ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βαθαίνει το χάσμα Νίκου Ανδρουλάκη – Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ, φουντώνει η γκρίνια για τον στόχο της πρώτης θέσης
Σε βέρτιγκο φαίνεται ότι βρίσκονται τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Σε βέρτιγκο φαίνεται ότι βρίσκονται τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αφού καθημερινά πλέον αλλάζουν αφήγημα για το εάν στοχεύουν ή όχι την πρώτη θέση στις επόμενες εκλογές.
Μετά τις δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, ότι «ακόμα και αν δεν είναι πρώτο, δεν θεωρώ ότι είναι αποτυχία, είναι όμως αποτυχία για την κοινωνία» και από την αντίδραση που υπήρξε από την πλευρά του Χάρη Δούκα, η Χαριλάου Τρικούπη επανήλθε στην αρχική της θέση ότι ο στόχος είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης.
Ο δήμαρχος της Αθήνας σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος του κόμματος κατέβασε τον πήχη των προσδοκιών -προφανώς όχι μόνος του- τόνισε ότι «η πρώτη θέση είναι ο στόχος μας. Μα είναι προφανώς αποτυχία οτιδήποτε άλλο».
Η παρέμβαση του Χάρη Δούκα σε αυτό το θέμα έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς την συγκεκριμένη στιγμή οι σχέσεις του με τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι πάρα πολύ κακές. Η άποψη ότι είναι προφανώς αποτυχία οτιδήποτε άλλο εκτός από την πρώτη θέση κάνει πολλούς να θεωρούν ότι είναι ένα σαφές μήνυμα του δημάρχου της Αθήνας προς τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι εάν δεν καταφέρει να φέρει το ΠΑΣΟΚ στην πρώτη θέση θα αμφισβητηθεί ως αποτυχημένος.
Πάντως, λίγη ώρα αργότερα ο εκπρόσωπος του κόμματος επανήλθε στο θέμα λέγοντας ότι «ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ καθαρός: να είμαστε πρώτοι ακριβώς για να δρομολογήσουμε τις απαραίτητες προοδευτικές αλλαγές».
Σύμφωνα με τον Κώστα Τσουκαλά, η πρωτιά είναι «ένας στόχος εφικτός γιατί ξέρετε η πολιτική είναι κατεξοχήν το πεδίο των μεγάλων ανατροπών. Άρα αυτή η ανατροπή μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει προς όφελος της κοινωνίας για να αποκτήσει έκφραση η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».
Πρόσθεσε επίσης ως προς την εκλογική στόχευση του ΠΑΣΟΚ ότι «σε μια περίοδο μεγάλων γεωπολιτικών και γεωοικονομικών ανακατατάξεων οι σοσιαλιστές έχουν να προσφέρουν μια εναλλακτική πρόταση σε αυτή τη δυστοπία που βιώνουμε και απέναντι στην ασκούμενη πολιτική που διευρύνει τις ανισότητες».
Εξηγώντας χθεσινή δήλωσή του σημείωσε ότι δεν υπήρξε ο επισπεύδων αλλά απάντησε σε ερώτημα, που τέθηκε, για το αν θα συνιστά αποτυχία η 2η θέση στις εθνικές εκλογές:
«Απάντησα ότι δεν θα είναι για το ΠΑΣΟΚ αποτυχία να είναι δεύτερο αλλά κυρίως δυστύχημα για την κοινωνία, θα είναι μια αρνητική εξέλιξη που θα της στερήσει δυνατότητες. Είναι ζήτημα κοινωνικής αναγκαιότητας το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο και πιστεύω πως θα τα καταφέρει να είναι. Ένα κόμμα αν διπλασιάσει τις δυνάμεις του, δεν μπορείς να πεις ότι απέτυχε, όμως -ακόμη και αν έχουμε μια πολύ μεγάλη αύξηση-, η παραμονή της ΝΔ στην πρώτη θέση, θα είναι πράγματι μια αρνητική εξέλιξη για την κοινωνία. Ο στόχος μας όμως παραμένει να είμαστε πρώτοι για να γυρίσει σελίδα ο τόπος».
Αλλά και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, τόνισε ότι «πιστεύω πως τελικά το ΠΑΣΟΚ θα είναι τουλάχιστον δεύτερο. Αλλά στόχος μας είναι να πάρουμε την πρώτη θέση και να επιστρέψουμε ως πρωταγωνιστές που θα δρομολογήσουν τις αναγκαίες προοδευτικές αλλαγές».
Πηγή: newsit.gr
- ΕΛΛΑΔΑ | 11.03.2026 | 12:28
Πρόσκληση σε τελετή εγκαινίων στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή - ΕΛΛΑΔΑ | 11.03.2026 | 12:25
Καιρός: Το αντικυκλωνικό «καπάκι» εξασθενεί - Αλλαγή σκηνικού με πτώση της θερμοκρασίας - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 11.03.2026 | 12:13
Μητσοτάκης: Πλαφόν με ορίζοντα τριμήνου στο περιθώριο κέρδους σε καύσιμα και προϊόντα σούπερ μάρκετ - ΕΛΛΑΔΑ | 11.03.2026 | 10:20
Σοβαρό τροχαίο με δύο 19χρονους στη Θεσσαλονίκη – Διασωληνωμένος ο ένας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 11.03.2026 | 10:16
Υποχρεωτικοί από φέτος οι βόλοι στα αιγοπρόβατα, για τη λήψη ενισχύσεων - ΛΑΡΙΣΑ | 11.03.2026 | 10:09
Χρυσές λίρες, βίλες και ελικοδρόμιο: Στον ανακριτή Λάρισας σήμερα η οικογένεια Ρομά για τη μεγάλη απάτη - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ | 11.03.2026 | 10:05
«Κράσαρε» το Instagram: Χρήστες στο εξωτερικό δεν μπορούν να στείλουν μηνύματα - ΒΟΛΟΣ | 11.03.2026 | 10:03
Κ. Σκρέκας: Από τον Βόλο μπορεί να ξεκινήσει η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου για τη Θεσσαλία αλλά και συνολικά για τη χώρα
- ΛΑΡΙΣΑ | 10.03.2026 | 21:11
Λάρισα: Οι Ρομά που εμπλέκονται στην απάτη με τις χρυσές λίρες είχαν μέχρι και… ελικοδρόμιο! (video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 10.03.2026 | 12:00
Δοντάς: Φέτος θα ειναι η χρονιά του βαμβακιού - πως ο πόλεμος στον κόλπο ευνοεί την αύξηση της τιμης του (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 10.03.2026 | 10:03
Τακούδης για αγρότες: Βροχές την επόμενη εβδομάδα - ΛΑΡΙΣΑ | 10.03.2026 | 19:52
Λιποθύμησε η πρόεδρος της δίκης για τα βίντεο των Τεμπών (video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 10.03.2026 | 21:26
Βρέθηκε απαγχονισμένος 70χρονος σε χωριό της Καρδίτσας - ΛΑΡΙΣΑ | 10.03.2026 | 09:20
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 11.03.2026 | 09:35
Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από νταλίκα στην εθνική οδό Τρικάλων - Λάρισας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.03.2026 | 13:06
Μεγάλη Πέμπτη το στοίχημα για πληρωμές συνδεδεμένες σε κριθάρι, σιτάρι, ειδική βάμβακος και υπόλοιπα Βασικής



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed