ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα εξεταστικά κέντρα – Θα δοθούν οι ερωτήσεις πριν από τις εξετάσεις
«Φέτος θα γίνει ηλεκτρονικά ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ» εξήγησε ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής

Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ επιστρέφει μετά από δύο χρόνια και θα διεξαχθεί για πρώτη φορά ηλεκτρονικά. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 14 Μαΐου. Ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής, Θάνος Παπαδόπουλος, μίλησε στην ΕΡΤ για τις αλλαγές και για τα εξεταστικά κέντρα που θα είναι δύο: ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη.
Mιλώντας για τις ημερομηνίες διεξαγωγής του διαγωνισμού ΑΣΕΠ δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ότι ο προγραμματισμός διεξαγωγής των εξετάσεων είναι για τα μέσα Ιουνίου επισημαίνοντας πως οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν ότι φέτος έχει αλλάξει το σύστημα. «Δεν υπάρχει η έννοια του να πετύχεις πια, αφού δεν υπάρχει βάση» τόνισε διευκρινίζοντας ότι οι επιτυχόντες θα μπουν σε μια «δεξαμενή» για τα επόμενα δύο χρόνια.
«Θα γίνει ηλεκτρονικά ο διαγωνισμός. Οι υποψήφιοι θα έρθουν σε δύο ηλεκτρονικά εξοπλισμένα εξεταστικά κέντρα στην Αθήνα (Μαρούσι) και τη Θεσσαλονίκη, έχοντας κλείσει ηλεκτρονικά ραντεβού για το πότε θέλουν και μπορούν να εξεταστούν, ποια μέρα και ώρα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ.
Όπως είπε οι υποψήφιοι απ’ όλη την Ελλάδα θα προσέλθουν παρά την απόσταση από τα εξεταστικά κέντρα. «Οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα έρθουν. Θα έχουμε συμμετοχή από την επαρχία στην πληθυσμιακή αναλογία της επαρχίας».
Μάλιστα, όπως τόνισε, «το να γίνεται ο διαγωνισμός ηλεκτρονικά είναι μια μεγάλη καινοτομία και από πλευράς περιεχομένου και από πλευράς ταχύτητας εξαγωγής αποτελεσμάτων».
«Θα δοθούν όλες οι ερωτήσεις, υπό τύπον τράπεζας δεδομένων, σε επαρκή χρόνο πριν από την έναρξη των εξετάσεων. Οι υποψήφιοι δεν χρειάζεται να κάνουν φροντιστήριο. Να δουν τις ερωτήσεις και ποιες είναι οι σωστές απαντήσεις, να τις μελετήσουν και να πάνε να δώσουν (εξετάσεις)» πρόσθεσε ο κ. Παπαϊωάννου. Και όπως είπε «είτε είσαι γεωπόνος είτε είσαι νομικός, η εξέταση είναι η ίδια».
Όπως αποκάλυψε δεν υπάρχει βάση για τους υποψήφιους διευκρινίζοντας ότι μπορούν να διαγωνιστούν όσοι είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίου και ΤΕΙ και όσοι έχουν πτυχίο αναγνωρισμένο από το ΣΑΕΠ. Όσον αφορά το αν έχει ανακοινωθεί ο αριθμός των επιτυχόντων δήλωσε ότι αυτή την στιγμή δεν είναι συγκεκριμένος: «Πας, δίνεις, κατατάσσεσαι και μετά έρχονται οι θέσεις που θα αποφασιστούν για το ’26 και ’27».
Ειδικότερα, όπως ανέφερε οι επιτυχόντες καλούνται να δηλώσουν ενδιαφέρον όταν προκηρυχθούν οι θέσεις. Η κατανομή θα γίνεται με βάση τη σειρά κατάταξης, ειδικότητα, τόπο προτίμησης, ειδικά και κοινωνικά κριτήρια (πολύτεκνοι, ΑμεΑ κ.λπ.)
Πηγή: newsit.gr
- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 27.09.2026 | 00:20
Άννα Βίσση: Aποθέωση στο κατάμεστο ΟΑΚΑ από δεκάδες χιλιάδες θεατές, δείτε βίντεο και φωτογραφίες - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 26.09.2026 | 23:05
Δέσποινα Τομαζάνη: Πέθανε η ηθοποιός της “Γλυκιάς Συμμορίας” – Μια ζωή από τη Χίο ως τη Στοκχόλμη - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 26.09.2026 | 22:38
Κουρέτας: Μέτωπο για τη Θεσσαλία απέναντι στο κεντρικό κράτος - ΒΟΛΟΣ | 26.09.2026 | 20:40
Καταρρακτώδης βροχόπτωση στη Σκιάθο, 130 χιλιοστά νερού σε μία ώρα, δείτε βίντεο - ΛΑΡΙΣΑ | 26.09.2026 | 20:36
Λιακούλη στη Βουλή: «SOS για το κρασί- ΠΟΠ Ραψάνης! Άμεση στήριξη στους αμπελουργούς» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 26.09.2026 | 19:23
Προσαρμογή και ανθεκτικότητα των πόλεων στη Θεσσαλία απέναντι στον πλημμυρικό κίνδυνο - ΒΟΛΟΣ | 26.09.2026 | 19:18
37χρονος μεθυσμένος οδηγός ΙΧ συνελήφθη στον Βόλο μετά από τροχαίο με δικυκλιστή και εγκατάλειψη του τραυματία - ΛΑΡΙΣΑ | 26.09.2026 | 19:10
Η Γιώτα Νέγκα στο 23ο Φεστιβάλ Μουσικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.09.2026 | 09:36
Πάμε για εξόφληση βασικής ενίσχυσης για όλους τους αγρότες μέσα στον Δεκέμβριο - ΒΟΛΟΣ | 26.09.2026 | 12:53
Θρήνος στον Βόλο – Νεκρός 58χρονος τραπεζικός υπάλληλος - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.09.2026 | 10:06
Πρόβειο γάλα: Έσπασε τα 2 ευρώ – Η αγορά θυμίζει χρηματιστήριο και κανείς δεν λέει πού σταματά - ΒΟΛΟΣ | 26.09.2026 | 09:04
Σκέπασε τον ουρανό του Βόλου η φωτιά σε μάντρα ελαστικών στην Αγία Παρασκευή- μήνυση Μπέου στον ιδιοκτήτη - ΒΟΛΟΣ | 26.09.2026 | 18:20
Θλίψη στον Βόλο – Έφυγε από τη ζωή γνωστός οδοντίατρος - ΛΑΡΙΣΑ | 26.09.2026 | 09:24
Πέντε Λαρισαίες «έφυγαν» από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 26.09.2026 | 10:03
Τι δείχνουν τα Μερομήνια για τον φετινό χειμώνα: Η μέρα του Δεκεμβρίου που αλλάζουν όλα - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 26.09.2026 | 12:08
Ζήσης Στυλιανός: Τριετές πλάνο για ΑΕΛ με έμφαση σε Θεσσαλούς ποδοσφαιριστές και υγεία στα οικονομικά

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed