ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Δ. Κουτσούμπας από την Λάρισα: “Όχι νέο φιάσκο με την προανακριτική για τα Τέμπη. Να καταθέσει κι ο Πρωθυπουργός”
Κάλεσμα στην κυβέρνηση «να μην επαναλάβει «το φιάσκο της προανακριτικής επιτροπής» για το δυστύχημα των Τεμπών


Κάλεσμα στην κυβέρνηση «να μην επαναλάβει «το φιάσκο της προανακριτικής επιτροπής» για το δυστύχημα των Τεμπών και «να την αφήσει να κάνει τη δουλειά της» ζητώντας μάλιστα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να καταθέσει στην Επιτροπή, απηύθυνε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από τη Λάρισα όπου βρέθηκε το μεσημέρι.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε «το μαχαίρι να φτάσει βαθιά στο κόκκαλο και να αποδοθούν όλες οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες». Ο αγώνας που δίνει το ΚΚΕ για τη δικαίωση των 57 νεκρών θα συνεχιστεί όχι με σόου και κορώνες μέσα στη Βουλή, αλλά με τον λαό, τόνισε.

Όπως σημείωσε, η επιλογή της Λάρισας για την ομιλία του δεν ήταν τυχαία καθώς πρόκειται για μια περιοχή με σημαντικά προβλήματα στην αγροτική παραγωγή και στον τομέα των υποδομών η οποία μάλιστα έχει μετατραπεί «σε ορμητήριο ενάντια σε άλλους λαούς από την αντιλαική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ».

«Ειδικότερα στη Λάρισα, προχωρά η «αναβάθμιση» των στρατιωτικών εγκαταστάσεων με επίκεντρο την 110 Πτέρυγα Μάχης, για να φιλοξενούν τις δολοφονικές μηχανές των ΗΠΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Αμερικάνοι χαρακτηρίζουν πλέον σε έγγραφά τους την 110 Πτέρυγα Μάχης «Προωθημένη Βάση Επιχειρήσεων» ή αλλιώς «δεύτερη Σούδα», σε επίπεδο αεροπορικών επιχειρήσεων. Σε μόνιμη βάση τα τελευταία χρόνια οι ΗΠΑ σταθμεύουν στη Λάρισα 4, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που αποτελούν τα «μάτια» των Αμερικανών από τη Βόρεια Αφρική και την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, όπου ελέγχουν τις κινήσεις των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή, μεταδίδοντας εικόνα στα κεντρικά του ΝΑΤΟ και τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις».

Αναφερόμενος στα αναπτυξιακά έργα που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλία, στο σχέδιο «ανασυγκρότησης» επεσήμανε πως «επιχειρούν πάνω στο βούρκο, στα συντρίμμια, στην πλημμυρισμένη και προσωρινά απαξιωμένη γη, να δημιουργήσουν ένα νέο Ελντοράντο κερδοφορίας για μεγάλους ομίλους, σε βάρος χιλιάδων οικογενειών που ζούσαν απ’ τη δουλειά τους και προσπαθούν σήμερα να επιβιώσουν χωρίς καμιά ουσιαστική στήριξη απ’ το κράτος».

Η ομιλία του γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με θέμα «Καμία θυσία για τους πολέμους, τους δασμούς και τις κρίσεις του κεφαλαίου. Η πάλη για τον σοσιαλισμό η μόνη διέξοδος υπέρ του λαού».
Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε η διεξαγωγή Πορείας Ειρήνης την ερχόμενη Κυριακή 25 Μαϊου στις 6 το απόγευμα από την πλατεία ΑΤΑ, στην 1η Στρατιά.


- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 25.10.2026 | 12:44
Λίμνη Πλαστήρα: Το φθινόπωρο στα πιο όμορφα χρώματά του – Απόδραση στο «αλπικό» τοπίο της Θεσσαλίας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.10.2026 | 12:26
Λάρισα: Κινδυνεύουν χιλιάδες τόνοι ζωοτροφών σε μονάδες όπου θανατώθηκαν τα ζώα λόγω ευλογιάς - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.10.2026 | 12:10
Θεσσαλία: Στο «ψαλίδι» η σπορά των χειμερινών σιτηρών – Μειωμένη κατά 20% η πρόθεση καλλιέργειας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.10.2026 | 12:00
«Ένεση» 4 εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας – Κουρέτας: «Δημόσια και δωρεάν περίθαλψη για κάθε πολίτη» - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 25.10.2026 | 11:39
Το χρονικό απελευθέρωσης της Λάρισας από την γερμανική κατοχή . - ΒΟΛΟΣ | 25.10.2026 | 11:30
Θλίψη στον Βόλο για τον θάνατο του 62χρονου Βασίλη Χαλάτση - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.10.2026 | 11:28
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην 3η Διακρατική Συνάντηση του έργου “RENFORCE” στην Ιταλία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.10.2026 | 11:25
Λάρισα, Τρίκαλα και Βόλος στο επίκεντρο αποκαλυπτικών διαλόγων για την Pizza Fan – Τα ποσά και τα «κεράσματα»
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 24.10.2026 | 12:50
Συνδεδεμένες ενισχύσεις για ελιά, σουσάμι και πατάτα ζητούν οι παραγωγοί για τη νέα ΚΑΠ - ΛΑΡΙΣΑ | 24.10.2026 | 11:52
Λάρισα: Αντιδράσεις για την πεζοδρόμηση της οδού Νάξου στη Νεράιδα (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 24.10.2026 | 13:07
Πολική δίνη: Ανατροπή στις αρχές Νοεμβρίου – Το σενάριο που μπορεί να αλλάξει τον καιρό στην Ελλάδα - ΛΑΡΙΣΑ | 24.10.2026 | 11:22
28η Οκτωβρίου στη Λάρισα: Με ομπρέλες ή με ήλιο η παρέλαση; Τι λένε οι μετεωρολόγοι (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 24.10.2026 | 11:58
Πρώτη προκαταβολή τσεκ για κοντά 30.000 παραγωγούς μέχρι την Παρασκευή, ως τις 30 Νοεμβρίου η β- δόση - ΒΟΛΟΣ | 24.10.2026 | 10:58
Νέος συναγερμός για απάτη με AI στο Βόλο: Μιμήθηκαν φωνή παιδιού κι άρπαξαν χρυσαφικά - ΤΡΙΚΑΛΑ | 24.10.2026 | 11:02
Τραγωδία στα Τρίκαλα σε τροχαίο με μία νεκρή και τουλάχιστον 5 τραυματίες - ΛΑΡΙΣΑ | 24.10.2026 | 21:44
Φαλάνη: Ζητούν ταπείνωση του δρόμου δίπλα στο φράγμα της Γυρτώνης για να αποφύγουν πλημμύρες (ΦΩΤΟ)



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed