ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Επτά δικογραφίες για ΜΚΟ σε κυκλώματα δουλεμπόρων – Κικίλιας: Έλεγχοι παντού
Η εξέταση των υποθέσεων αυτών των ΜΚΟ χρονίζει λόγω και της περίπλοκης φύσης τους σε διάφορα επίπεδα της Δικαιοσύνης

Για τον ρόλο και τη χρηματοδότηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο μεταναστευτικό, συζήτησαν, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Μάκη Βορίδη, εγείροντας ζήτημα διαφάνειας.
Πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφεραν ότι τουλάχιστον 7 δικογραφίες φέρεται να εμπλέκουν ΜΚΟ σε διευκολύνσεις δουλεμπορικών κυκλωμάτων που αφορούν παράνομες διακινήσεις μεταναστών στην Ελλάδα και με προορισμό την Ευρώπη.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η εξέταση των υποθέσεων αυτών χρονίζει λόγω και της περίπλοκης φύσης τους σε διάφορα επίπεδα της Δικαιοσύνης.
Με αυτά τα δεδομένα, είναι αναγκαίος ο διαχειριστικός έλεγχος των χρηματοδότησεων για τη εξασφάλιση της νομιμότητας και της διαφάνειας της δράσης των ΜΚΟ στο Β. Αιγαίο.
Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση των δύο υπουργών συζητήθηκε το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που εμπλέκονται σε πράξεις παράνομης διακίνησης μεταναστών, ενώ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Μάκης Βορίδης δεσμεύτηκε να προχωρήσει η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, ώστε να περικόπτονται οι χρηματοδοτήσεις σε ΜΚΟ που εμπλέκονται σε παράνομη διακίνηση μεταναστών.
«Έχουμε συνεννοηθεί ότι θα υπάρξει αυτή η ενημέρωση και, εάν χρειαστεί να εκδηλωθεί νομοθετική πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση του υπουργείου Μετανάστευσης, είναι κάτι το οποίο θα κάνουμε άμεσα» είχε πει ο κ. Βορίδης.
«Έχουμε 18.500 μίλια ακτογραμμής και θαλάσσιων συνόρων που πρέπει να φυλάσσονται, και αυτή είναι η δουλειά του Λιμενικού Σώματος και δική μου αρμοδιότητα, ενώ ζήτησα από τον κύριο Υπουργό να δούμε στο σύνολό τους τις δικογραφίες αυτές, που βρίσκονται σε διάφορα επίπεδα της Δικαιοσύνης και εκκρεμούν σε σχέση με τον ρόλο των ΜΚΟ στην Ελλάδα, σε ό,τι έχει να κάνει με το πλαίσιο της νομιμότητας στο οποίο πρέπει να κινούνται και τον τρόπο διαφάνειας ως προς τη χρηματοδότησή τους» είχε επισημάνει ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας.
- ΕΛΛΑΔΑ | 29.07.2026 | 22:12
Δείτε βίντεο: Η δραματική διάσωση πολιτών στον Άγιο Παύλο από το Λιμενικό στην πυρκαγιά που μαίνεται στο Ρέθυμνο - ΛΑΡΙΣΑ | 29.07.2026 | 22:00
Τραυματίστηκε μοτοσικλετιστής σε τροχαίο έπειτα από σύγκρουση με ΙΧ στην οδό Βόλου - ΛΑΡΙΣΑ | 29.07.2026 | 21:46
Για τα προβλήματα της περιφέρειας Θεσαλίας συζήτησαν Καρυστιανού, Κουρέτας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.07.2026 | 21:28
Συλλαλητήριο αγροτών στον Τύρναβο με τρακτερ για δίκαιες αποζημιώσεις (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 29.07.2026 | 21:17
Nέες αποφάσεις για επιχορήγηση αγροτικών εκμεταλλεύσεων στο Ν. Καρδίτσας από τις ζημιές του «Ντάνιελ» - ΒΟΛΟΣ | 29.07.2026 | 21:13
Σοκ στον Βόλο: Αδέσποτο κατασπάραξε 6χρονο σε παιδική χαρά – Εσπευσμένη διακομιδή στην Αθήνα για χειρουργείο - ΔΙΕΘΝΗ | 29.07.2026 | 21:08
Εφιαλτική προειδοποίηση: «Ολόκληρη η Ευρώπη θα τυλιχθεί στις φλόγες» στις αρχές Αυγούστου - ΕΛΛΑΔΑ | 29.07.2026 | 21:04
Δυσοίωνη πρόβλεψη Λαγουβάρδου για τη φωτιά στο Ρέθυμνο: «Πολύ δύσκολο το επόμενο 48ωρο»
- ΛΑΡΙΣΑ | 29.07.2026 | 11:09
Τοποθετήθηκε σήμερα η νέα πεζογέφυρα στην Αγία Παρασκευή Τεμπών- Γ. Μανωλης: Πιο ψηλή και πιο ασφαλής (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.07.2026 | 10:51
Συναγερμός για φωτιά στον Τύρναβο- Επιχειρούν 4 εναέρια μέσα - ΛΑΡΙΣΑ | 29.07.2026 | 09:11
Δύο Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 29.07.2026 | 11:34
Ογκολογικό Βόλου: Σκληρή παρέμβαση του Δήμου – «Οι καρκινοπαθείς κινδυνεύουν από την έλλειψη γιατρών» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.07.2026 | 09:32
Καύσωνας, γεωπολιτικές εντάσεις δίνουν το σήμα ανόδου τιμών στο σιτάρι - ΛΑΡΙΣΑ | 29.07.2026 | 09:59
Συνεχίζονται οι αυτοψίες στα χαλαζόπληκτα -συνεργεία του ΕΛΓΑ σε Ευαγγελισμό Ελασσόνας και Μεσοράχη (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.07.2026 | 10:20
Τακούδης: Χωρίς καύσωνες η Θεσσαλία τις πρώτες μέρες του Αυγούστου - ΒΟΛΟΣ | 29.07.2026 | 21:13
Σοκ στον Βόλο: Αδέσποτο κατασπάραξε 6χρονο σε παιδική χαρά – Εσπευσμένη διακομιδή στην Αθήνα για χειρουργείο






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed