ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
«Γλυκοκοιτάζουν» το λιμάνι του Βόλου οι Αμερικάνοι – Συνάντηση αμερικανών πρέσβεων με ελληνικά υπουργεία
Οι επαφές που έγιναν χθες και προχθές στην Αθήνα μεταξύ Αμερικανών παραγόντων και ελληνικής κυβέρνησης

Οι επαφές που έγιναν χθες και προχθές στην Αθήνα μεταξύ Αμερικανών παραγόντων και ελληνικής κυβέρνησης δεν αφορούν μόνον τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και το Θριάσιο Πεδίο. Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί της DFC που επισκέφθηκαν όλα τα παραγωγικά υπουργεία της χώρας ενδιαφέρονται και για το Στρατόπεδο Γκόνου, αλλά και για το λιμάνι του Βόλου.
Το ενδιαφέρον για το λιμάνι ήταν γνωστό εξαρχής, αφού είχε γνωστοποιηθεί η συνεργασία του κρατικού αμερικανικού οργανισμού DFC μέσω του ομίλου Goldair. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον αυτό δεν έχει υποχωρήσει και ότι η αμερικανική πλευρά θα πιέσει την ελληνική κυβέρνηση για μια γρήγορη επαναπροκήρυξη του έργου.
Η κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί ότι το λιμάνι του Βόλου θα αξιοποιηθεί με το μοντέλο Αλεξανδρούπολης, αλλά όλα δείχνουν ότι σταθμίζει τις εξελίξεις. Η αμερικανική πλευρά φαίνεται να «καίγεται» για το λιμάνι, το οποίο στο παρελθόν είχε αναφερθεί ότι υπό προϋποθέσεις μπορεί να αξιοποιηθεί στον διάδρομο IMEC (India-Middle East-Europe Economic Corridor), αποφεύγοντας τον Πειραιά, που ανήκει σε Kινέζους, αλλά και τη Θεσσαλονίκη, που ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη.
Οι δυo τους, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες, συνάντησαν εκτός από τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Κυριάκο Πιερρακάκη, και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Τάκη Θεοδωρικάκο (για τους οποίους υπήρξαν ανακοινώσεις), και τους υπουργούς Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια, και Υποδομών & Μεταφορών, Χρίστο Δήμα.
Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι οι Αμερικανοί επιχειρούν να αποκτήσουν «ερείσματα» στην εφοδιαστική αλυσίδα του εμπορίου που διεξάγεται μέσω της χώρας μας. Επίσης, εφόσον οι Αμερικανοί καταφέρουν να ελέγξουν το λιμάνι του Βόλου, αυτό θα αποτελέσει μεγάλη «σφήνα» τόσο στο λιμάνι του Πειραιά, όσο και στον ΟΛΘ.
Βέβαια, λείπει μια αξιόπιστη σιδηροδρομική γραμμή που να συνδέει το λιμάνι της Θεσσαλίας με το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο, αλλά αυτό εκτιμάται ότι εύκολα μπορεί να αποκτηθεί. Επιπλέον, δίπλα στο λιμάνι υπάρχει ένα περιφερειακό αεροδρόμιο, της Νέας Αγχιάλου, και πλέον ένα αξιόπιστο οδικό δίκτυο (E75, E65 κ.λπ.), στοιχεία που αναβαθμίζουν περαιτέρω τον ρόλο του ως ενός σημείου διεξαγωγής συνδυαστικών μεταφορών.
Πηγή: powergame.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 13.02.2026 | 10:38
Θλίψη στα Πλατανούλια Τυρνάβου για τον 27χρονο Θοδωρή: «Ήταν γεμάτος όρεξη για ζωή, προσφορά και δημιουργία…» - ΛΑΡΙΣΑ | 13.02.2026 | 10:27
Χειροπέδες σε 49χρονο Λαρισαίο για πορνογραφία ανηλίκων - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 13.02.2026 | 10:22
Διανομή ειδών πρώτης ανάγκης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας - ΒΟΛΟΣ | 13.02.2026 | 10:13
Βόλος: Την εκκαθάριση των ενισχύσεων από τον ΕΛΓΑ συζήτησαν Τριαντόπουλος- Λυκουρέντζος - ΛΑΡΙΣΑ | 13.02.2026 | 10:07
Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Λάρισας: «Λέμε όχι σε κάμερες στα σχολεία…» - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 13.02.2026 | 09:55
Φορτώθηκαν σε φορτηγά τα τρακτερ της Καρδίτσας για μεταφορά στο συλλαλητήριο της Αθήνας (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 13.02.2026 | 09:49
Βόλος: Προειδοποιήσεις Βενιζέλου για την συνταγματική αναθεώρηση και τη θεσμική σταθερότητα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 13.02.2026 | 09:39
Μαρτυρία σοκ για τη «Βιολάντα»: Γνώριζαν για τη διαρροή προπανίου από τον Ιούνιο του 2025
- ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 11:18
Θλίψη στη Λάρισα: Απεβίωσε ο Μιχάλης Ανατολίτης – «Έφυγε» σε ηλικία 56 ετών - ΒΟΛΟΣ | 12.02.2026 | 16:12
Εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή είχαν συγκροτήσει οι 13 συλληφθέντες στη Μαγνησία – Ταυτοποιήθηκαν άλλοι δύο - ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 11:06
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 10:40
Σοκ 27χρονος Τυρναβίτης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του - ΒΟΛΟΣ | 12.02.2026 | 12:48
Πλήγμα στο κύκλωμα ναρκωτικών του Βόλου: Κατασχέθηκαν χασίς, κοκαΐνη, ηρωίνη, λίρες και όπλα (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 12.02.2026 | 11:31
Κύκλωμα μαμούθ στον Βόλο: Στην Εισαγγελία Βόλου θα οδηγηθούν σήμερα οι «13» για τη διακίνηση ναρκωτικών - ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 13:57
Άναψε το κέφι στην κεντρική πλατεία με Τόνι Σφίνο, Αντωνέλα, σουβλάκι και κρασί (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 17:35
Το αδιαχώρητο στα μπαρ στο κέντρο της Λάρισας- ξεφαντώνουν οι Λαρισαίοι με τους ήχους χάλκινων και κλαρίνου (ΦΩΤΟ+video)



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed