ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Κασσελάκης από τη Λάρισα: Οι κινητοποιήσεις για τα Τέμπη σήμαναν το τέλος της μεταπολίτευσης όπως την ξέραμε (ΦΩΤΟ+video)
Παρουσίασε το βιβλίο του Δεύτερη Ευκαιρία

"Οι λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει τελευταία η ελληνική κοινωνία δεν θα δοθούν από έναν πολιτικό αλλά από ένα κίνημα πολιτών. Αυτό που είδαμε πρόσφατα με τις μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για τα Τέμπη ήταν το τέλος της μεταπολίτευσης όπως την ξέραμε μέχρι τώρα..."
Τα παραπάνω υποστήριξε στην παρουσία του πολύκροτου βιβλίου του στη Λάρισα την Παρασκευή το βράδυ ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ιδρυτής πλέον του νέου πολιτικού φορέα του Κινήματος Δημοκρατίας Στέφανος Κασσελάκης
Ακόμη ανέφερε πως η Λάρισα και η Θεσσαλία έχουν ακόμη ανοιχτές πληγές από τις φυσικές καταστροφές και ο ρόλος της πολιτείας είναι να τις θεραπεύει αυτές τις πληγές και όχι να κάνει επικοινωνιακή διαχείρισή τους
Το πολύκροτο βιβλίο του Στέφανου Κασσελάκη που παρουσιάστηκε στη Λογοτεχνική Γωνιά στη Λάρισα, κάνει λόγο για τη ζωή του, την προεδρία του στον ΣΥΡΙΖΑ και το όραμά του για την Ελλάδα του αύριο.
Με τον τίτλο "Δεύτερη ευκαιρία", ο Στέφανος Κασσελάκης καταθέτει τη δική του αλήθεια από τη μέχρι σήμερα πορεία του στον πολιτικό στίβο της Ελλάδας – μια πορεία γεµάτη προκλήσεις, ανατροπές και προσωπική εξέλιξη.
Η διαδροµή του ξεκινά από έναν εντελώς διαφορετικό κόσµο απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει για Έλληνα πολιτικό, αυτόν της επιχειρηµατικότητας και της διασποράς στις Ηνωµένες Πολιτείες, όπου μαθαίνει την αξία της σκληρής δουλειάς, της στρατηγικής σκέψης και του θάρρους να διεκδικείς όσα σου αξίζουν.
Η διαδροµή του ξεκινά από έναν εντελώς διαφορετικό κόσµο απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει για Έλληνα πολιτικό, αυτόν της επιχειρηµατικότητας και της διασποράς στις Ηνωµένες Πολιτείες, όπου μαθαίνει την αξία της σκληρής δουλειάς, της στρατηγικής σκέψης και του θάρρους να διεκδικείς όσα σου αξίζουν.
Όταν αποφασίζει να εμπλακεί ενεργά στην πολιτική, έχει ουσιαστική επίγνωση της κατάστασης που αντιµετωπίζει η χώρα. Με εφόδιά του τις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της προοδευτικής σκέψης, θέτει υποψηφιότητα για την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ και αισθάνεται βαθιά την υποστήριξη και την αγάπη των συµπολιτών του, οι οποίοι πιστεύουν στο όραµά του και µοιράζονται µαζί του τις αγωνίες και τις ελπίδες τους.
Η πορεία του συνεχίζεται µε το νεογέννητο Κίνηµα ∆ηµοκρατίας, και δηλώνει αποφασισµένος να δουλέψει σκληρά για να φέρει την αλλαγή που πιστεύει ότι χρειάζεται η Ελλάδα. Όχι, όμως, μόνος του. Η αλλαγή είναι, και θα είναι, αποτέλεσμα μιας προσπάθειας των μελών του κινήματος και μιας κοινής δέσμευσης να υπηρετήσουν τον ελληνικό λαό με ακεραιότητα και όραμα.
Ο Στέφανος Κασσελάκης στο βιβλίο του καταγράφει την πολυπλοκότητα και τις αντιφάσεις της πολιτικής, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας πολιτικός αρχηγός και την ανάγκη να συνδυάζεις το όραμα με τη ρεαλιστική δράση. Επιπλέον, περιγράφει αναλυτικά το όραμά του για ένα πολιτικό κόμμα που διέπει η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη, η πολυφωνία και η ανάγκη για ένα καλύτερο αύριο·ένα πολιτικό κόμμα που έχει τη δύναμη να ηγηθεί των κοινωνικών αλλαγών του μέλλοντος για μια Ελλάδα πιο σύγχρονη, πιο υπερήφανη, πιο δίκαιη και πιο ανοιχτή στον κόσμο.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Στέφανος Κασσελάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Το 2002, μετανάστευσε στις ΗΠΑ, όπου και έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Αντόβερ της Μασαχουσέτης. Φοίτησε στο Πρόγραμμα Huntsman του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια λαμβάνοντας πρώτο πτυχίο στα Χρηματοοικονομικά και δεύτερο στις ∆ιεθνείς Επιστήμες. Αποφοίτησε το 2009 και στη συνέχεια εργάστηκε στην Goldman Sachs. Σε ηλικία 26 ετών, ξεκίνησε την ανεξάρτητη επιχειρηματική του πορεία στον ευρύτερο ναυτιλιακό χώρο. Ως αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας και επενδυτής στη ναυτιλία, διετέλεσε ∆ιευθύνων Σύμβουλος της πλοιοκτήτριας εταιρείας SwiftBulk. Τον Μάιο του 2023, ο Αλέξης Τσίπρας τον συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, εκλέχθηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024, οπότε η Κ.Ε. ήρε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Στις 23 Νοεμβρίου 2024, ανακοίνωσε την ίδρυση του Κινήματος ∆ημοκρατίας.
- ΛΑΡΙΣΑ | 18.09.2025 | 11:20
Τέμπη: Από… παραμόρφωση των τρένων η φονική έκρηξη – Η εισαγγελική πρόταση - ΛΑΡΙΣΑ | 18.09.2025 | 11:15
Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στονΤύρναβο - ΒΟΛΟΣ | 18.09.2025 | 11:12
Μπαράζ κλοπών αυτοκινήτων στο Διμήνι – Αγνωστοι δράστες έκλεψαν δύο φορτηγά - ΛΑΡΙΣΑ | 18.09.2025 | 11:07
«Έφυγαν» από τη ζωή έξι Λαρισαίοι - ΒΟΛΟΣ | 18.09.2025 | 10:58
Ξυπνήσαμε με φθινόπωρο, πόσο θα διαρκέσει η ψύχρα - Ζημιές στον Βόλο από ισχυρούς ανεμους - ΛΑΡΙΣΑ | 18.09.2025 | 10:06
Eυρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: H οδός Λάτσιου στη Λάρισα γέμισε ζωγραφιές από παιδιά (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.09.2025 | 10:00
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο κτηνοτρόφος «πολυτελείας» και το κέντρο μασάζ που έλαβε επιδοτήσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 18.09.2025 | 09:42
Φυτεία «μαμούθ» με πάνω από 5.000 δενδρύλλια χασίς στον Όλυμπο
- ΛΑΡΙΣΑ | 17.09.2025 | 12:43
Ένταση από τους κτηνοτρόφους στην περιφέρεια για το εμβόλιο- Κουρέτας: απολυμαντικοί σταθμοί σε όλη τη Θεσσαλία (video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 17.09.2025 | 21:43
Είπε αλήθειες στους κτηνοτρόφους ο Δημήτρης Κουρέτας, για το εμβόλιο μη λογαριάζοντας πολιτικό κόστος (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 17.09.2025 | 09:16
Η ευλογιά των προβάτων περνάει στο… τραπέζι: Ξεφεύγουν οι τιμές, κίνδυνος για γάλα, φέτα και κιμά - ΛΑΡΙΣΑ | 17.09.2025 | 11:28
Πανελλαδική διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στην περιφέρεια -ζητούν άμεσα αποζημιώσεις και εμβόλιο για την ευλογιά (ΦΩΤΟ+video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 17.09.2025 | 08:17
Έμποροι αγοράζουν στα 17 λεπτά το κιλό το καλαμπόκι από Καρδίτσα λόγω ευλογιάς, όταν η τρέχουσα τιμή είναι 21 λεπτά (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.09.2025 | 15:24
Θλίψη για το Λαρισινό μπάσκετ: Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Γεωργόπουλος - ΕΛΛΑΔΑ | 17.09.2025 | 09:40
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγρότες έπαιρναν επιδότηση για ξένο χωράφι και ο ιδιοκτήτης δεν είχε ιδέα! - ΛΑΡΙΣΑ | 17.09.2025 | 07:46
Στη Λάρισα το μοναδικό τούνελ στην Ελλάδα όπου παρακολουθείται διαρκώς η ταχύτητα των οδηγών