ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Τον απέρριψαν 15 πανεπιστήμια, δημιούργησε εφαρμογή υγείας και κέρδισε 30 εκατ. δολάρια σε 1 χρόνο
Η ξεχωριστή ιστορία του Ζακ Γιαντεγκάρι

Ιστορία «έγραψε» ένας νεαρός, ηλικίας 18 ετών, ο οποίος ίδρυσε μία επιχείρηση που κατέγραψε κέρδη ύψους 30 εκατ. δολάρια τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της. Όμως, παρά και τον σχεδόν τέλειο μέσο όρο βαθμολογίας στις εξετάσεις που έδωσε, φαίνεται ότι δεν εντυπωσίασε τους πανεπιστημιακούς συμβούλους, στην αναζήτηση υποτροφίας.
Αυτή είναι η εμπειρία του Ζακ Γιαντεγκάρι, ο οποίος απορρίφθηκε από 15 στα 18 σχολεία όπου υπέβαλε αίτηση, παρά το μέσο όρο βαθμολογίας 4.0 και τη βαθμολογία 34 στο ACT (με άριστα το 36).
Ο ιδρυτής της επιχείρησης μοιράστηκε τη σειρά των απορρίψεων από τα πανεπιστήμια, με την ανάρτηση να συγκεντρώνει περισσότερες από 27 εκατ. προβολές, με πολλούς να σοκάρονται από την προφανή «αλλεργία» των ελίτ της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο επιχειρηματικό πνεύμα.
«Δεν περίμενα να γίνω δεκτός σε όλα αυτά τα κολλέγια, ωστόσο, περίμενα να γίνω δεκτός τουλάχιστον σε μερικά από τα κορυφαία σχολεία στα οποία έκανα αίτηση. Νομίζω ότι τα επιχειρηματικά επιτεύγματα μπορεί να μην εκτιμώνται πλήρως», ανέφερε ο Ζακ Γιαντεγκάρι, στην εφημερίδα Post.ar-Old Who Built a -1.12M/Month Ai App | Zach Yadeari
Ο μαθητής δημόσιου σχολείου από το Roslyn της Νέας Υόρκης έχει ήδη καταφέρει να πετύχει μόνος του πριν από την αποφοίτηση. Συγκεκριμένα, έμαθε να προγραμματίζει από την ηλικία 7 ετών, έδινε μαθήματα σε ηλικία 10 ετών και στα 12 είχε ήδη μία εφαρμογή στο App Store.
Στην πρώτη του χρονιά στο γυμνάσιο, ο Γιαντεγκάρι ίδρυσε την Cal AI, μία εφαρμογή που υπολογίζει τις θερμίδες ενός γεύματος απλώς με μία φωτογραφία του χρήστη. Σήμερα, η εφαρμογή αποφέρει δεκάδες εκατ. δολάρια ετησίως.
Παρ’ όλα αυτά, απορρίφθηκε η αίτηση που υπέβαλε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.
Κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου αποφάσεων, απορρίφθηκε από τα πανεπιστήμια Στάνφορντ, MIT, Χάρβαρντ, Γέιλ, Ουάσινγκτον στο Σαιντ Λούις, Κολούμπια, Πρίνστον, Ντιουκ, USC, Βιρτζίνια, Νέα Υόρκη, Βάντερμπιλτ, Μπράουν και Κορνέλ.
«Βασικά, είχα ελπίδες για το Στάνφορντ, αλλά όταν άνοιξα την επιστολή με την απόρριψη, όλες οι προηγούμενες με συγκλόνισαν», είπε ο τελειόφοιτος του Λυκείου Roslyn.
Τελικά, έγινε δεκτός μόνο από το Georgia Tech, το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι και το Πανεπιστήμιο του Τέξας.
Πέρα από την ανάρτηση των απορρίψεων και των αποδοχών του, μοιράστηκε τις σκέψεις του, κάνοντας μία διήγηση της ιστορίας του και πώς άλλαξε γνώμη σχετικά με τη φοίτηση στο πανεπιστήμιο.
«Ξεκίνησα το ταξίδι μου ανεξάρτητος, αποφασισμένος να χαράξω τη δική μου πορεία. Τώρα, βλέπω ότι η ατομικότητα και η σύνδεση δεν είναι αντίθετα, αλλά συμπληρωματικά στοιχεία. Σε αυτό το επόμενο κεφάλαιο, θέλω να μάθω από τους ανθρώπους. Τόσο από τους καθηγητές, όσο και τους φοιτητές και όχι μόνο από τους υπολογιστές ή τα βιβλία».
Αυτή η εξέλιξη «πυροδότησε» έντονη συζήτηση στο διαδίκτυο.
«Στην ουσία, το πανεπιστήμιο πρέπει να είναι για ανθρώπους που θέλουν ουσιαστικά να προχωρήσουν στην έρευνα και την επιστήμη, όχι για όσους αναζητούν εργασία. Προφανώς εσύ έχεις ήδη βρει τον δρόμο σου χωρίς αυτό, σε χρειάζονται;», έγραψε χρήστης, με άλλον να σημειώνει πως «μην αλλάξεις τίποτα στον εαυτό σου, προχώρα με θάρρος, με την αυτοπεποίθηση που δείχνεις εδώ. Μια μέρα, τα ίδια πανεπιστήμια θα έρθουν να σε ικετεύουν ώστε να αυξήσεις τη δωρεά σου. Γέλα μπροστά τους και συνέχισε αυτό που κάνεις».
- ΒΟΛΟΣ | 10.09.2026 | 12:44
«Δύο χρόνια τα ζώα είναι κλεισμένα» – Οι κτηνοτρόφοι Μαγνησίας ζητούν να αρχίσει η ανασύσταση των κοπαδιών - ΒΟΛΟΣ | 10.09.2026 | 12:38
Κατάληψη γονέων στο 14ο ΔΣ Βόλου – Αντιδρούν στη συγχώνευση τμημάτων και στην αναγκαστική μετακίνηση μαθητών - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.09.2026 | 12:03
Ενίσχυση σε μηδική, λιπάσματα, προανθικό 2025 τον Σεπτέμβριο - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | 10.09.2026 | 11:56
Copernicus: Αύγουστος 2026 ο θερμότερος μήνας στα παγκόσμια χρονικά – Οι υψηλότερες θερμοκρασίες τα τελευταία 100.000 χρόνια - ΛΑΡΙΣΑ | 10.09.2026 | 11:41
Υπεγράφη σύμβαση άνω των 2 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του ΤΟΕΒ Πηνειού - ΛΑΡΙΣΑ | 10.09.2026 | 11:33
Επιμορφωτική Ημερίδα Πρώτων Βοηθειών στο Σχολείο από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 10.09.2026 | 10:36
Στενά του Ορμούζ: Νέα κλιμάκωση στον πόλεμο Ιράν-ΗΠΑ – Άλμα στις τιμές του πετρελαίου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 10.09.2026 | 10:18
Συναγερμός για το δημογραφικό στη Θεσσαλία: 3.500 λιγότερες εγγραφές σε τρία χρόνια (video)
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.09.2026 | 09:00
Βαμβάκι: Γιατί η Ισπανία λαμβανει 50 ευρώ επιπλέον συνδεδεμένη ενίσχυση στο στρέμμα- ο νέος ανταγωνισμός από τη Βουλγαρία - ΕΛΛΑΔΑ | 09.09.2026 | 17:52
Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή, εξέπνευσε στο νοσοκομείο «Ελπίς» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.09.2026 | 13:44
Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες - Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη - ΛΑΡΙΣΑ | 09.09.2026 | 07:58
Θλίψη στη Λάρισα και τη Χάλκη: «Έφυγε» ο φαρμακοποιός Αθανάσιος Τζιατζιούλης - ΛΑΡΙΣΑ | 09.09.2026 | 14:28
«Στο σφυρί» βγαίνει σήμερα η «Αρωγή Θεσσαλίας» με ενδιαφερόμενη εταιρεία που ελέγχεται από την Τράπεζα Πειραιώς - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.09.2026 | 10:16
Το Weather Analysis Greece προειδοποιεί για κίνδυνο έντονων καταιγίδων και πλημμυρών το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη - ΛΑΡΙΣΑ | 09.09.2026 | 08:07
Πότε θα φύγουν οι σιδηροδρομικές γραμμές από τη Λάρισα – Το σχέδιο των 233 στρεμμάτων και το μεγάλο ερώτημα - ΕΛΛΑΔΑ | 09.09.2026 | 23:03
Γεωργιάδης: «Ο Μαζωνάκης υπέστη ανακοπή σε υποτιθέμενη κλινική - Σε διαδικασία πλασμαφαίρεσης»


































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed