ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Σπάει ταμεία το αυτοκίνητο του Ερντογάν -Κέρδισε σε πωλήσεις όλους τους ανταγωνιστές
Μετά την κυριαρχία του ανάμεσα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το Togg T10X δείχνει να πρωταγωνιστεί

Μετά την κυριαρχία του ανάμεσα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το Togg T10X δείχνει να πρωταγωνιστεί και σε μια πολύ πιο ανταγωνιστική κατηγορία.
Μέρες δόξας βιώνει το πρώτο 100% αμιγώς ηλεκτρικό Made in Turkey αυτοκίνητο, το T10X, ένα μικρομεσαίο ηλεκτρικό SUV της κοινοπραξίας Togg η οποία έχει λάβει σημαντική χείρα βοηθείας από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Μόνο το περασμένο έτος το μοντέλο ταξινομήθηκε σε περισσότερες από 30.000 μονάδες, σημειώνοντας αύξηση της τάξης των 53,6 ποσοστιαίων μονάδων συγκριτικά με το 2023, ενώ εξίσου δυναμικά έχει ξεκινήσει και το 2025.

Ήδη από το 2024 είχε αρχίσει να εδραιώνεται ως το best-seller ηλεκτρικό μοντέλο της τουρκικής αγοράς, αλλά φέτος δείχνει ότι είναι καθόλα έτοιμο για το βήμα παραπάνω, και δη την κυριαρχία στην ασφαλώς πιο ανταγωνιστική και πολυπληθή κατηγορία των SUV.
Αδιάψευστο μάρτυρα αποτελούν τα επίσημα στοιχεία πωλήσεων της Ένωσης Διανομέων Αυτοκινήτων (ODMD), για το πρώτο τρίμηνο (Ιανουάριος-Μάρτιος) του 2025. Με συνολικά 6.788 πωλήσεις το T10X είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις SUV, αφήνοντας πίσω του ισχυρές δυνάμεις όπως το C-HR που καταλαμβάνει τη 2η θέση με 6.555 πωλήσεις. Το μερίδιο του τουρκικού αυτοκινήτου ανέρχετια σε 5,08%, όταν του C-HR σε 4,91%.

Θυμίζουμε ότι το Τ10Χ είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό C-SUV που διατίθεται ως πισωκίνητο με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας είτε 52,4 kWh, είτε 88,5 kWh. Σε αμφότερες τις εκδόσεις η ιπποδύναμη ανέρχεται σε 218 ίππους και η ροπή σε 350 Νm, ενώ ανάλογα την μπαταρία, η αυτονομία κίνησης αντιστοιχεί σε 314 ή 523 χιλιόμετρα.

Παράλληλα, η Togg έχει αποκαλύψει και το νέο της μοντέλο, το T10F, που σκοπεύει να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του Tesla Model 3. Διαθέτει fastback αμάξωμα, σύγχρονα σχεδιαστικά στοιχεία και «ευρωπαϊκές» αναλογίες, δείχνοντας την επιθυμία των Τούρκων για καλές πωλήσεις και εκτός των συνόρων της χώρας τους. Το εμπορικό του ταξίδι στην αγορά αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι του τρέχοντος έτους.
Τα μοντέλα της τουρκικής μάρκας θα διατεθούν και στην ευρωπαϊκή αγορά, με στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας να αναφέρουν ότι η εξαγωγική πορεία ίσως εκκινήσει πριν το τέλος του 2025. Η αρχή αναμένεται να γίνει από τη Γερμανία όπου κατοικούν εκατομμύρια Τούρκοι και η μάρκα ήδη έχει προλειάνει το έδαφος για την άφιξή της.
carandmotor.gr
- ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 23.09.2026 | 14:14
Η Ελληνίδα σχεδιάστρια πίσω από το Revenge Dress της Νταϊάνα: Το έφτιαξα στον Βόλο, δεν ήξερα ότι θα γινόταν τόσο διάσημο - ΒΟΛΟΣ | 23.09.2026 | 13:46
Στα δικαστήρια ο Μπέος, κατέθεσε μήνυση κατά Τζήλου και Πολυχρόνη: «Εμπλέκονται σε παράνομο στοιχηματισμό» (vid) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.09.2026 | 13:28
Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας: Σωστή χρήση βιταμινών και συμπληρωμάτων - ΕΛΛΑΔΑ | 23.09.2026 | 13:14
Στο μικροσκόπιο της ΕΑΔ 118 δομές υγείας: Ενέσιμα, «κβαντική βιοανάδραση» και μηχανήματα χωρίς σαφές θεσμικό πλαίσιο - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 23.09.2026 | 12:53
«Οι Κλωστές αφηγούνται…»: Το Μουσείο Πόλης του Δήμου Καρδίτσας συμπράττει με το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 23.09.2026 | 12:44
Δήμος Λαρισαίων: «Η βροχή διέκοψε τη συναυλία, όχι τη γιορτή» – Θα επαναληφθεί η συναυλία του Λευτέρη Πανταζή - ΛΑΡΙΣΑ | 23.09.2026 | 12:29
«Βρες το… Νόημα».:Δράση από το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας «ΝΟΗΜΑ» στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα Alzheimer (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 23.09.2026 | 12:23
Κινητικότητα για τον Αχελώο-αύριο συνάντηση στον Κουρέτα των 4 δημάρχων Θεσσαλίας με ειδικό σύμβουλο Χατζηδάκη
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.09.2026 | 16:31
Τακούδης:Νέα κακοκαιρία στη Θεσσαλία με έντονες βροχές το επόμενο Σαββατοκύριακο (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 22.09.2026 | 22:45
Η Λάρισα έκανε... ταραχή με το Λευτέρη Πανταζή απόψε στο παζάρι παρά τη βροχή (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.09.2026 | 08:58
Κίνδυνος να μείνουν άσπαρτα χωράφια φέτος στον Θεσσαλικό Κάμπο - ΛΑΡΙΣΑ | 22.09.2026 | 20:42
Το παζάρι της Λάρισας άνοιξε τις πύλες του και η σκεπαστή της Νεάπολης γέμισε από κόσμο, γεύσεις και μουσική (ΦΩTO) - ΛΑΡΙΣΑ | 22.09.2026 | 08:50
Ανοίγει απόψε η αυλαία στο Παζάρι της Λάρισας με Λευτέρη Πανταζή (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 22.09.2026 | 09:25
Λάρισα: Ψάρεψαν λαγοκέφαλο στον Αγιόκαμπο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.09.2026 | 09:06
Μαύρα σύννεφα πάνω από τα βαμβακοχώραφα της Θεσσαλίας-αγωνία για βροχές και διεθνή τιμή - ΛΑΡΙΣΑ | 23.09.2026 | 08:42
Θλίψη στη Λάρισα; Απεβίωσε σε ηλικία 59 ετών η Βασιλική Καραθάνου

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed