ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Τροχαίο στην Εγνατία: Πώς έγινε η τραγωδία στα διόδια – Ηλικίας 72 και 69 χρόνων τα απανθρακωμένα θύματα
Στον εισαγγελέα σήμερα ο 38χρονος Ουκρανός οδηγός του φορτηγού

Ένας 72χρονος και η 69χρονη σύζυγός του, Έλληνες μόνιμοι κάτοικοι Ελβετίας, ταυτοποιήθηκαν ως τα δύο θύματα του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος στα διόδια Κοζάνης το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης (15.04.2025), με τις Αρχές να προσπαθούν να ρίξουν φως στα αίτια που προκάλεσαν την σοκαριστική σύγκρουση.
Το σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα έγινε στη λωρίδα του e-pass στα διόδια της Εγνατίας Οδού, στην Κοζάνη, όταν το φορτηγό που οδηγούσε ο 38χρονος Ουκρανός με προορισμό την Ηγουμενίτσα, σε μία τρελή πορεία -όπως λένε αναφορές-, και εν μέσω έντονης ομίχλης, καρφώθηκε πίσω από το αυτοκίνητο του ζευγαριού που βρήκε τραγικό θάνατο και προκαλώντας τον τραυματισμό άλλων 5 ανθρώπων.


Αποτέλεσμα αυτού ήταν το αυτοκίνητο να «λαμπαδιάσει» μέσα σε μια στιγμή και να απανθρακωθεί το ανδρόγυνο. Όπως είχαν αναφέρει πληροφορίες για το τροχαίο στην Κοζάνη χθες, ο 72χρονος οδηγός και η 69χρονη σύζυγός του, οι οποίοι ήταν μόνιμοι κάτοικοι της Ελβετίας, βρέθηκαν στα διόδια, πιθανόν για να επισκεφθούν το χωριό τους για τις ημέρες του Πάσχα. Δυστυχώς δεν ήξεραν πως αυτό το ταξίδι θα είναι και το τελευταίο τους.



Το ζευγάρι δυστυχώς δεν πρόλαβε να αντιδράσει μετά τη σύγκρουση και έτσι έμεινε εγκλωβισμένο μέσα στο φλεγόμενο αυτοκίνητό του για αρκετή ώρα, μέχρι να καταφέρει η πυροσβεστική να προσπεράσει τις ουρές χιλιομέτρων που είχαν σχηματιστεί στην Εγνατία Οδό και να σβήσει τη μεγάλη φωτιά.
Από τη σύγκρουση, το αυτοκίνητο των θυμάτων προσέκρουσε το μπροστινό αυτοκίνητό του, στο οποίο επέβαινε ένας 34χρονος. Για καλή του τύχη όμως πρόλαβε να βγει από το αυτοκίνητό του πριν αυτό παραδοθεί στις φλόγες, φέροντας ελαφρά τραύματα.
Η σφοδρή σύγκρουση των οχημάτων προκάλεσε και εκτεταμένες ζημιές στο χώρο των διοδίων, καταστρέφοντας τις κάμερες ασφαλείας, και προκαλώντας τον τραυματισμό άλλων 5 ανθρώπων, ανάμεσά τους και η 26χρονη υπάλληλος που βρίσκονταν μέσα στο γκισέ των διοδίων.
Για το τροχαίο δυστύχημα συνελήφθη ο Ουκρανός οδηγός, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση και αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί στον εισαγγελέα για να απολογηθεί.
Σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία ενώ κατά τη σύλληψη οι αρχές του έκαναν αλκοτέστ το οποίο βγήκε αρνητικό.
Επίσης παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή, διενέργεια πραγματογνωμοσύνης και λήψη αίματος από τους οδηγούς των οχημάτων για τυχόν κατανάλωση αλκοόλ.
Πηγή: newsit.gr
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 24.01.2026 | 17:42
Γεραπετρίτης: Αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.01.2026 | 17:35
110η Σύνοδος Πρυτάνεων στον Βόλο: Τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια σε νέα εποχή - Από το Brain Drain στο Brain Gain - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.01.2026 | 16:07
Απολογισμός Κουρέτα: Το πρόγραμμα της Θεσσαλίας χτισμένο στην ανθεκτικότητα (ΦΩΤΟ+βίντεο) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 24.01.2026 | 15:20
Για αρχές Μαρτίου οι πληρωμές τσεκ μετά τις διορθώσεις ΟΣΔΕ 2025, μένουν ακόμη αδιάθετα περίπου 112 εκατ. ευρώ - ΒΟΛΟΣ | 24.01.2026 | 15:15
Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου: «Πρεμιέρα» για το 2026 με γεμάτες πίστες - ΕΛΛΑΔΑ | 24.01.2026 | 15:11
Τα άλογα, οι λύκοι και οι πέντε κάτοικοι του χειμώνα στο Περιβόλι Γρεβενών - ΕΛΛΑΔΑ | 24.01.2026 | 14:58
Τροχαίο δυστύχημα στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Νεκρός 25χρονος οδηγός μηχανής – Συγκρούστηκε με φορτηγό - ΕΛΛΑΔΑ | 24.01.2026 | 14:52
Σέρρες: Ποινή φυλάκισης 24 μηνών στην καθηγήτρια που φίμωσε μαθητή γυμνασίου
- ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 00:33
Λάρισα: Άντρας σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε και έβριζε περαστικούς στο κέντρο της πόλης - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 10:06
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 10:58
Αποχωρούν με το κεφάλι ψηλά οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, μετά από 55 ημέρες παραμονής (ΦΩΤΟ+video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.01.2026 | 11:27
Πέταξαν απορρυπαντικό στο σιντριβάνι της Καρδίτσας! (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 14:27
Παπασταύρου: Η καρδιά της ενέργειας της Ευρώπης χτυπά στην Αμπελιά Φαρσάλων (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.01.2026 | 10:42
Καιρός - Μαρουσάκης: Ο χειμώνας επιστρέφει - Νέα 48ωρη κακοκαιρία, πότε ξεκινάει - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.01.2026 | 09:19
ΕΕΕΔΕΕ: Επικαιροποιημένα στοιχεία για την πορεία της ευλογιάς-472.928 θανατώσεις ζώων -2 νέα κρούσματα στην Καρδίτσα - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 00:09
Στουρνάρας στο δείπνο του ΣΘΕΒ: Η ελληνική οικονομία βαδίζει στο σωστό δρόμο σε ένα χαοτικό διεθνές περιβάλλον



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
