ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στο ΥπΑΑΤ για συναντήσεις με Κέλλα-Παπαγιαννίδη ο Απ. Καναβός
To Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων, επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων

To Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων, επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων ΕΣΠΑ, κ. Απόστολος Καναβός, όπου είχε μια εφ`όλης της ύλης κι ουσιαστική συζήτηση με τον Υφυπουργό, κ. Χρήστο Κέλλα και τον Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων, κ. Δημ. Παπαγιαννίδη, για κρίσιμα τεχνικά έργα της Θεσσαλίας, αρμοδιότητας του Υπουργείου του.
O κ. Απ. Καναβός, έθεσε το θέμα των δυσκολιών της ολοκλήρωσης του έργου της ¨Λιμνοδεξαμενής Ξηριά¨ του Δήμου Αλμυρού, χωρητικότητας 4.000.000.κ.μ. νερού, που παρότι, έχει εκτελεστεί και υλοποιηθεί το έργο σε ποσοστό, σχεδόν 98%, υπάρχει μια δυσκολία παρακολούθησης και αποπεράτωσης του έργου από το Υπουργείο.
Ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων, κ. Δημ. Παπαγιαννίδης, αναγνώρισε πως «πράγματι υπάρχει μια δυσκολία, η οποία προέρχεται από το γεγονός, πως το έργο δεν εποπτεύεται πλέον από την Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων, αλλά από το Υπ. Υποδομών. Η Γ.Γ.Ενωσιακών Πόρων, μετά από σχετική αναδιάρθρωση, είναι υπεύθυνη πλέον μόνο για την χρηματοδότηση του έργου. Ανέφερε, πως θα πρέπει να γίνει η παραλαβή του έργου από το Υπ. Υποδομών και μετά μια μελέτη αποκατάστασης, προκειμένου να δούμε, τι ζημιές και σε ποιον βαθμό προκάλεσε ο Daniel. Τα παραπάνω θα πρέπει να γίνουν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2025, γιατί διαφορετικά, εάν δεν υπάρξει η τελική εξυγίανση θα αναγκαστεί να απεντάξει ένα έργο κατά 98% ολοκληρωμένο και να επιστρέψει τα σχεδόν 17εκ. ευρώ στην Ε.Ε.».
Ο κ. Δημ. Παπαγιαννίδης, υποσχέθηκε στον κ. Απ. Καναβό, πως θα έρθει σε συνεννόηση με τον αρμόδιο στο Υπ. Υποδομών, κ. Πετρογιάννη, προκειμένου να υπάρξει εξέλιξη με το έργο.

Στη συνέχεια ο κ. Απόστολος Καναβός, έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ένα πολύ κρίσιμο έργο, αυτό της ¨Ύδρευσης της Ανατολικής Πλευράς ν. Καρδίτσας, από την Λίμνη Σμοκόβου», με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, το οποίο αν και σχεδόν υλοποιημένο, πλην όμως έχει υποστεί βλάβες από τον Daniel και υπάρχει σχετικό αίτημα παράτασης εργασιών για αποκατάσταση ζημιών έως 30-6-2025. Αναζητήθηκαν οι λόγοι καθυστέρησης, προκειμένου να μπορέσει ο Ανάδοχος να κάνει την τελική δοκιμή για τον έλεγχο λειτουργίας του έργου και συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα.
Στην σύσκεψη με τον Υφυπουργό, κ. Χρ. Κέλλα, ήταν παρούσα κι η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου, η κα Ευθυμία Γιοκαλά, η οποία ενημέρωσε για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ ΠΑΛΥΘ 2021-2027 και γνωστοποίησε πως «θα βγει μια πρόσκληση για την ιχθυοκαλλιέργεια και τις οστρεοκαλλιέργειες, μέχρι το καλοκαίρι».
Ο Υφυπουργός, συζήτησε ακόμη τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, τους Αλιευτικούς Συλλόγους και τις Αναπτυξιακές Εταιρείες, προκειμένου να υποβληθούν έγκαιρα οι σχετικές προτάσεις για έργα που θα βοηθήσουν τους αλιείς της Θεσσαλίας.
Ο κ. Κέλλας υπογράμμισε πως είναι διαθέσιμος για επίσκεψη κι ενημέρωση στην Μαγνησία & την Λάρισα.
- ΕΛΛΑΔΑ | 19.01.2026 | 13:44
Μητσοτάκης στους αγρότες: Να μπει τέλος σε μια περίοδο μεγάλης έντασης για την κοινωνία - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.01.2026 | 13:35
Τροχαίο με μετωπική σύγκρουση στις στροφές της Συκεώνας στο δρόμο Καρδίτσα - Λάρισα- ένας τραυματίας (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.01.2026 | 13:20
Στο Μαξίμου για τη συνάντηση με Μητσοτάκη οι αγρότες – Τα αιτήματα, τι λέει η κυβέρνηση, τι είπε ο Ανεστίδης - ΒΟΛΟΣ | 19.01.2026 | 13:09
Βόλος: 40χρονος επιτέθηκε στην 27χρονη σύντροφό του - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 19.01.2026 | 13:00
Μαρινάκης: Δεν υπάρχει περιθώριο επιστροφής στα μπλόκα - Να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι - ΛΑΡΙΣΑ | 19.01.2026 | 12:44
Δωρεά αυτοκινήτου -κινητής Μονάδας στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.01.2026 | 12:34
Έφτασαν οι αγρότες στο Μαξίμου - Στην επιτροπή και ο Κώστας Ανεστίδης - ΛΑΡΙΣΑ | 19.01.2026 | 11:47
Κατέθεσαν μήνυση οι δύο αγρότες για τους βανδαλισμούς στα τρακτερ τους στο μπλόκο της Νίκαιας (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 18.01.2026 | 22:56
Τραγωδία στη Λάρισα: «Τρελή» πορεία αυτοκινήτου σταμάτησε σε προστατευτικές μπάρες - Νεκρός ο οδηγός - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.01.2026 | 10:48
Τακούδης- επικαιροποίηση: Πάνω από μισό μέτρο χιόνι στα ορεινά Δυτ. Θεσσαλίας- πιθανή χιονόπτωση από Τρίτη στα αστικά κέντρα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.01.2026 | 12:01
Επιπλέον 25 ευρώ για το βαμβάκι, 15 ευρώ στο σιτάρι ως στρεμματική ενίσχυση για το 2025 μέσω των eco-schemes - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 18.01.2026 | 12:32
Γιατί η Αθήνα θέλει να φύγει ως καλλιέργεια το βαμβάκι από τη Θεσσαλία και τη χώρα - ΛΑΡΙΣΑ | 18.01.2026 | 10:36
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 18.01.2026 | 17:09
Ποιό χωριό της Λάρισας ντύθηκε στα λευκά το πρωί της Κυριακής (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.01.2026 | 11:24
Nτογκούλης: Περιπου 100.000 ΑΦΜ αγροτών απλήρωτα λόγω προβλημάτων ΑΤΑΚ, ΚΑΕΚ., monitoring (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.01.2026 | 20:44
Με 14 αιτήματα αύριο στο Μαξίμου οι αγρότες– Κόστος παραγωγής, χαμένο εισόδημα και κτηνοτροφία στο επίκεντρο

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
