ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Ντόναλντ Τραμπ: Έδωσα εντολή να προχωρήσουμε με το F-47, το πρώτο μαχητικό έκτης γενιάς στον κόσμο
Ένα πειραματικό πρωτότυπο του F-47 βρίσκεται ήδη σε δοκιμαστικές πτήσεις εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια

Ένα πειραματικό πρωτότυπο του F-47 βρίσκεται ήδη σε δοκιμαστικές πτήσεις εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια, αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος - Εξασφαλίζουμε κυριαρχία για τις επόμενες γενιές, είπε ο Χέγκσεθ
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την Παρασκευή την απόφαση του Πενταγώνου για την ανάπτυξη του νέου μαχητικού αεροσκάφους επόμενης γενιάς, το οποίο θα φέρει την ονομασία F-47. Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο, παρουσία του υπουργού Άμυνας, Πιτ Χέγκσεθ.
«Κατόπιν δικής μου εντολής, η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών προχωρά με το πρώτο μαχητικό έκτης γενιάς στον κόσμο, το έκτο, η έκτη γενιά – τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτό, και θα ονομάζεται F-47», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.
Μυστικό πρόγραμμα πέντε ετών
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε επίσης ότι ένα πειραματικό πρωτότυπο του F-47 βρίσκεται ήδη σε δοκιμαστικές πτήσεις εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια.
«Είναι κάτι που κανείς δεν έχει ξαναδεί», τόνισε, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα ανάπτυξης του αεροσκάφους βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.
Boeing: Ο κύριος ανάδοχος του F-47
Η ανάπτυξη του νέου μαχητικού θα ανατεθεί στη Boeing, έπειτα από μια «αυστηρή» διαδικασία διαγωνισμού μεταξύ των κορυφαίων αεροδιαστημικών εταιρειών των ΗΠΑ.
Η σύμβαση για το στάδιο της μηχανολογικής και βιομηχανικής ανάπτυξης ξεπερνά τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο ανάδοχος αναμένεται να αποκομίσει συνολικά εκατοντάδες δισεκατομμύρια από παραγγελίες κατά τη διάρκεια των επόμενων δεκαετιών.
«Μετά από έναν αυστηρό και ενδελεχή διαγωνισμό μεταξύ κορυφαίων αμερικανικών αεροδιαστημικών εταιρειών, η Πολεμική Αεροπορία πρόκειται να αναθέσει το συμβόλαιο για την επόμενη γενιά αεροπορικής υπεροχής στην Boeing», ανακοίνωσε ο Τραμπ.
Το F-47 αναμένεται να ενισχύσει δραστικά τις δυνατότητες της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, προσφέροντας πρωτοφανή επίπεδα απόδοσης, ευελιξίας και τεχνολογικής υπεροχής έναντι οποιουδήποτε υπάρχοντος ή μελλοντικού αντιπάλου.
Κυριαρχία στους αιθέρες για τις επόμενες γενιές
Μιλώντας για το ίδιο project, ο υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ δήλωσε ότι το μαχητικό αεροσκάφος θα προσφέρει στις ΗΠΑ «γενιές στο μέλλον της αεροπορικής κυριαρχίας».
«Είχαμε το F-15, είχαμε το F-16, το F-18, το F-22, το F-35, τώρα έχουμε το F-47, το οποίο στέλνει ένα πολύ άμεσο, σαφές μήνυμα στους συμμάχους μας ότι δεν πάμε πουθενά, και στους εχθρούς μας, ότι θα είμαστε σε θέση να προβάλλουμε ανεμπόδιστα την ισχύ μας σε όλο τον κόσμο για τις επόμενες γενιές», δήλωσε ο Χέγκσεθ.
Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας στρατηγός Ντέιβιντ Όλβιν δήλωσε ότι το αεροσκάφος είναι το «κόσμημα του στέμματος της οικογένειας συστημάτων εναέριας κυριαρχίας επόμενης γενιάς», το οποίο θα βοηθήσει «να γραφτεί η επόμενη γενιά του σύγχρονου εναέριου πολέμου».
Το F-47 θα είναι το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος 6ης γενιάς στον κόσμο, δήλωσε ο Άλβιν σε πρόσθετη δήλωση που εξέδωσε την Παρασκευή η Πολεμική Αεροπορία, και θα έχει «σημαντικά μεγαλύτερη εμβέλεια, πιο προηγμένο stealth, θα είναι πιο βιώσιμο, υποστηριζόμενο και θα έχει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα» από τα μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς
protothema.gr
- ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 27.12.2025 | 22:44
Ο διαβόητος λήσταρχος Γιαγκούλας που έγινε φόβος και τρόμος του Ολύμπου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.12.2025 | 22:34
Διάσπαση αγροτών: «Παράθυρο» διαλόγου με την κυβέρνηση από 18 μπλόκα -Αντιδρά η Νίκαια - ΕΛΛΑΔΑ | 27.12.2025 | 22:10
Επιστροφή εκδρομέων: Ταλαιπωρία στην εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών -Σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων, δείτε βίντεο - ΕΛΛΑΔΑ | 27.12.2025 | 20:21
Καλλιθέα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη φωτιά στο διαμέρισμα με τους δύο νεκρούς – Ακούστηκε έκρηξη και ξέσπασαν φλόγες - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.12.2025 | 20:13
ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί ενός ακόμη αγροτοσυνδικαλιστή - ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 18:35
Θερμή ανταπόκριση στη χριστουγεννιάτικη συναυλία της Δημοτικής Μουσικής Σχολής Φαρσάλων «Τα αστέρια των Χριστουγέννων» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.12.2025 | 18:31
Από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς του κόσμου - ΒΟΛΟΣ | 27.12.2025 | 18:24
Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου: 8 με 9 μποφόρ αύριο Κυριακή στις Β. Σποράδες
- ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 12:03
Τραγωδία στη Λάρισα: 53χρονος βρέθηκε νεκρός στην πυλωτή πολυκατοικίας νωρίς το πρωί - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.12.2025 | 12:31
Τραγωδία στα Βαρδούσια: Τους καταπλάκωσε χιονοστιβάδα, βρέθηκαν σχεδόν αγκαλιασμένοι- θρήνος στα Τρίκαλα για τη Θ. Καπλάνη - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.12.2025 | 16:44
Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου εξισωτική αποζημίωση στα 216 εκατ. ευρώ, ανά 15νθήμερο πίστωση για διορθώσεις monitoring - ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 13:20
Τραυματίστηκε κοπέλα από καραμπόλα 4 οχημάτων στην παλιά Βόλου στο ύψος της Χάλκης - ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 12:12
Λάρισα: Τραυμάτισε δύο άτομα με μαχαίρι και γροθιές και είχε κοκαΐνη στα… απόκρυφα! - ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 14:46
Μπλόκο Νίκαιας: έκλεισαν την αερογέφυρα, αύριο στα διόδια Μακρυχωρίου, παραμονή πρωτοχρονιάς στη Λάρισα με τρακτερ (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.12.2025 | 18:19
Φάνης Τακούδης: Hλιοφάνεια μέχρι τέλος του χρόνου στη Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 12:21
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed