ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Δήμος Λαρισαίων: Παραδόθηκαν οι παιδικές χαρές σε Ελευθεραί, Ραχούλα, Αμυγδαλέα (φωτ.)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗ Ν. ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Τέσσερις νέες και πλήρως αναβαθμισμένες και ανακαινισμένες παιδικές χαρές, πλήρως πιστοποιημένες δόθηκαν σήμερα στη χρήση του κοινού, στους οικισμούς Ελευθερών, Ραχούλας και Αμυγδαλέας (2). Υποδέχτηκαν τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες τους και καθημερινούς χρήστες τους, με μικρές γιορτές που περιλάμβαναν μουσική, γλυκίσματα και πολλές εκπλήξεις. Πρόκειται για τις πλήρως ανακαινισμένες παιδικές χαρές στην πλατεία της Κοινότητας Ελευθερών, δύο στην κοινότητα της Αμυγδαλέας και μία καινούργια παιδική χαρά στην κοινότητα Ραχούλας, συνολικού εμβαδού 1.169 μ2.
Οι παιδικές χαρές που παραδόθηκαν σήμερα εντάσσονται στο πλαίσιο του προγραμματισμού της Δημοτικής Αρχής, με βάση τον οποίο έχουν δημιουργηθεί ή/και ανακατασκευαστεί, από τον περασμένο Δεκέμβριο, περίπου 4.500 μ2 χώρων δημιουργικής απασχόλησης (14 στον αριθμό), με ιδιαίτερη έμφαση στις ανάγκες των οικισμών του Δήμου.
Εάν προστεθεί και η έκταση του συγκροτήματος παιδικών χαρών στην οδό Αιόλου, ο συνολικός χώρος (νέες & ανακαινισμένες παιδικές χαρές) για ασφαλή, δημιουργική απασχόληση και συνάντηση μικρών και μεγάλων που έχει δημιουργηθεί στη Λάρισα φτάνει σε 11.000 μ2.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία του Δημάρχου Λαρισαίων κ.Θανάση Μαμάκου, των αντιδημάρχων, Τεχνικών Υπηρεσιών, κ.Χρήστου Τερζούδη, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, κ.Δημήτρη Λεωνιδάκη, Πρασίνου, κ.Κωνσταντίνου Καλόγηρου, Δημοτικής Αστυνομίας & Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων, κ.Ευάγγελου Παπαλέξη, Αγροτικής & Περιαστικής Ανάπτυξης, κ.Κωνσταντίνου Βλαχούλη.
Παρόντες ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Αθανάσιος Δρυστέλλας και οι κυρίες Ελισσάβετ Παπαδοπούλου και Ελένη Σιαματά-Μπούτλα, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αμυγδαλέας κ.Χρήστος Μακρίδης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ραχούλας, κ.Αναστάσιος Γώγουλος και ο πρόεδρος της Κοινότητας Ελευθερών, κ.Αθανάσιος Τόλλιας.
«Είναι μια πολύ όμορφη στιγμή, καθώς παραδίδουμε στους κατοίκους της Ραχούλας, των Ελευθερών και της Αμυγδαλέας και κυρίως στα παιδιά σύγχρονες παιδικές χαρές. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή, για όλους μας, από τα χαμόγελα χαράς των παιδιών.
Οι παιδικές χαρές που παραδίδουμε σήμερα είναι πιστοποιημένες, με ασφαλή όργανα και αποτελούν ένα νέο σημείο αναφοράς και συνάντησης για τα παιδιά που μένουν εδώ, προκειμένου να μπορέσουν να αναπτύξουν την κοινωνικότητα τους, να χαρούνε και να περάσουν ξέγνοιαστα τον ελεύθερο τους χρόνο. Ταυτόχρονα και οι μεγαλύτεροι που θα συνοδεύουν τα παιδιά θα έχουν ένα σημείο αναφοράς όμορφο, δημιουργικό και σύγχρονο.
Είναι ένα συγκροτημένο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία τέτοιων χώρων σε όλη την επικράτεια του Δήμου Λαρισαίων.
Είναι μια ακόμα απόδειξη της ισόρροπης ανάπτυξης, καθώς για εμάς, όπως έχουμε αναφέρει από την πρώτη στιγμή, προτεραιότητα έχουν όλες οι περιοχές του Δήμου. Όχι μόνο το κέντρο, αλλά και τα χωριά του Δήμου.
Και αυτό αποδεικνύουμε σήμερα με τις παιδικές χαρές που παραδίδουμε στους κατοίκους της Ραχούλας, των Ελευθερών και της Αμυγδαλέας», σημείωσε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος.
Οι εκδηλώσεις για τις παιδικές χαρές συνεχίζονται την ερχόμενη Πέμπτη, 24 Απριλίου, από τις 6 το απόγευμα, στη Νέα Πολιτεία, με την παράδοση δύο ακόμη παιδικών χαρών, μία στην πλατεία Ευάγγελου Αβέρωφ Τοσίτσα και άλλη μία που βρίσκεται επί των οδών Χατζηχρήστου-Πολίτη-Ηλιόπουλου.
Φωτογραφικά στιγμιότυπα:
Αμυγδαλέα:





Ελευθεραί:





Ραχούλα:






- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 09.04.2026 | 10:43
Εαρινές φυτεύσεις από την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Καρδίτσας (ΦΩΤΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 09.04.2026 | 10:07
Το Ιράν σταματά τη διέλευση πλοίων από το Ορμούζ -«Το Ισραήλ παραβίασε την εκεχειρία», λέει η Τεχεράνη - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.04.2026 | 10:03
Τακούδης- επικαιροποίηση: Ανοιξιάτικος καιρός μέχρι τη δεύτερη μέρα του Πασχα στη Θεσσαλία με νοτιάδες από Μ. Σάββατο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.04.2026 | 09:54
Προοπτικές ανόδου για το σκληρό, θετικά δείχνει να προχωρά η νέα σοδειά - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 09.04.2026 | 09:49
«Μυστικός Δείπνος»: Οι άγνωστες ιστορίες πίσω από τη δημιουργία του κορυφαίου έργου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι - ΛΑΡΙΣΑ | 09.04.2026 | 09:43
Τέμπη: Δεκτό το πρώτο αίτημα συγγενών για εξετάσεις σε εργαστήρια του εξωτερικού - ΛΑΡΙΣΑ | 09.04.2026 | 09:41
Έντεκα Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.04.2026 | 09:39
Πάσχα: Ήθη, έθιμα και δοξασίες στη δυτική Θεσσαλία τη Μεγάλη Πέμπτη
- ΛΑΡΙΣΑ | 08.04.2026 | 10:25
Θλίψη στη Λάρισα: Απεβίωσε η Μαρία Αγιαννιώτου σε ηλικία 49 ετών - ΛΑΡΙΣΑ | 08.04.2026 | 11:46
Σοκ στη Λάρισα: Νεκρές σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκαν δύο αδελφές σε διαμέρισμα (ΦΩTO) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 08.04.2026 | 09:44
Μετέωρα: Ανατριχιαστικό βίντεο από την πτώση της 65χρονης στο κενό - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.04.2026 | 10:37
Στην ώρα της αλλά με 26 εκατ. ευρώ λιγότερα για βαμβάκι, η πληρωμή της Τρίτης, εξισωτική την Πέμπτη, εκκαθάριση τον Ιούνιο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.04.2026 | 13:17
Με ποιες πληρωμές θα «κλείσει» ο Απρίλιος για τους αγρότες-224. 232.785,68 ευρώ η πληρωμή της εξισωτικής - ΕΛΛΑΔΑ | 08.04.2026 | 09:50
Κυριάκος Μητσοτάκης: Απαγόρευση της πρόσβασης στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.04.2026 | 10:52
Καντερές για καιρό Πάσχα: Με ομπρέλα στην Ανάσταση, χωρίς φαινόμενα η Κυριακή του Πασχα στη Θεσσαλία (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 08.04.2026 | 10:29
Πέντε Λαρισαίες «έφυγαν» από τη ζωή













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed