ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Τραμπ: Αν η Ρωσία συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, θα έχει καταστροφικές κυρώσεις -Ελπίζω ο Πούτιν να δεχθεί την εκεχειρία
Προειδοποιήσεις Τραμπ στον Πούτιν για «καταστροφικές» κυρώσεις εάν αποτύχουν οι συνομιλίες για εκεχειρία στην Ουκρανία

Η απόφαση είναι πλέον στα χέρια του Πούτιν, τόνισε και αρνήθηκε να σχολιάσει αν υπάρχει ήδη κάποια συνάντηση προγραμματισμένη με τον Ρώσο ηγέτη
Στο επόμενο στάδιο περνά το σχέδιο των ΗΠΑ για κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία, όπως είπε ο Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσιογράφους.
Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στους δημοσιογράφους στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι εάν η Ρωσία αποφασίσει να συνεχίσει τον πόλεμο, εναντίον της ενδέχεται να επιβληθούν «καταστροφικές» κυρώσεις.
Ερωτηθείς τι θα μπορούσε να κάνει για να πείσει τη Ρωσία να συμφωνήσει, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε αόριστα, λέγοντας: «Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κάνουμε και δεν θα ήταν ευχάριστα. (…) Οικονομικά, μπορώ να κάνω πράγματα που θα ήταν πολύ άσχημα για τη Ρωσία. Δεν θέλω να το κάνω αυτό γιατί θέλω την ειρήνη». Προσέθεσε ότι αυτά τα «οικονομικά μέτρα» θα μπορούσαν να είναι «καταστροφικά» για τη Μόσχα.
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «ελπίζει» ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αποδεχθεί την προτεινόμενη κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, ενώ ανακοίνωσε επίσης ότι διαπραγματευτές θα ταξιδέψουν «αμέσως» στη Ρωσία για να προσπαθήσουν να λάβουν το πράσινο φως για την πρόταση για εκεχειρία 30 ημερών στην Ουκρανία, η οποία καταρτίστηκε κατά τη διάρκεια συνομιλιών με το Κίεβο στη Σαουδική Αραβία.
«Οι άνθρωποι κατευθύνονται προς τη Ρωσία αυτή τη στιγμή», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Μίχολ Μάρτιν.
Χθες Τρίτη, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι θα μιλήσει απευθείας με τον Ρώσο πρόεδρο, πιθανότατα αυτή την εβδομάδα.
Στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Μάικλ Μάρτιν, ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε πως οι ΗΠΑ «έχουν ανθρώπους που πηγαίνουν στη Ρωσία αυτή τη στιγμή» και προσέθεσε ότι «εναπόκειται στη Ρωσία τώρα να μιλήσει».
Σημείωσε μάλιστα πως «έχουμε λάβει κάποια θετικά μηνύματα για την κατάπαυση του πυρός».
Επίθεση με δασμούς 200% και επαίνους στην Ιρλανδία - «Είχαμε ηλίθιους ηγέτες»
Η επίσκεψη του Ιρλανδού πρωθυπουργού στο Λευκό Οίκο κάθε άλλο παρά αδιάφορη ήταν ειδησεογραφικά. Στο πλαίσιο της επίθεσης που κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ στην Ευρωπαϊκή Ένωση τις τελευταίες εβδομάδες, η Ιρλανδία δεν… γλίτωσε.
Ο Τραμπ κατηγόρησε το νησιωτικό κράτος ότι έχει κλέψει τις φαρμακευτικές εταιρείες, μαζί και τους φόρους που θα πλήρωναν αυτές εάν είχαν παραμείνει στις ΗΠΑ. «Οι Ιρλανδοί είναι έξυπνοι» είπε ο Τραμπ. «Αυτό το όμορφο νησί των 5 εκατ. κατοίκων έχει ολόκληρη την φαρμακοβιομηχανία των ΗΠΑ», προσέθεσε.
«Όταν οι φαρμακοβιομηχανίες ξεκίνησαν να πηγαίνουν στην Ιρλανδία, θα έλεγα ΟΚ. Εάν θέλετε να πάτε στην Ιρλανδία, μια χαρά. Αλλά αν θέλετε να πουλήσετε οτιδήποτε στις ΗΠΑ, θα σας βάλω δασμούς 200%, ώστε να μην μπορείτε ποτέ ξανά να πουλήσετε οτιδήποτε στις ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά.
Επανέλαβε μάλιστα τη θέση ότι η ΕΕ δημιουργήθηκε για να εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ και πως η Ιρλανδία δεν αποτελεί εξαίρεση. Ερωτώμενος εάν η Ιρλανδία εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ απάντησε: «Φυσικά και το κάνουν. Τρέφω μεγάλο σεβασμό στην Ιρλανδία και στο τί έκαναν, θα έπρεπε να κάνουν ακριβώς ό, τι έκαναν αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δε θα έπρεπε να το έχουν επιτρέψει. Είχαμε ηλίθιους ηγέτες».
Πηγή: iefimerida.gr
- ΔΙΕΘΝΗ | 09.04.2026 | 10:07
Το Ιράν σταματά τη διέλευση πλοίων από το Ορμούζ -«Το Ισραήλ παραβίασε την εκεχειρία», λέει η Τεχεράνη - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.04.2026 | 10:03
Τακούδης- επικαιροποίηση: Ανοιξιάτικος καιρός μέχρι τη δεύτερη μέρα του Πασχα στη Θεσσαλία με νοτιάδες από Μ. Σάββατο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.04.2026 | 09:54
Προοπτικές ανόδου για το σκληρό, θετικά δείχνει να προχωρά η νέα σοδειά - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 09.04.2026 | 09:49
«Μυστικός Δείπνος»: Οι άγνωστες ιστορίες πίσω από τη δημιουργία του κορυφαίου έργου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι - ΛΑΡΙΣΑ | 09.04.2026 | 09:43
Τέμπη: Δεκτό το πρώτο αίτημα συγγενών για εξετάσεις σε εργαστήρια του εξωτερικού - ΛΑΡΙΣΑ | 09.04.2026 | 09:41
Έντεκα Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.04.2026 | 09:39
Πάσχα: Ήθη, έθιμα και δοξασίες στη δυτική Θεσσαλία τη Μεγάλη Πέμπτη - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 09.04.2026 | 09:35
Απάντηση-κόλαφος της Κάγια Κάλας σε Φαραντούρη για τουρκική NAVTEX
- ΛΑΡΙΣΑ | 08.04.2026 | 10:25
Θλίψη στη Λάρισα: Απεβίωσε η Μαρία Αγιαννιώτου σε ηλικία 49 ετών - ΛΑΡΙΣΑ | 08.04.2026 | 11:46
Σοκ στη Λάρισα: Νεκρές σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκαν δύο αδελφές σε διαμέρισμα (ΦΩTO) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 08.04.2026 | 09:44
Μετέωρα: Ανατριχιαστικό βίντεο από την πτώση της 65χρονης στο κενό - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.04.2026 | 10:37
Στην ώρα της αλλά με 26 εκατ. ευρώ λιγότερα για βαμβάκι, η πληρωμή της Τρίτης, εξισωτική την Πέμπτη, εκκαθάριση τον Ιούνιο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.04.2026 | 13:17
Με ποιες πληρωμές θα «κλείσει» ο Απρίλιος για τους αγρότες-224. 232.785,68 ευρώ η πληρωμή της εξισωτικής - ΕΛΛΑΔΑ | 08.04.2026 | 09:50
Κυριάκος Μητσοτάκης: Απαγόρευση της πρόσβασης στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.04.2026 | 10:52
Καντερές για καιρό Πάσχα: Με ομπρέλα στην Ανάσταση, χωρίς φαινόμενα η Κυριακή του Πασχα στη Θεσσαλία (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 08.04.2026 | 10:29
Πέντε Λαρισαίες «έφυγαν» από τη ζωή













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed