ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Κουρέτας: To μαλακό σιτάρι, το ζυμωτό ψωμί, τα αμύγδαλα Συκουρίου και το διατροφικό πρότυπο…
Τι αναφερει σε ανάρτησή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Στο μαλακό σιτάρι, το ζύμωμα ψωμιού και το διατροφικό πρότυπο της χώρας αναφέρεται σε σημείωμά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας.
Πιο συγκεκριμένα, έγραψε: «Πολύς ντόρος γίνεται για την έλλειψη του μαλακού σιταριού που μας βασανίσει τα τελευταία χρόνια.
Από το ένα εκατομμύριο τόνους μαλακό που χρειαζόμαστε παράγουμε το 1/5. Το άλλο το εισάγουμε.
Ξέρουμε ότι το πιο νόστιμο ζυμωτό ψωμί γίνεται από αλεύρι ολικής από σκληρό σιτάρι που έχουμε σε περίσσεια.
Η Πολωνία έχει επαγγελματικά σχολεία με ειδικότητες που έχουν σχέση με την παραγωγή της Πολωνίας. Δηλαδή φτιάχνουν μορφωμένα παιδιά που θα δουλέψουν στην αγροτική παραγωγή και σε δουλειές παραγωγικές . Και στα ΕΠΑΛ μαγειρεύουν και ταΐζουν τα παιδιά των γύρω σχολείων που δεν πάνε νηστικά σπίτι το μεσημέρι. Δεν έχουν ειδικότητες βρεφονηπιοκόμου, αισθητικού κλπ.
Φαντάζεστε εδώ στα ΕΠΑΛ να ζύμωναν ζυμωτό ψωμί από σκληρό σιτάρι και μαζί με ένα κομμάτι φέτα και μια κομπόστα ροδάκινο να τάιζαν όλα τα παιδιά της γύρω περιοχής; Πρώτα πρώτα θα άλλαζαν διατροφικό πρότυπο που κάποτε στη χώρα ήταν οικείο. Δεύτερο θα μάθαιναν και στους γονείς τους ότι υπάρχει και ζυμωτό ψωμί (όπως το ανακάλυψαν όλοι στην αρχή της πανδημίας και είχε εξαφανιστεί η Μαγια αρτοποιείας αφού όλοι ζύμωναν ψωμί μαύρο ). Τρίτο θα εκμεταλλευόμασταν τα πλεονεκτήματα της αγροδιατροφής της χώρας μας.
Μιλάμε για τη φέτα συχνά. Όντως η φέτα μας φέρνει 400 εκατ. Ευρώ εξαγωγές αλλά εισάγουμε γαλακτομικά-τυροκομικά αξίας 2.7 δις. Προτιμούμε το κίτρινο τυρί γιατί είναι φθηνό, έτσι ακούω . Δεν εξήγησε κάνεις όμως στους μαθητές και τους γονείς τους ότι η μηζύθρα που έχει μισή τιμή από τη γκούντα είναι πιο υγιεινή όπως και το ανθότυρο. Κανείς δεν τους έχει πει ότι μερικά αμύγδαλα Συκουρίου Λάρισας τους δίνουν τα απαραίτητα ακόρεστα λιπαρά και δεν χρειάζεται να πάρουν μουρουνέλαιο molers σε κάψουλες . Και ένα σωρό άλλα μικρά μυστικά που είναι και πολιτική.»
- ΛΑΡΙΣΑ | 15.02.2026 | 20:15
Λεβεντιά παράδοση και ...φιλανθρωπία στο κατάμεστο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 15.02.2026 | 19:50
Στη Λάρισα από σήμερα το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας και συζήτηση με νέους στις καφετέριες -δείτε εικόνες - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 15.02.2026 | 16:54
Σεισμός 3,8 Ρίχτερ μεταξύ Καρδίτσας - Φθιώτιδας - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 15.02.2026 | 16:44
Τρεις συλλήψεις στο περιθώριο του αγώνα Αναγέννηση Καρδίτσας-Νίκη Βόλου - ΒΟΛΟΣ | 15.02.2026 | 16:29
Με Γιώργο Αυτιά η κοπή πίτας του Επιμελητηρίου– Χρονιά – ορόσημο το 2026 για τη Μαγνησία - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ | 15.02.2026 | 16:24
«Χρυσό» πείραμα αποκαλύπτει τις αόρατες δυνάμεις που συγκρατούν το σύμπαν - ΛΑΡΙΣΑ | 15.02.2026 | 16:02
Συμπαράταξη Λαρισαίων: Η προστασία της σχολικής κοινότητας δεν ταυτίζεται με τη βιντεοεπιτήρηση - ΒΟΛΟΣ | 15.02.2026 | 15:57
Στ. Λημνιός: Απόδοση ευθυνών για την ρύπανση στο λιμάνι Βόλου μετά το πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.02.2026 | 10:06
Τακούδης: Χιονοεκπλήξεις στη Θεσσαλία στα τέλη του Φλεβάρη; (βίντεο) - ΛΑΡΙΣΑ | 14.02.2026 | 09:08
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 15.02.2026 | 01:51
Τύρναβος: Με τραγούδια γάμου αποχαιρέτησαν τον 28χρονο Θοδωρή Ζαμπόγια που έσβησε «ξαφνικά» - ΛΑΡΙΣΑ | 14.02.2026 | 11:19
Η Λάρισα γιορτάζει τον Βαλεντίνο σε ανθοπωλεία και ζαχαροπλαστεία... (ΦΩΤΟ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 15.02.2026 | 01:47
Βιολάντα: «Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του εγώ δεν υπέγραφα» είπε ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου - ΒΟΛΟΣ | 14.02.2026 | 09:51
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στον Βόλο, Ι.Χ. εξετράπη και κατέληξε σε φροντιστήριο - ΛΑΡΙΣΑ | 15.02.2026 | 12:03
Δύο Λαρισαίοι έφυγαν από την ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 15.02.2026 | 19:50
Στη Λάρισα από σήμερα το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας και συζήτηση με νέους στις καφετέριες -δείτε εικόνες



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed