ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Μαγνησία: Ανέβαζε βίντεο με προσωπικές τους στιγμές για να συμπληρώσει το εισόδημα της αναπηρικής σύνταξης!
Kαταδικάστηκε 45χρονος

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών και 4 μηνών καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας ένας 45χρονος από τη Μαγνησία που ανέβαζε σχεδόν επι τέσσερα χρόνια σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου προσωπικές στιγμές με τη σύζυγό του χωρίς της συναίνεση της.
Μόλις η σύζυγός του ανακάλυψε τι γινόταν, τον κατήγγειλε στην Αστυνομία με αποτέλεσμα αρχικά τη σύλληψη του τον Οκτώβριο του 2024 και στη συνέχεια την προφυλάκιση του.
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ανέφερε μεταξύ άλλων πως με τα 100 δολάρια που έβγαζε ως κέρδος κάθε μήνα από τις αναρτήσεις των βίντεο στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες, συμπλήρωνε το εισόδημα της αναπηρικής σύνταξης που λάμβανε.
Στην κατάθεση της, η σύζυγος του κατηγορούμενου ανέφερε πως συναινούσε μόνο στην βιντεοσκόπηση των προσωπικών τους στιγμών και δεν είχε ιδέα για τις αναρτήσεις των φωτογραφιών και των βίντεο στο διαδίκτυο.
Με βάση εξάλλου την κατάθεση της γυναίκας ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή του 45χρονου ως προς το σκέλος της κατηγορίας που αφορούσε την πράξη της βιντεοσκόπησης προτείνοντας μόνο την ενοχή του για την πράξη της ανάρτησης των βίντεο με σκοπό τον προσπορισμό περιουσιακού οφέλους που ξεπερνούσε τις 120 χιλιάδες ευρώ.
Επίσης ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του και για την πράξη της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου κάτω των 12 ετών καθώς όπως προέκυψε ο κατηγορούμενος είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο και μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζονταν ο ίδιος, ημίγυμνος, μαζί με τον γιο του.
Το δικαστήριο με τη σειρά του συντάχθηκε με τις προτάσεις του εισαγγελέα κηρύσσοντας ένοχο τον κατηγορούμενο για την παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, που αφορούν τη σεξουαλική ζωή προσώπου, μέσω επεξεργασίας, μετάδοσης και διάδοσης σε μη δικαιούμενα πρόσωπα, τελεσθείσας κατ’ εξακολούθηση από υπαίτιο που είχε σκοπό προσπορισμού περιουσιακού οφέλους και για την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Ως προς την ποινή, για την πρώτη πράξη το δικαστήριο επέβαλλε κάθειρξη έξι ετών και για τη δεύτερη, φυλάκιση 8 μηνών με την συνολική ποινή κάθειρξης να διαμορφώνεται σε έξι έτη και τέσσερις μήνες. Να σημειωθεί πως το δικαστήριο απέρριψε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
Ως προς την αναστέλλουσα δύναμη της έφεσης ο εισαγγελέας πρότεινε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη ενώ το δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να έχει υπό τους όρους της εμφάνισης του κατηγορουμένου στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του μια φορά τον μήνα και της παρακολούθησης συνεδρίων στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας της πόλης στην οποία κατοικεί για τις οποίες θα προσκομίζεται στην αρμόδια εισαγγελική αρχή βεβαίωση.
Πηγή: Κ.Κοντοκώστας, Larissanet.gr
- ΥΓΕΙΑ | 10.02.2026 | 23:00
«Καμπανάκι» από τους ειδικούς: Η κατανάλωση αναψυκτικών χωρίς ζάχαρη αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού - ΛΑΡΙΣΑ | 10.02.2026 | 21:03
Αθώοι περιφερειάρχες και πρόεδρος ΤΟΕΒ αναφορικά με αποστραγγιστική τάφρο - ΒΟΛΟΣ | 10.02.2026 | 20:47
Συλλαλητήριο αγροτών στο λιμάνι του Βόλου: «Δεν δόθηκαν λύσεις στα προβλήματά μας» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.02.2026 | 20:12
Κώστας Τσιάρας: Στόχος μας η εκρίζωση της ευλογιάς - χρηματοδοτικά εργαλεία και παρεμβάσεις για την κτηνοτροφία - ΛΑΡΙΣΑ | 10.02.2026 | 19:53
Συναγερμός στην Πυροσβεστική- αυτοκίνητο έπεσε σε κανάλι έξω από τη Λάρισα- απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 10.02.2026 | 19:41
Αποτροπιασμός: κακοποιήθηκε κουτάβι έξω από την Καρδίτσα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 10.02.2026 | 19:35
Μεθυσμένος Φαρσαλινός πήγαινε αντίθετα στην ΠΑΘΕ για 25 χιλιόμετρα και τράκαρε με νταλίκα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 10.02.2026 | 19:26
Δ. Κουρέτας: Να μην χαθεί, αλλά να αξιοποιηθεί η γνώση που παράγεται στο Ινστιτούτο Βιομηχανικών - Κτηνοτροφικών Φυτών
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.02.2026 | 09:40
Έρχεται νέο Μέτρο 23 με 147 εκατ. ευρώ για τα έτη 2025 κα 2026, σε προτεραιότητα οι μεγάλες καλλιέργειες - ΛΑΡΙΣΑ | 10.02.2026 | 19:53
Συναγερμός στην Πυροσβεστική- αυτοκίνητο έπεσε σε κανάλι έξω από τη Λάρισα- απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα - ΒΟΛΟΣ | 10.02.2026 | 17:05
Μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες σε Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο – Βυθίστηκαν χωράφια, πλημμύρισε χείμαρρος - ΛΑΡΙΣΑ | 10.02.2026 | 09:24
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 10.02.2026 | 09:45
Βόλος: Με κομβόι στο λιμάνι σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Μαγνησία - ΛΑΡΙΣΑ | 10.02.2026 | 19:35
Μεθυσμένος Φαρσαλινός πήγαινε αντίθετα στην ΠΑΘΕ για 25 χιλιόμετρα και τράκαρε με νταλίκα - ΛΑΡΙΣΑ | 10.02.2026 | 09:09
Χωρίς delivery η Τσικνοπέμπτη για Λαρισαίους και Βολιώτες (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 10.02.2026 | 13:26
Αλλαγή σκυτάλης στη Γενική περιφερειακή Αστυνομική Δ-νση: Ο Ταξίαρχος Γ. Ντιζές στη θέση του Σ. Μπιλιάλη (ΦΩΤΟ +video)



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed