ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Αλ. Μεϊκόπουλος για τον δρόμο Ρακοπόταμος – Κεραμίδι : «Καταρρέουν οι δρόμοι και η αξιοπιστία των έργων»
Φέρνει το θέμα στη Βουλή με ερώτησή του

Σε κοινοβουλευτική Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προχώρησε ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ζητώντας απαντήσεις για τις σοβαρές κακοτεχνίες, τα θολά σημεία και την παντελή έλλειψη κυβερνητικής εποπτείας κατά την κατασκευή του νέου παραλιακού οδικού άξονα, που υποτίθεται ότι θα συνέδεε τον Βόλο με τη Λάρισα, όπως κάνει γνωστό σε ανακοίνωση, που εξέδωσε.
«Την ώρα που οι εικόνες της κατάρρευσης του υπό κατασκευή νέου παραλιακού δρόμου Λάρισας – Βόλου κάνουν τον γύρο της χώρας προκαλώντας δικαιολογημένη αγανάκτηση και ανησυχία, αναδεικνύονται σοβαρές ευθύνες τόσο ως προς την ποιότητα της κατασκευής όσο και ως προς τη νομιμότητα των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν για την υλοποίηση του έργου.
Το έργο, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ και μήκους 12,1 χιλιομέτρων, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό. Ωστόσο, έξι χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών και μόλις έναν χρόνο πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία ολοκλήρωσής του (30/07/2025), παραμένει ημιτελές, με τμήμα του να έχει κυριολεκτικά καταρρεύσει, απειλώντας την ασφάλεια πολιτών και απαξιώνοντας το δημόσιο χρήμα.
Το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο 12ο χιλιόμετρο του οδικού άξονα Ρακοπόταμος – Κεραμίδι, όπου το έδαφος υποχώρησε, συμπαρασύροντας το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Η ζημία αυτή, σε συνδυασμό με τις περιβαλλοντικές ιδιαιτερότητες της περιοχής (εντός περιοχής Natura), δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο που εκπονήθηκαν και εγκρίθηκαν οι σχετικές τεχνικές και περιβαλλοντικές μελέτες.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον νυν Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, η μελέτη που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή αφορούσε σε βελτίωση υφιστάμενου χωματόδρομου δασικής οδού και όχι σε κατασκευή επαρχιακού οδικού άξονα, όπως τελικά παρουσιάστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο το 2019. Μάλιστα, υπήρξε πρόβλεψη για φανάρια σε σημεία χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, γεγονός που αποδεικνύει την προχειρότητα και τις ελλείψεις στον σχεδιασμό του έργου», ανέφερε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, κατατέθηκε Κοινοβουλευτική Ερώτηση, από συνολικά δώδεκα (12) Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τους αρμόδιους Υπουργούς Υποδομών και Περιβάλλοντος, με την οποία ζητούνται απαντήσεις και πλήρης διαφάνεια σχετικά με:
• Την έγκριση των μελετών (τεχνικών και περιβαλλοντικών),
• Την επίβλεψη και τον έλεγχο της κατασκευής του έργου,
• Την τεχνική εταιρεία που το ανέλαβε και τους όρους της σύμβασης,
• Την προστασία του δημοσίου συμφέροντος από την πλευρά των αρμοδίων αρχών,
• Τις δηλώσεις του νυν Περιφερειάρχη περί αυθαίρετης μετατροπής του έργου.
Παράλληλα κατατέθηκε Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, με την οποία ζητείται η κοινοποίηση των εγκεκριμένων μελετών, του προγράμματος κατασκευής και του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε: «Είναι σαφές ότι το ζήτημα ξεπερνά τις τεχνικές αστοχίες και αγγίζει την καρδιά της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας και της ευθύνης απέναντι στους πολίτες και το δημόσιο χρήμα. Η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν να δώσουν άμεσα και ξεκάθαρα απαντήσεις. Η διασφάλιση της νομιμότητας και της ποιότητας στα δημόσια έργα δεν είναι διαπραγματεύσιμη».
- ΒΟΛΟΣ | 12.04.2026 | 01:13
Στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου Βόλου το Άγιο Φως - ΕΛΛΑΔΑ | 12.04.2026 | 01:09
Πασχαλινό μήνυμα Οικουμενικού Πατριάρχη: Ευαγγέλιον ειρήνης ο λόγος της Αναστάσεως - ΕΛΛΑΔΑ | 12.04.2026 | 01:05
Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη: Γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της βρέθηκε στην πολυκατοικία - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 12.04.2026 | 00:58
Ανάσταση: «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών» στους Ι. Ναούς του Ν. Καρδίτσας (φωτό+βίντεο) - ΛΑΡΙΣΑ | 12.04.2026 | 00:44
Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία από Λάρισα για Θεσσαλονίκη κοντά στον Σταθμό Κορινός - ΛΑΡΙΣΑ | 12.04.2026 | 00:41
Χριστός Ανέστη στη Λάρισα: Πλήθος πιστών στον Άγιο Νικόλαο (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 11.04.2026 | 20:57
Το αναστάσιμο μήνυμα της χωρικής αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Μαρίας Γαλλιού - ΕΛΛΑΔΑ | 11.04.2026 | 20:47
Καιρός: Αφρομεσογειακός κυκλώνας από την Αλγερία στην Μεσόγειο - Πότε και πώς επηρεάζει την Ελλάδα
- ΕΛΛΑΔΑ | 11.04.2026 | 18:06
Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 11.04.2026 | 10:47
Χιλιάδες αγρότες εκτός πληρωμών με αιτία το monitoring, ουρά 250 εκατ. ευρώ πάει προς εκκαθάριση τον Ιούνιο - ΛΑΡΙΣΑ | 11.04.2026 | 11:56
Σπεύδουν για ψώνια της τελευταίας στιγμής για το πασχαλινό τραπέζι οι Λαρισαίοι-μέχρι τι ώρα θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά - ΕΛΛΑΔΑ | 11.04.2026 | 15:50
Τραγωδία στην Καβάλα: Παιδί 3 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο - ΛΑΡΙΣΑ | 11.04.2026 | 10:36
Επτά Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 11.04.2026 | 11:04
Απέραντη θλίψη στον Βόλο για τον χαμό 59χρονης εκπαιδευτικού – Εφυγε από τη ζωή η Αποστολία Βεργούλια - ΛΑΡΙΣΑ | 11.04.2026 | 00:02
Θλίψη στην Ελασσόνα: Έφυγε» από τη ζωή ο Χρήστος Γεωργιάδης - ΕΛΛΑΔΑ | 12.04.2026 | 01:05
Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη: Γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της βρέθηκε στην πολυκατοικία













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed