ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Με την πλάτη στον τοίχο ο Ζελένσκι: Ο Τραμπ τον απειλεί και ο Πούτιν βομβαρδίζει το Κίεβο -Μόνη του ελπίδα η Ευρώπη
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε χθες το βράδυ δριμεία επίθεση στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατηγορώντας τον Ουκρανό πρόεδρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε χθες το βράδυ δριμεία επίθεση στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατηγορώντας τον Ουκρανό πρόεδρο ότι κινδυνεύει να χάσει ολόκληρη τη χώρα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τον κατηγόρησε ότι, αρνούμενος να παραδώσει εδάφη, «παρατείνει το πεδίο του θανάτου» και τον προειδοποίησε πως «μπορεί να έχει ειρήνη ή να πολεμήσει για άλλα τρία χρόνια πριν χάσει ολόκληρη τη χώρα».
Τραμπ κατά Ζελένσκι
Ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να ασκήσει πίεση χθες στο Κίεβο, με τον αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς να καλεί την Ουκρανία να παραδώσει εδάφη, αλλιώς οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τις διαπραγματεύσεις.
Την Τετάρτη ο Τραμπ δήλωσε ότι η στάση του Ζελένσκι ήταν «πολύ επιβλαβής για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία». «Είναι εμπρηστικές οι δηλώσεις του Ζελένσκι, καθιστούν τόσο δύσκολη τη διευθέτηση αυτού του πολέμου. Δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο να υπερηφανεύεται!» έγραψε ο Τραμπ στην πλατφόρμα Truth Social. Τα σχόλια του Ρεπουμπλικανού προέδρου έγιναν λίγες ώρες αφότου ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς απείλησε με εγκατάλειψη των διαπραγματεύσεων, λέγοντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ινδία ότι μια «πολύ σαφής πρόταση» είχε υποβληθεί τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία και ότι «ήρθε η ώρα είτε να πουν "ναι", είτε οι ΗΠΑ να αποχωρήσουν».
Ωστόσο, ο Ζελένσκι αρνείται να αποδεχθεί οποιαδήποτε ρωσική αξίωση για προσάρτηση της Κριμαίας ή παράδοση του ενός πέμπτου των εδαφών της χώρας στο Κρεμλίνο, όπως ορίζει η προτεινόμενη συμφωνία που έχουν καταθέσει οι ΗΠΑ.
Στη στήριξη της Ευρώπης ελπίζει ο Ζελένσκι
Η κατάσταση μοιάζει να γίνεται όλο και πιο περίπλοκη για τον Ουκρανό πρόεδρο, καθώς χθες Τετάρτη ματαιώθηκαν προγραμματισμένες συνομιλίες σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών στη Βρετανία μεταξύ ΗΠΑ, Ουκρανίας, Γαλλίας και Γερμανίας. Ο απεσταλμένος για του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, επρόκειτο να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων, με οικοδεσπότη τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι. Αλλά, σε μια ταπεινωτική κίνηση, αποσύρθηκαν την τελευταία στιγμή, στέλνοντας αντ- αυτού τον ειδικό απεσταλμένο της Ουκρανίας Κιθ Κέλογκ, καθώς το Κίεβο αρνήθηκε να δεχτεί στο αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο. Αντ- αυτού, ο Γουίτκοφ λέγεται ότι θα πήγαινε χθες το βράδυ στη Μόσχα για να συναντηθεί, σήμερα ή αύριο με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέδωσε το CNN.
Ωστόσο, ο Ζελένσκι ελπίζει στην ευρωπαϊκή στήριξη. Η Γαλλία έχει δηλώσει πως οι ευρωπαϊκές χώρες πιστεύουν ότι οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου πρέπει να περιλαμβάνει σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Αυτό ανέφερε η ευρωπαϊκή Pravda, επικαλούμενη σχόλιο στο AFP από το γραφείο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
Η δήλωση ήρθε ως απάντηση στις δηλώσεις του αντιπροέδρου Τζέι Ντι Βανς.
«Η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και οι ευρωπαϊκές της φιλοδοξίες είναι αδιαπραγμάτευτα αιτήματα για τους Ευρωπαίους», τόνισε το Γραφείο του Μακρόν.
Δολοφονικές ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο
Η Ρωσία εξαπέλυσε κύμα φονικών επιθέσεων κατά του Κιέβου νωρίς το πρωί της Πέμπτης, λίγες ώρες αφότου ο Τραμπ κατηγόρησε τον Ουκρανό ομόλογό του ότι βλάπτει τις ειρηνευτικές συνομιλίες. Η Ρωσία εκτόξευσε 70 πυραύλους και 145 μη επανδρωμένα αεροσκάφη προς την Ουκρανία, με στόχο κυρίως την πρωτεύουσα, ανακοίνωσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία. Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 70 τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις, οι οποίες σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έπληξαν 13 σημεία στο Κίεβο, συμπεριλαμβανομένων κατοικιών και πολιτικών υποδομών.
Η στρατιωτική διοίκηση της πόλης του Κιέβου εξέπεμψε έκτοτε μήνυμα πανικού. Τουλάχιστον 42 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους έξι παιδιά, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας.
Μετά τις επιθέσεις ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι διακόπτει την επίσκεψή του στη Νότια Αφρική, όπου προσγειώθηκε αργά την Τετάρτη, για να επιστρέψει στην Ουκρανία.
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό όλοι σε όλο τον κόσμο να δουν και να καταλάβουν τι πραγματικά συμβαίνει» δήλωσε, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία θα επικοινωνήσει άμεσα με τους διεθνείς εταίρους της σχετικά με τα αιτήματά της για την ενίσχυση της αεράμυνας.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 20:25
Α. Ξανθός από Λάρισα : Από το υγεία για όλους πήγαμε στην υγεία για όσους έχουν λεφτά! (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.03.2026 | 20:14
Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας «Η Όσσα στο διάβα… των χρόνων» στο Χατζηγιάννειο (ΦΩΤΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 20.03.2026 | 20:04
Αμερικανικό μπλόκο σε δύο ρωσικά τάνκερ που κατευθύνονται στην Κούβα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.03.2026 | 20:01
Η Θεσσαλία ανοίγει δρόμους στη Γερμανία - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 20.03.2026 | 19:58
Λαμπρινίδης: Επείγουσα παρέμβαση για επικίνδυνες στέγες αμιάντου στο Μουζάκι - ΒΟΛΟΣ | 20.03.2026 | 19:52 | video
Τη Μεγάλη Εβδομάδα παραδίδεται σε λειτουργία η γέφυρα στο Αλυγαρόρεμα, στις Αλυκές (ΦΩΤΟ+video) - ΒΟΛΟΣ | 20.03.2026 | 19:44
Έλευση Ιερού Λειψάνου Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου στη Νέα Αγχίαλο - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 20.03.2026 | 19:26
Τα πρώτα σύννεφα από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή - Η Τράπεζα της Ελλάδας χαμήλωσε τον πήχη της ανάπτυξης στο 1,9% για το 2026
- ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 09:06
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 20.03.2026 | 12:12
Τέμπη: Σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών για «το δίδυμο Κωνσταντοπούλου-Καρυστιανού» – «Φασιστική νοοτροπία» - ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 09:51
Τέμπη: «Επαγγελματία συκοφάντη» χαρακτηρίζει η Ένωση Δικαστών την Κωνσταντοπούλου - ΕΛΛΑΔΑ | 20.03.2026 | 09:40
Φθιώτιδα: Θλίψη για τον 21χρονο που σκοτώθηκε στο τροχαίο με το λεωφορείο -«Δεν πρόλαβε ούτε το φρένο να ακουμπήσει» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 20.03.2026 | 10:32
Μεγαλύτερη απαλλαγή στο αγροτικό πετρέλαιο και λύση επιστροφής του φόρου στην αντλία προωθεί η κυβέρνηση - ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 13:40
Στην αντεπίθεση η Κωνσταντοπούλου κατά της Ένωσης Δικαστών με μήνυση κατά δικαστικών: «Να παραιτηθεί ο κ. Σεβαστίδης » - ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 15:22
Παράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων στη ΔΥΠΑ Λάρισας - Λήγουν συμβάσεις εργασιακών συμβούλων(ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 20.03.2026 | 10:52 | video
Επίσκεψη Μπέου στο πάρκο Αγίων Αναργύρων και στο χώρο πισω από τη ΜΕΤΚΑ στη Νέα Ιωνία (ΦΩΤΟ+video)






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed