανακριτικής επιτροπής» για το δυστύχημα των Τεμπών

Κάλεσμα στην κυβέρνηση «να μην επαναλάβει «το φιάσκο της προανακριτικής επιτροπής» για το δυστύχημα των Τεμπών και «να την αφήσει να κάνει τη δουλειά της» ζητώντας μάλιστα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να καταθέσει στην Επιτροπή, απηύθυνε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από τη Λάρισα όπου βρέθηκε το μεσημέρι.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε «το μαχαίρι να φτάσει βαθιά στο κόκκαλο και να αποδοθούν όλες οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες». Ο αγώνας που δίνει το ΚΚΕ για τη δικαίωση των 57 νεκρών θα συνεχιστεί όχι με σόου και κορώνες μέσα στη Βουλή, αλλά με τον λαό, τόνισε.

Όπως σημείωσε, η επιλογή της Λάρισας για την ομιλία του δεν ήταν τυχαία καθώς πρόκειται για μια περιοχή με σημαντικά προβλήματα στην αγροτική παραγωγή και στον τομέα των υποδομών η οποία μάλιστα έχει μετατραπεί «σε ορμητήριο ενάντια σε άλλους λαούς από την αντιλαική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ».

«Ειδικότερα στη Λάρισα, προχωρά η «αναβάθμιση» των στρατιωτικών εγκαταστάσεων με επίκεντρο την 110 Πτέρυγα Μάχης, για να φιλοξενούν τις δολοφονικές μηχανές των ΗΠΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Αμερικάνοι χαρακτηρίζουν πλέον σε έγγραφά τους την 110 Πτέρυγα Μάχης «Προωθημένη Βάση Επιχειρήσεων» ή αλλιώς «δεύτερη Σούδα», σε επίπεδο αεροπορικών επιχειρήσεων. Σε μόνιμη βάση τα τελευταία χρόνια οι ΗΠΑ σταθμεύουν στη Λάρισα 4, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που αποτελούν τα «μάτια» των Αμερικανών από τη Βόρεια Αφρική και την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, όπου ελέγχουν τις κινήσεις των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή, μεταδίδοντας εικόνα στα κεντρικά του ΝΑΤΟ και τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις».

Αναφερόμενος στα αναπτυξιακά έργα που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλία, στο σχέδιο «ανασυγκρότησης» επεσήμανε πως «επιχειρούν πάνω στο βούρκο, στα συντρίμμια, στην πλημμυρισμένη και προσωρινά απαξιωμένη γη, να δημιουργήσουν ένα νέο Ελντοράντο κερδοφορίας για μεγάλους ομίλους, σε βάρος χιλιάδων οικογενειών που ζούσαν απ’ τη δουλειά τους και προσπαθούν σήμερα να επιβιώσουν χωρίς καμιά ουσιαστική στήριξη απ’ το κράτος».

Η ομιλία του γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με θέμα «Καμία θυσία για τους πολέμους, τους δασμούς και τις κρίσεις του κεφαλαίου. Η πάλη για τον σοσιαλισμό η μόνη διέξοδος υπέρ του λαού».
Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε η διεξαγωγή Πορείας Ειρήνης την ερχόμενη Κυριακή 25 Μαϊου στις 6 το απόγευμα από την πλατεία ΑΤΑ, στην 1η Στρατιά.


- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 07.03.2026 | 18:24
Επιβλητικός ο ΑΣΚ κέρδισε τη Μύκονο κι έκανε βήμα παραμονής (103-77) - ΛΑΡΙΣΑ | 07.03.2026 | 18:08
Σεισμόπληκτοι στο Δαμάσι: Πέντε χρόνια, αναμονής, γραφειοκρατίας και με κλήσεις από τον Εισαγγελέα - ΒΟΛΟΣ | 07.03.2026 | 18:02
Στο έλεος της Hellenic Train Βολιώτες που μετακινούνται στη Λάρισα οδικώς - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 07.03.2026 | 18:00
Νίκη ανάσα με 100άρα για τον ΑΣ Καρδίτσας απέναντι στη Μύκονο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.03.2026 | 17:57
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βραβεύει τη νέα γενιά αρχιτεκτόνων - ΛΑΡΙΣΑ | 07.03.2026 | 17:53
Πώς δρούσε η οικογενειακή συμμορία στη Λάρισα που άρπαξε πάνω από 1 εκατ. ευρώ κάνοντας κομπίνα με «χρυσές» λίρες - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.03.2026 | 17:48
Αύξηση παραγωγής αιγοπρόβειου γάλακτος το 2025 παρά τις χιλιάδες θανατώσεις - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.03.2026 | 17:43
«Καρφιά» Καραμανλή: Όσο η αγροτική πολιτική εξαντλείται σε εξαγγελίες αποσπασματικών μέτρων η κρίση θα ανακυκλώνεται
- ΛΑΡΙΣΑ | 06.03.2026 | 09:35
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Γιάννουλη και Αγιά-δεκάδες προσαγωγές - ΛΑΡΙΣΑ | 06.03.2026 | 09:19
Εννιά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.03.2026 | 10:05
Χωρίς ψιλά γράμματα με έντοκες επιστροφές η εξόφληση στο φυτικό κεφάλαιο Daniel, προς καλοκαίρι η ουρά 40% - ΛΑΡΙΣΑ | 06.03.2026 | 16:39
Λάρισα: Τέσσερις συλλήψεις για δύο ληστείες – Όσα βρήκαν οι αστυνομικοί (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 07.03.2026 | 11:32
Έλλη Παπαδοπούλου: Πάμε για τα 2 ευρώ το λίτρο στο ντίζελ- οι Λαρισαίοι σπεύδουν να φουλάρουν - ΒΟΛΟΣ | 06.03.2026 | 09:44
Αναβιώνει η μητροκτονία με τις 26 μαχαιριές που συγκλόνισε τη Λάρισα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.03.2026 | 14:25
Στράτος Παραδιάς Πρόεδρος ΠΟΜΙΔΑ από Λάρισα: έρχονται σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία ακινήτων (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 06.03.2026 | 09:13
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή στα 44 του Αρχιλοχίας – Ήταν πατέρας δύο μικρών παιδιών




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed