ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Viral έγγραφο της CIA: Εξωγήινοι σε UFO επιτέθηκαν σε Σοβιετικούς στρατιώτες και τους μετέτρεψαν σε... πέτρα
Ένα αποχαρακτηρισμένο έγγραφο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της CIA προκαλεί έντονες συζητήσεις

Ένα αποχαρακτηρισμένο έγγραφο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της CIA προκαλεί έντονες συζητήσεις, καθώς κάνει λόγο για επίθεση UFO εναντίον σοβιετικών δυνάμεων.
Η αναφορά συνοψίζει άρθρο του καναδικού Weekly World News και της ουκρανικής εφημερίδας Holos Ukrayiny και δημοσιοποιήθηκε αρχικά τον Μάιο του 2000.
«Αν ο φάκελος της KGB ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, πρόκειται για εξαιρετικά απειλητική περίπτωση» φέρεται να δήλωσε ανώνυμος εκπρόσωπος της CIA, σύμφωνα με την αναφορά. «Οι εξωγήινοι διαθέτουν τέτοια όπλα και τεχνολογία που ξεπερνούν όλες τις υποθέσεις μας. Μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, εάν τους επιτεθούν».
Το έγγραφο της CIA για την επίθεση UFO σε Σοβιετικούς στρατιώτες
Το Canadian Weekly World News εκτιμά ότι το υποτιθέμενο περιστατικό συνέβη μεταξύ 1989 και 1990 και δημοσιεύθηκε αρχικά το 1993.
Σύμφωνα με το έγγραφο, πληροφορίες που αποκτήθηκαν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αποκάλυψαν αναφορές για ένα «χαμηλά ιπτάμενο διαστημόπλοιο σε σχήμα δίσκου» πάνω από σοβιετική μονάδα. Οι στρατιώτες, για άγνωστο λόγο, φέρεται να εκτόξευσαν πύραυλο εδάφους-αέρος προς το άγνωστο αεροσκάφος και να το κατέρρριψαν.
Η έκθεση περιγράφει πως «πέντε κοντά ανθρωποειδή με «μεγάλα κεφάλια και μεγάλα μαύρα μάτια» αναδύθηκαν» από τα συντρίμμια και ενώθηκαν μαζί για να δημιουργήσουν ένα «ενιαίο αντικείμενο», ενώ εξέπεμπαν έναν δυνατό θόρυβο. Στη συνέχεια, το σφαιρικό αντικείμενο φέρεται να ξέσπασε σε ένα εκτυφλωτικό έντονο φως.
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι 23 στρατιώτες ξαφνικά «μετατράπηκαν σε πέτρινους στύλους» και μόνο δύο επέζησαν, καθώς στέκονταν σε μια σκιερή περιοχή και δεν εκτέθηκαν εντελώς στην έκρηξη φωτός.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, οι «πετρωμένοι στρατιώτες» και το διαστημόπλοιο μεταφέρθηκαν σε μια μυστική επιστημονική ερευνητική βάση κοντά στη Μόσχα, όπου ανακαλύφθηκε ότι η μοριακή δομή των στρατιωτών ταίριαζε με αυτή του ασβεστόλιθου.
Τι εκτιμά ειδικός
Ωστόσο, ο πρώην πράκτορας της CIA Μάικ Μπέικερ είναι σκεπτικός για τους εξωφρενικούς ισχυρισμούς της αναφοράς, και αφήνει να εννοηθεί -μιλώντας στο Fox News- ότι η αρχική πληροφορία έχει πιθανότατα παραποιηθεί μετά από πολλαπλές επαναδιατυπώσεις.
«Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κάτι εκεί έξω. Απλώς, δεν νομίζω ότι αποβιβάστηκαν πριν από δεκαετίες, μετέτρεψαν τους Σοβιετικούς στρατιώτες σε ασβεστόλιθο και μόλις τώρα το ακούμε. Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό», είπε σε άλλο σημείο.
Το Fox News υπενθυμίζει, πάντως, ότι το 2020 το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη δημιουργία της Ομάδας Εργασίας για τα Άγνωστης Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα (UAPTF), με στόχο την «ανίχνευση, ανάλυση και καταγραφή» άγνωστων αντικειμένων που θα μπορούσαν να αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια.
Επίσης, νωρίτερα φέτος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε διάταγμα για την αποχαρακτηρισμό κυβερνητικών αρχείων δεκαετιών σχετικά με UFO.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.03.2026 | 14:59
Κουρέτας από Κιλελέρ: Διεκδικούμε μια Θεσσαλία ανθεκτική, κοινωνικά συνεκτική και ικανή να θρέψει τις επόμενες γενιές (ΦΩTO) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.03.2026 | 14:51
Κακοκαιρία Πρωταπριλιάς: Έρχονται ισχυρά φαινόμενα – Τι λέει ο Καλλιάνος για τη «μετεωρολογική βόμβα» - ΕΛΛΑΔΑ | 28.03.2026 | 14:44
Νίκος Πλακιάς για δίκη για τα Τέμπη: «Η δίκη θα γίνει εκεί όπου ξεκίνησαν όλα. Και θα τελειώσει πάλι εκεί» - ΕΛΛΑΔΑ | 28.03.2026 | 14:40
Ο Φλωρίδης απαντά στην Καρυστιανού: Στις δίκες δεν προβλέπονται ειδικές θέσεις για υποψήφιους αρχηγούς κομμάτων - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 28.03.2026 | 12:02
Άρχισε η διάνοιξη του δρόμου στη «Σκάλα» Ανθηρού μετά την μεγάλη κατολίσθηση στην Αργιθέα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 28.03.2026 | 11:53
Τίμησαν την 116η επέτειο εξέγερσης του Κιλελέρ, περιφέρεια, Δήμος και πολιτεία (ΦΩΤΟ+video) - ΕΛΛΑΔΑ | 28.03.2026 | 11:06
Ο Φλωρίδης απαντά στην Καρυστιανού: Στις δίκες δεν προβλέπονται ειδικές θέσεις για υποψήφιους αρχηγούς κομμάτων - ΕΛΛΑΔΑ | 28.03.2026 | 10:46
Ιεράπετρα: Τραγωδία με 22 νεκρούς μετανάστες: Χωρίς νερό και τροφή για έξι μέρες
- ΛΑΡΙΣΑ | 27.03.2026 | 09:02
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.03.2026 | 14:09
Καιρός: Έρχεται νέα κακοκαιρία την ερχόμενη εβδομάδα – Ακραίο σενάριο για «μετεωρολογική βόμβα» - ΛΑΡΙΣΑ | 27.03.2026 | 09:10
Δήμος Ελασσόνας για τουρκική σημαία: «Εκφράζουμε τη λύπη μας για το περιστατικό» - ΛΑΡΙΣΑ | 27.03.2026 | 11:57
Οργή δημάρχων Αγιάς, Τεμπών, Τυρνάβου και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ (ΦΩΤΟ+video) - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 27.03.2026 | 09:41
Fuel Pass: Τα πέντε βήματα για να πάρουν την ενίσχυση οι δικαιούχοι, τα εισοδηματικά κριτήρια και η επιδότηση ανά περιοχή - ΛΑΡΙΣΑ | 27.03.2026 | 12:08
ΛΑΣΥ Θεσσαλίας: Αλλο ένα τραγικό δυστύχημα στο δρόμο Ελασσόνας-Κοζάνης, ανέδειξε την επικινδυνότητά του - ΛΑΡΙΣΑ | 27.03.2026 | 19:24
Η Λάρισα στο παλμό της καινοτομίας από σήμερα με το innovent forum 2026 παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 27.03.2026 | 09:17
Προκαταρκτική για σύνθημα υπέρ της Χρυσής Αυγής μετά την παρέλαση στον Βόλο – Μία ανάρτηση στο FB «έμπλεξε» μαθητές








































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed