ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Ασθενής πήρε φωτιά στη διάρκεια χειρουργείου στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» - Διατάχθηκε κατεπείγουσα έρευνα
Η φωτιά προκλήθηκε από το σύστημα διαθερμίας, για αιφνίδια αστοχία υλικού κάνει λόγο στην ανακοίνωσή της η 1η ΥΠΕ

Στιγμές τρόμου εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», στη διάρκεια χειρουργείου σε μια ασθενή. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η 72χρονη γυναίκα που χειρουργούνταν για καρκίνο, μετά από πρόβλημα σε μηχάνημα που χρησιμοποιούνταν στη διάρκεια της επέμβασης ,υπέστη εγκαύματα δεύτερου βαθμού σε σημεία του σώματός της.
Σύμφωνα με την 1η Υγειονομική Περιφέρεια «κατά τη διάρκεια της επέμβασης και προς το τέλος αυτής και ενδεχομένως λόγω αιφνίδιας εμφάνισης αστοχίας σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του χειρουργείου προκλήθηκε φλόγα από την οποία η ασθενής υπέστη εγκαύματα 2ου βαθμού. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση από τη χειρουργική ομάδα και το παριστάμενο νοσηλευτικό προσωπικό για την αντιμετώπιση του περιστατικού».
Στη συνέχεια, και μετά την εκτίμηση των εγκαυμάτων της ασθενούς και την αρχική αντιμετώπιση αυτών από πλαστικό χειρουργό, η γυναίκα, σύμφωνα πάντα με τις πηγές του νοσοκομείου, αφυπνίστηκε ομαλά, με σταθερά ζωτικά σημεία και μεταφέρθηκε στην ανάνηψη, για μετεγχειρητική παρακολούθηση από τρεις ιατρικές ομάδες, γυναικολογική, πλαστική και αναισθησιολογική. Η κατάσταση της υγείας της παραμένει σταθερή.
Για την διερεύνηση των συνθηκών του συμβάντος διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τη Διοίκηση της 1ης Υ.ΠΕ., ενώ ζητήθηκε αυθημερόν ο πλήρης φάκελος που αφορά στο σύνολο του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.
Η ανακοίνωση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) έχει ως εξής:
Αναφορικά με συμβάν που έλαβε χώρα στο ΓΝΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» στις 24/04/2025, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:
- Η ασθενής ΙΕ, ετών 72, θήλυ, υποβλήθηκε στις 24/05/2025 σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση.
2. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης και προς το τέλος αυτής και ενδεχομένως λόγω αιφνίδιας εμφάνισης αστοχίας σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του χειρουργείου προκλήθηκε φλόγα από την οποία η ασθενής υπέστη εγκαύματα 2ου βαθμού.
3. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση από τη χειρουργική ομάδα και το παριστάμενο νοσηλευτικό προσωπικό για την αντιμετώπιση του ανωτέρω περιστατικού.
4. Αυθημερόν και μετά την εκτίμηση των εγκαυμάτων της ασθενούς και την αρχική αντιμετώπιση αυτών από πλαστικό χειρουργό, η ασθενής αφυπνίστηκε ομαλά, με σταθερά ζωτικά σημεία και μεταφέρθηκε στην Ανάνηψη του Νοσοκομείου, για μετεγχειρητική παρακολούθηση από τρεις ιατρικές ομάδες, ήτοι γυναικολογική, πλαστική και αναισθησιολογική και αντιμετωπίζεται σύμφωνα με ιατρικές οδηγίες και η κατάσταση της υγείας της παραμένει σταθερή.
5. Για την διερεύνηση των συνθηκών του συμβάντος διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τη Διοίκηση της 1ης Υ.ΠΕ., ενώ ζητήθηκε αυθημερόν ο πλήρης φάκελος που αφορά στο σύνολο του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ως άνω χειρουργικής επέμβασης.
Για το απαράδεκτο ατύχημα με την ασθενή που υπέστη έγκαυμα στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» έδωσα εντολή για την άμεση διενέργεια ΕΔΕ, με την παρουσία ειδικού εμπειρογνώμονα. Εύχομαι περαστικά στην ασθενή, της ζητώ συγγνώμη και δεσμεύομαι ότι θα διαλευκανθεί το περιστατικό και θα…
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) April 25, 2025
«Για το απαράδεκτο ατύχημα με την ασθενή που υπέστη έγκαυμα στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» έδωσα εντολή για την άμεση διενέργεια ΕΔΕ, με την παρουσία ειδικού εμπειρογνώμονα. Εύχομαι περαστικά στην ασθενή, της ζητώ συγγνώμη και δεσμεύομαι ότι θα διαλευκανθεί το περιστατικό και θα τιμωρηθεί ο υπεύθυνος», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.
- ΕΛΛΑΔΑ | 01.11.2025 | 13:31
Κρητική βεντέτα στα Βορίζια Ηρακλείου -Τρεις νεκροί και 15 τραυματίες από πυροβολισμούς, αντίποινα για βόμβα σε σπίτι - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 01.11.2025 | 12:56
Ν. Ανδρουλάκης: «Από το Μουζάκι ζητώ στις επόμενες εκλογές να επιλέξουν ΠΑΣΟΚ και την πολιτική αλλαγή» (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 01.11.2025 | 12:51
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.11.2025 | 12:45
Θλίψη στα Τρίκαλα: Έφυγε από τη ζωή στα 54 του ο Κωνσταντίνος Βασδέκης - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.11.2025 | 12:37
Οι γιατροί της Θεσσαλίας κατεβαίνουν για διαμαρτυρία στην Αθήνα για το εξοντωτικό clawback στα ιατρικά εργαστήρια - ΤΡΙΚΑΛΑ | 01.11.2025 | 12:27
Τρικαλινός καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης στο μπαλκόνι του (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 01.11.2025 | 12:07
Στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Ιάσονα στην παραλία ο Αδωνις Γεωργιάδης (ΦΩTO) - ΒΟΛΟΣ | 01.11.2025 | 11:57
Θρήνος δίχως τέλος για τον Κωνσταντίνο Αποστολίνα – Το άδοξο τέλος του 44 χρονου “πάγωσε” το Βελεστίνο και τον Βόλο
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.10.2025 | 13:56
Βγήκαν οι δικαιούχοι στο Μέτρο 23 προς πληρωμή Νοέμβριο, ακριβώς 178,5 εκατ. ευρώ η τελική δαπάνη - ΛΑΡΙΣΑ | 31.10.2025 | 09:07
Θρίλερ στη Λάρισα: Την κυνήγησε με τσεκούρι για χρήματα που χρωστούσε ο συζυγός της - ΛΑΡΙΣΑ | 31.10.2025 | 19:49
Λαρισαίος επιτέθηκε με κουτουλιά σε αστυνομικό που του ζήτησε τα στοιχεία - ΒΟΛΟΣ | 31.10.2025 | 08:58
Τραγωδία τα ξημερώματα στον Βόλο: Νεκρός 44χρονος στο σπίτι του - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.10.2025 | 13:47
Ορόσημο η Τρίτη για την έναρξη πληρωμών του 2025, μεταβατικό σύστημα φέτος - ΛΑΡΙΣΑ | 31.10.2025 | 12:52
Kοινή διαμαρτυρία στα ΕΛΤΑ Λάρισας δημάρχων Τυρνάβου, Αγιάς, Τεμπών για το κλείσιμο τοπικων καταστημάτων (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 31.10.2025 | 19:24
Η απάντηση του περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα στον ΥΠΑΑΤ Κώστα Τσιάρα για ευλογιά και εμβόλιο - ΤΡΙΚΑΛΑ | 31.10.2025 | 21:08
ΟΠΕΚΕΠΕ: Γυναίκα-κτηνοτρόφος από την Καλαμπάκα έβοσκε κοπάδι στην Αρκαδία – Νοίκιαζε αγροτεμάχια από… νεκρό.








































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed