ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τον ηθοποιό Γιάννη Βούρο τίμησε το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας (φωτο)
Ο Γιάννης Βούρος ήταν το τιμώμενο πρόσωπο της χθεσινής βραδιάς του 40ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου

Ο ηθοποιός Γιάννης Βούρος ήταν το τιμώμενο πρόσωπο της χθεσινής βραδιάς του 40ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου Καρδίτσας.
Ο αγαπημένος ηθοποιός που έχει διαγράψει λαμπρή πορεία στο χώρο του θεάτρου τόσο ως ηθοποιός όσο και ως σκηνοθέτης βρέθηκε απόψε στην Καρδίτσα και τιμήθηκε για την προσφορά του στο χώρο.
Για τον Γιάννη Βούρο μίλησε η ηθοποιός Χριστίνα Αλεξανιάν, η οποία είναι μέλος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ. Έπειτα, ο Κώστας Τέλιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας παρέδωσε την τιμητική πλακέτα στο σπουδαίο ηθοποιό και καταχειροκροτήθηκε από την κατάμεστη αίθουσα.
Απόψε το κοινό της Καρδίτσας παρακολουθεί τη Θεατρική Ομάδα Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας που διαγωνίζεται με το έργο «Δείπνο Ηλιθίων», του Francis Veber.

Σύντομο βιογραφικό του ηθοποιού Γιάννη Βούρου
Ο Γιάννης Βούρος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Ιουνίου του 1955.
Είναι αριστούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, πτυχιούχος Δημοσιογραφίας – Δημοσιολογίας και της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου.
Έχει υπάρξει αθλητής στίβου της ΑΕΚ και παίκτης στα εφηβικά και ερασιτεχνικά τμήματα της ποδοσφαιρικής της ομάδας.
Η καριέρα του ξεκίνησε από τα ΜΜΕ, καθώς το 1974, μετά την δικτατορία, συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «Αθηναϊκή» στο πολιτικό ρεπορτάζ, «Ημερησία» (οικονομική εφημερίδα) και στη δημοσιογραφική εκπομπή του ΕΙΡΤ «Κάθε μέρα». Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στον ημερήσιο Τύπο (ΤΑ ΝΕΑ).
Από τις εκδόσεις Λιβάνη έχει εκδοθεί το βιβλίο του «Με ένα φλασάκι στο μυαλό» (1992) και από την Εμπειρία Εκδοτική το «Πολιτική, Πόλις, Πολίτες» (2012).

Είναι από τους συνιδρυτές του Θεάτρου της Άνοιξης μαζί με τους Γ. Μαργαρίτη, Λ. Κονιόρδου, Γ.Βαλτινό, Γ.Κιμούλη και Ν.Ζούκα.
Έχει πρωταγωνιστήσει επί σειρά ετών στην τηλεόραση και σε ταινίες της δεκαετίας του ’80 και στη συνέχεια υπηρέτησε ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός όλα τα είδη θεάτρου. Από ελληνική φαρσοκωμωδία μέχρι Αισχύλο, Σοφοκλή Ευριπίδη και Αριστοφάνη και από γαλλικό μπουλβάρ μέχρι Ντοστογιέφσκι, Μίλλερ, Τ. Ουίλλιαμς κ.α Η παρουσία του ως ηθοποιού,σκηνοθέτη και παραγωγού είναι γνωστή εδώ και 43 χρόνια. (*αναλυτικός κατάλογος στο αντίστοιχο παράρτημα).
Έχει βραβευτεί από την Πανελλήνια Ένωση Θεατρολόγων για την ερμηνεία του στο έργο «Χάρολντ και Μωντ».
Το 1993 η τηλεοπτική παραγωγή του «Γυναίκες» τιμήθηκε με έπαινο στο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκών Τηλεοπτικών Προγραμμάτων.
Παράλληλα ασχολείται με μεταφράσεις θεατρικών έργων (*αναλυτικός κατάλογος στο αντίστοιχο παράρτημα)
Το 1996 αγόρασε μια παλιά αποθήκη χάρτου στου Ψυρρή και δημιούργησε εκεί έναν πολυπρισματικό πολιτιστικό χώρο πολλαπλών δραστηριοτήτων, το House of Art.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (1994-1997)

Το 2003 η θεατρική παραγωγή του «Παιδιά ενός Κατώτερου Θεού» ήταν υποψήφια για έξι βραβεία στον θεσμικό διαγωνισμό του περιοδικού «Αθηνόραμα».
Έχει διδάξει Υποκριτική στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη, στο Θέατρο των Αλλαγών και στην Μελβούρνη στο Creative Drama and Arts centre of Melbourne.
Είναι ιδρυτικό μέλος του φορέα «Το εργαστήρι» για άτομα με νοητική υστέρηση, υποστηρικτής του ιδρύματος “ΜDA Hellas” και χορηγός του Σ.Κ.Ε.Π (Σωματείο Κοινωνικής Ευθύνης για παιδιά και νέους με αναπηρίες).
Έχει εκλεγεί βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ (2009-2012). Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και μέλος της Επιτροπής Φιλίας μεταξύ των κρατών Λιβάνου, Μποτσουάνας, Ελλάδας.

Υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (Ιούνιος 2013-Σεπτέμβρης 2015) με απολύτως επιτυχημένη θητεία η οποία διεκόπη αιφνιδίως πριν την ολοκλήρωσή της όπως και των άλλων διευθυντών των Κρατικών Καλλιτεχνικών Οργανισμών (Εθνικό, Λυρική κλπ), από τον τότε Υπουργό Πολιτισμού κ. Ξυδάκη. Η θητεία αυτή χαρακτηρίστηκε από καινοτόμες ιδέες, θεματικούς θεατρικούς άξονες, συνέδρια, την επαναδραστηριοποίηση της Μονής Λαζαριστών και της Πειραματικής σκηνής, την ίδρυση του Φεστιβάλ Δάσους, το άνοιγμα του ΚΘΒΕ στην κοινωνία και τον απόδημο Ελληνισμό, το εαρινό θεατρικό εργαστήρι για παιδιά, την συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Μουσεία και άλλους πολιτιστικούς φορείς.
Τον Ιούνιο του 2019 (αυτοδιοικητική περίοδος Σεπτ. 2019 – Δεκ. 2023), εξελέγη Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.
Το πρόγραμμα της Κυριακής
Η Θεατρική Ομάδα «PROSPERO»(Θεσσαλονίκη) διαγωνίζεται με το έργο «Αρσενικό και παλιά δαντέλα» του Joseph Kesselring.

- ΔΙΕΘΝΗ | 23.03.2026 | 13:27
Νέα Υόρκη: Αεροπλάνο συγκρούστηκε με πυροσβεστικό όχημα κατά την προσγείωση - ΛΑΡΙΣΑ | 23.03.2026 | 13:23
Προς αναβολή για 1η Απριλίου βαδίζει η δίκη των Τεμπών μετά τις έντονες διαμαρτυρίες για τη χωρητικότητα της αίθουσας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.03.2026 | 13:11
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 23.03.2026 | 13:04
Ξεκίνησε πάλι η ανάγνωση των ονομάτων των 36 κατηγορουμένων στη δίκη για τα Τέμπη - ΛΑΡΙΣΑ | 23.03.2026 | 12:53
Συνεχείς διακοπές στη δίκη για τα Τέμπη, συνεχίζονται οι φωνές και οι αντιδράσεις συγγενών για την αίθουσα (ΦΩΤΟ+video) - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 23.03.2026 | 12:42
Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε fuel pass, επιδότηση σε diesel κίνησης, λιπάσματα, και εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 23.03.2026 | 10:42
Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε fuel pass, επιδότηση στο diesel κίνησης και παρέμβαση για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, δείτε τα 4 μέτρα - ΛΑΡΙΣΑ | 23.03.2026 | 10:40
ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Η καρωτιδική νόσος, ένας «σιωπηλός κίνδυνος»
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 14:35
Αγριο έγκλημα στην Καρδίτσα - Νεκρός τραγουδιστής με πολλαπλές μαχαιριές στο στήθος - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 17:01
Καρδίτσα: Νέες πληροφορίες για τη δολοφονία γνωστού τραγουδιστή - Προσήχθη ένα άτομο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 17:26
Άγριο έγκλημα στην Καρδίτσα: Ο 51χρονος τραγουδιστής είχε πάει με γυναίκα σε σπίτι γνωστού του - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 21:47
Έγκλημα στην Καρδίτσα: Συνελήφθησαν οι δύο δράστες της δολοφονίας του τραγουδιστή -16 ετών και 18 ετών, ομολόγησαν - ΛΑΡΙΣΑ | 22.03.2026 | 22:13
Παπαφλέσσας: σε ποιό χωριό της Λάρισας γυρίστηκε το ιστορικό έπος του 21 - Οι άγνωστες πτυχές της ταινίας - ΛΑΡΙΣΑ | 22.03.2026 | 09:02
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 22.03.2026 | 08:47
Στην «Φόνισσα» το βραβείο Α’ Παράστασης του 41ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 22.03.2026 | 10:05
Οντόπουλος: Σε οικογένεια με δύο μισθούς ο ένας πάει γαι το μάρκετ και ο άλλος για ενοίκιο κοινόχρηστα (video)






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed