ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μητσοτάκης: Καμία λογική οι δασμοί Τραμπ σε φέτα, λάδι και ελιές - Υπέρ ενιαίας αντίδρασης των «27»
Σε μία πρώτη αποτύπωση των επιπτώσεων στην ελληνική οικονομία από τους δασμούς Τραμπ

«Η Ελλάδα είναι υπέρ της ενιαίας αντίδρασης απέναντι στους δασμούς του Ντόναλντ Τραμπ», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισήγησή του στο κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η εθνική οικονομία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις. Η Ελλάδα επιμένει να έχουμε μια ενιαία αντίδραση. Σωστό ήταν ότι δεν αντιδράσαμε άμεσα και σπασμωδικά. Ένα είναι βέβαιο: Προφανώς θα αγωνιστούμε για τα εθνικά μας συμφέροντα». Πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα κρατήσει τον πήχη χαμηλά, καθώς - όπως είπε - «δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός σε τρία βασικά ελληνικά προϊόντα, τη φέτα το λάδι και τις ελιές, σημειώνοντας με νόημα πως δεν έχει καμία λογική η επιβολή δασμών στα συγκεκριμένα, κανένα από τα οποία δεν παράγονται καθόλου στις ΗΠΑ. Όπως σημείωσε σε αυτή αυτή τη συγκυρία όπως διαμορφώνεται η ελληνική οικονομία θα πρέπει να κυνηγήσει πιο συστηματικά την είσοδο ελληνικών προϊόντων σε άλλες αγορές.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο και στήριξη της ελληνικής ναυτιλίας, ενώ κλείνοντας σημείωσε πως δύο είναι τα μηνύματα που προκύπτουν.
Δημοσιονομική σταθερότητα και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μέσα σε ένα περιβάλλον διεθνούς αναταραχής.
Στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης και οι υπουργοί Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υποδομών, Ναυτιλίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουρισμού, Ψηφιακής Πολιτικής.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο ΚΥΣΟΙΠ θα γίνει μια αξιολόγηση της κατάστασης, η ανάλυση για την εθνική αντίδραση, ενώ θα τεθεί επί τάπητος και η στάση της Ε.Ε. απέναντι σε μια διαφαινόμενη οικονομική κρίση. Ήδη, πάντως, η ηγεσία της Ε.Ε. φαίνεται να διατεθειμένη να επιδιώξει μια διαπραγμάτευση με τον Λευκό Οίκο τις επόμενες μέρες, έχει όμως στο τραπέζι και «τσουχτερά» αντίμετρα με επίκεντρο της εταιρίες τεχνολογίας των ΗΠΑ που βεβαίως θα επιτείνουν τη δυσκολία της κατάστασης.
- ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 23:17
ΕΟΑΣΝΛ: «Οι μάσκες έπεσαν – Στο κενό το σχέδιο διάσπασης του αγροτικού κινήματος στη Λάρισα» - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 22.05.2026 | 23:14
«Ερυθρόλευκος» θρίαμβος απέναντι στην Φενέρ και πρόκριση στον τελικό του Final Four! - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 22:47
Φ. Λαμπρινίδης – Περιφέρεια Θεσσαλίας: Μπλόκο στη χρήση χημικών και Γλυφοσάτης για τον καθαρισμό των οικοπέδων - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 22:42 | video
Ζημιές σε καλλιέργειες στη Θεσσαλία από το απογευματινό μπουρίνι (video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 22.05.2026 | 22:21
Στ. Χατζηγεωργίου, νευρολόγος: Ανησυχητική η αύξηση πάρκινσον στη Θεσσαλία-(video) - ΒΟΛΟΣ | 22.05.2026 | 21:39
Σοκ στα Kανάλια Μαγνησίας: Τον βρήκε νεκρό η αδελφή του στο κρεβάτι του - ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 21:30
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών ο Αθανάσιος Δίχρης. - ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 20:19
Διάλεξη επιφανών επιγραφολόγων για το ποιοι ήταν οι θεατές του αρχαίου θεάτρου Λάρισας
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 22:42 | video
Ζημιές σε καλλιέργειες στη Θεσσαλία από το απογευματινό μπουρίνι (video) - ΒΟΛΟΣ | 22.05.2026 | 16:33
Βόλος: Γυναίκα παρασύρθηκε από νταλίκα – Στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 12:17
Χτύπημα της ΑΑΔΕ στο κύκλωμα λαθρεμπορίου υγραερίου σε 14 πόλεις- Κατασχέθηκαν βυτιοφόρα και σε Καρδίτσα, Τρίκαλα - ΕΛΛΑΔΑ | 22.05.2026 | 11:50
Καιρός: «Τα χειρότερα έρχονται τις επόμενες ώρες» - Προειδοποίηση Μαρουσάκη για 6 περιοχές - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 09:01
Καιρός: Δύσκολο το επόμενο 48ώρο - Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 17:06
Κωστής Χατζηδάκης: Στο τραπέζι η μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο για τη σωτηρία της Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 09:24
Εννιά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 09:18
Θλίψη στην Αγιά: Απεβίωσε ο Θεολόγος Πασιάς σε ηλικία 53 ετών







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed