ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Διαπαραταξιακή Επιτροπή για την προώθηση των Λαρισαίων καλλιτεχνών η πρόταση Μαμάκου για Θεσσαλικό Θέατρο
«Δεν θα γίνω ούτε Νέρωνας ούτε Πιλάτος», δηλώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων

Διαπαραταξιακή Επιτροπή για την προώθηση των Λαρισαίων καλλιτεχνών η πρόταση Μαμάκου για το Θ.Θ. - «Δεν θα γίνω ούτε Νέρωνας ούτε Πιλάτος», δηλώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων
Τη συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής, που θα μπορεί να διασφαλίζει ότι διαβιβάζονται σε κάθε ενδιαφερόμενο σκηνοθέτη τα βιογραφικά που έχει ο ίδιος ζητήσει, με βάση την καταγραφή των Λαρισαίων καλλιτεχνών που κάνει το Θεσσαλικό Θέατρο, πρότεινε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Μια πρόταση για να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά. Για να μην υπάρχει καμία, μα καμία σκιά για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η αξιοποίηση του καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης, με βάση την καταγραφή που γίνεται και συνεχίζει να εμπλουτίζεται αυτή η δεξαμενή των βιογραφικών, ελάτε να συγκροτήσουμε Διαπαραταξιακή Επιτροπή που θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να ελέγξει ότι αποστέλλονται στον/στην σκηνοθέτη/ιδα κάθε φορά τα βιογραφικά που ζητούνται από τον ίδιο.
Δεν παρεμβαίνω και δεν θα παρέμβει κανείς στη δουλειά και τις επιλογές των σκηνοθετών, που έχουν την τελική ευθύνη επιλογής. Μπορούμε και έτσι να διασφαλίσουμε ότι καμία σκιά δεν θα υπάρχει στη διαδικασία που ανέφερα.
Αν συμφωνήσετε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο έρχεται σαν θέμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Μαμάκος.
Για το Θεσσαλικό Θέατρο
«Δεν βλέπουμε το δάσος, το Θεσσαλικό Θέατρο. Δεν μας πειράζει που το μικραίνουν αστήρικτες και έωλες κατηγορίες, δεν ανησυχούμε που το χρησιμοποιούμε είτε σαν όχημα φθηνής αντιπολίτευσης είτε σαν όχημα προσωπικών συμφερόντων. Αλλά απολαμβάνουμε να ρίχνουμε το δηλητήριο του διχασμού.
Δεν τοποθετήθηκε κάποιος -παρά μόνον η κ.Ψάρρα είχε το θάρρος να το πει αυτό- ότι δεν μας απασχόλησε ποτέ ότι Λαρισαίοι ηθοποιοί δεν συμμετείχαν σε παραγωγές του Θεσσαλικού Θεάτρου. Δεν μας απασχόλησε ότι έχουμε μικρούς κύκλους αξιόλογου δυναμικού που θα μπορούσε να απασχοληθεί, δε μίλησε κανείς για την «άνοιξη» στους ερασιτεχνικούς θιάσους, που τους δίνεται η δυνατότητα να παίξουν στο Θ.Θ., ούτε για το Εργαστήρι των Εφήβων, που συμμετέχουν παιδιά, με πολύ αγάπη για αυτό το είδος της Τέχνης», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, αναφορικά με το έργο που γίνεται στο Θεσσαλικό Θέατρο.

«Ούτε Νέρωνας ούτε Πιλάτος»
Στην τοποθέτησή του, αναφορικά με το θέμα της καταγγελίας Λαρισαίου ηθοποιού για εις βάρος του ενέργειες από τη διοίκηση του Θεσσαλικού Θεάτρου, ο Δήμαρχος Λαρισαίων ξεκαθάρισε πως η ιστορία δεν τελειώνει με τη σημερινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε ξεκινά με αναπόδεικτες καταγγελίες, αλλά ούτε επηρεάζεται από την με κάθε τρόπο ανάγκη για αντιπολίτευση.
«Δεν έχω καμία δέσμευση απέναντι σε κανέναν. Δεν φοβάμαι καμία απειλή.
Δεν θα κάνω πίσω σε αυτό που υποσχέθηκα να υπηρετώ: ισονομία και διαφάνεια, κυρίες και κύριοι. Δεν θα γίνω ούτε Νέρωνας, ούτε Πόντιος Πιλάτος. Όταν βρεθώ μπροστά σε αποδείξεις, επειδή ακριβώς δεν έχω δεσμεύσεις, δεν θα φοβηθώ καμία απόφαση. Και αυτό είναι καθαρό μήνυμα προς όλες τις πλευρές», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Λαρισαίων.
Παραθέτοντας τη σχετική χρονική ακολουθία, ο κ.Μαμάκος ανέφερε πως η καταγγελία του κ.Τζαφέτα έγινε στις 9 Απριλίου, κοινοποιήθηκε στις 10 Απριλίου στο Γραφείο Δημάρχου και στις 12 Απριλίου ο ίδιος ζήτησε πλήρη ενημέρωση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, τον καλλιτεχνικό διευθυντή και την σκηνοθέτιδα της παράστασης. «Καμία σιωπή. Αυτή ήταν η διαδικασία που ακολούθησα Είχα και έχω την πλήρη ενημέρωση από τους αρμοδίους», είπε ο κ.Μαμάκος.

- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 28.12.2025 | 09:17
ΟΠΕΚΕΠΕ: 17 ανύπαρκτα χωράφια φέρεται να δήλωνε ο αγροτοσυνδικαλιστής Μπότας για να παίρνει επιδοτήσεις – Τι έδειξε το πόρισμ - ΛΑΡΙΣΑ | 28.12.2025 | 09:10
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.12.2025 | 09:03
Δ. Κουρέτας: Προστατεύουμε τον άνθρωπο δίπλα μας, σαν τον εαυτό μας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 28.12.2025 | 08:57
Αγροτικές κινητοποιήσεις: Η «σκόνη» από τα διασπαστικά «μπλόκα του διαλόγου» πεισμώνει τους αγρότες - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 27.12.2025 | 22:44
Ο διαβόητος λήσταρχος Γιαγκούλας που έγινε φόβος και τρόμος του Ολύμπου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.12.2025 | 22:34
Διάσπαση αγροτών: «Παράθυρο» διαλόγου με την κυβέρνηση από 18 μπλόκα -Αντιδρά η Νίκαια - ΕΛΛΑΔΑ | 27.12.2025 | 22:10
Επιστροφή εκδρομέων: Ταλαιπωρία στην εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών -Σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων, δείτε βίντεο - ΕΛΛΑΔΑ | 27.12.2025 | 20:21
Καλλιθέα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη φωτιά στο διαμέρισμα με τους δύο νεκρούς – Ακούστηκε έκρηξη και ξέσπασαν φλόγες
- ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 12:03
Τραγωδία στη Λάρισα: 53χρονος βρέθηκε νεκρός στην πυλωτή πολυκατοικίας νωρίς το πρωί - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.12.2025 | 16:44
Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου εξισωτική αποζημίωση στα 216 εκατ. ευρώ, ανά 15νθήμερο πίστωση για διορθώσεις monitoring - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.12.2025 | 12:31
Τραγωδία στα Βαρδούσια: Τους καταπλάκωσε χιονοστιβάδα, βρέθηκαν σχεδόν αγκαλιασμένοι- θρήνος στα Τρίκαλα για τη Θ. Καπλάνη - ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 13:20
Τραυματίστηκε κοπέλα από καραμπόλα 4 οχημάτων στην παλιά Βόλου στο ύψος της Χάλκης - ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 12:12
Λάρισα: Τραυμάτισε δύο άτομα με μαχαίρι και γροθιές και είχε κοκαΐνη στα… απόκρυφα! - ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 14:46
Μπλόκο Νίκαιας: έκλεισαν την αερογέφυρα, αύριο στα διόδια Μακρυχωρίου, παραμονή πρωτοχρονιάς στη Λάρισα με τρακτερ (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.12.2025 | 18:19
Φάνης Τακούδης: Hλιοφάνεια μέχρι τέλος του χρόνου στη Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 12:21
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed