ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Κουρέτας: Στόχος μας οι μαθητές να ενημερωθούν για τη σωστή διαχείριση έκτακτων καταστάσεων
Η Περιφέρεια καθιερώνει τον θεσμό των «Open Days» στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας

Η Περιφέρεια καθιερώνει τον θεσμό των «Open Days» στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας με στόχο οι μαθητές σχολείων της Θεσσαλίας, αρχικά της Δευτεροβάθμιας, να έρχονται σε επαφή με τις δράσεις, αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισης καταστάσεων σε ακραία καιρικά φαινόμενα κι όχι μόνο. Έτσι η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, προχωρά στην δράση που θα πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο κι έχει ως σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχολικών μονάδων της Λάρισας.
Περισσότερες πληροφορίες δόθηκαν στη συνέντευξη Τύπου στο διοικητήριο της Περιφέρειας και συγκεκριμένα στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, της διευθύντριας Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Βασιλικής Ζιάκα , του αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Σίμου και της Διευθύντριας Πολιτικής Προστασίας Ελεάννας Πορίχη.
«Προχωράμε σε μία σημαντική δράση καθώς θα φέρει σε επαφή τους μαθητές με την Πολιτική Προστασία. Είναι μία δράση που την ονομάζουμε «Open Days» και θα υλοποιείται δύο φορές το χρόνο, όπως κάνει το Υπουργείο με τα Πανεπιστήμια. Σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, τα σχολεία θα έρχονται εδώ στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας με σκοπό να δημιουργηθεί μία σχέση εμπιστοσύνης σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα φυσικά φαινόμενα. Αυτό που έχει σημασία είναι να γίνει κατανοητό ότι ο άνθρωπος δεν είναι Θεός να προλάβει ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, αλλά μπορεί να περιορίσει τις δυσμενείς επιπτώσεις του » ανέφερε ο κ. Κουρέτας.
Η Διευθύντρια Περιφερειακής εκπαίδευσης Θεσσαλίας Βασιλική Ζιάκα ανέφερε: «Θέλουμε ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία που συνεργάζεται με διάφορους φορείς και δεχτήκαμε με χαρά την πρόταση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κουρέτα. Οι σχολικές μας μονάδες θα επισκεφτούν το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας με στόχο να ενημερωθούν οι μαθητές μας και να ευαισθητοποιηθούν πάνω σε θέματα πρόληψης, αλλά και διαχείρισης κρίσεων που προκύπτουν από καιρικά φαινόμενα κι όταν πλέουν είναι ενήλικες να είναι ενεργοί πολίτες».
Ο Ατιπεριφερειάρχης κ. Σίμος ανέφερε ότι «Η πρώτη περίοδος υλοποίησης του προγράμματος θα γίνει πριν το Πάσχα και η δεύτερη τον Οκτώβριο, προσφέροντας έτσι στους μαθητές τη δυνατότητα να ενημερωθούν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές του έτους. Στην κάθε εβδομάδα θα πραγματοποιούνται 50 επισκέψεις σχολικών μονάδων ( 10 επισκέψεις την κάθε ημέρα), συνολικά 100 επισκέψεις στις δύο εβδομάδες. Με τη δράση αυτή η Περιφέρεια Θεσσαλίας, επιθυμεί να καλλιεργήσει τη νέα γενιά πολιτών με συνείδηση και υπευθυνότητα, ώστε να συνδράμουν ενεργά στην ασφάλεια και ευημερία των τοπικών κοινωνιών».
Η Διευθύντρια του Κέντρου Ελεάννα Πορίχη έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τον θεσμό, τονίζοντας ότι «Το πρόγραμμα «Open Days» θα περιλαμβάνει μισάωρες επισκέψεις σχολείων. Στο πρώτο μέρος , οι μαθητές θα ενημερώνονται για τα φυσικά φαινόμενα και τις σωστές αντιδράσεις που πρέπει να έχουν ώστε να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις. Στο δεύτερο μέρος τα παιδιά θα παρακολουθούν τη διαδικασία συλλογής στοιχείων, αλλά και τον τρόπο πρόληψης διάφορων καταστάσεων».
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 11:00
Βιολάντα: Δύο από τις νεκρές βρέθηκαν αγκαλιασμένες κάτω από τα συντρίμμια του εργοστασίου - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 27.01.2026 | 10:45
Επαφές Φαραντούρη στη Λιβύη με Πρωθυπουργό και Υπουργό Πετρελαίου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.01.2026 | 10:31
Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την ευλογιά των αιγοπροβάτων – Στο Μαξίμου ο Δημ. Κουρέτας - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 10:28
Βιολάντα: Πώς αλεύρι και ζάχαρη μπορούν να γίνουν εκρηκτικά μέσα σε εργοστάσια - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 27.01.2026 | 10:20
«Βιολάντα»: Θρήνος σε Προάστιο και Αγναντερό για τις δύο νεκρές εργαζόμενες - ΕΛΛΑΔΑ | 27.01.2026 | 09:57
Ζωές χαμένες στη δουλειά: «Μαύρο» ρεκόρ 20ετίας με πάνω από 200 νεκρούς το 2025 - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 09:48
Νέα ανακοίνωση της «Βιολάντα»: Καταβολή μόνιμου μηνιαίου μισθού στις οικογένειες των θυμάτων – στήριξη και των παιδιών - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.01.2026 | 09:43
Βροχές και καταιγίδες ξανά από αύριο και νέο κύμα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο - Στους 16°C η θερμοκρασία
- ΛΑΡΙΣΑ | 26.01.2026 | 12:04
Μετωπική στο δρόμο Λάρισας- Τρικάλων στη διασταύρωση για Δαμάσι με τρεις τραυματίες - ΛΑΡΙΣΑ | 26.01.2026 | 10:10
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 08:53
Τρίκαλα: Τρεις γυναίκες νεκρές από τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας «Βιολάντα» - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 16:47
Τα πρόσωπα της τραγωδίας στη Βιολάντα, θρήνος για την Βασιλική, την Έλενα, τη Σταυρούλα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 10:01
Η ιστορία της Βιολάντα μέχρι την τραγωδία στο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας στα Τρίκαλα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 12:16
Βιολάντα: Στη βάρδια θα δούλευαν 50 άτομα, αλλά λόγω της χθεσινής κοπής της πίτας πήγαν μόλις 12 - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 09:28
Τρίκαλα: Τραγωδία στο εργοστάσιο της «Βιολάντα»: 4 νεκρές γυναίκες από τη μεγάλη φωτιά - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 09:47
Τρίκαλα: Τέσσερις εργαζόμενες νεκρές από τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο - Ακόμη μία αγνοείται(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
