ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αίτημα Δ. Κουρέτα στο ΥΠΕΣ για τη μετάταξη αποσπασμένων υπαλλήλων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Να εξεταστεί η δυνατότητα μετάταξης των αποσπασμένων υπαλλήλων που υπηρετούν σήμερα σε Υπηρεσίες της Περιφέρειας και οι οποίοι καλύπτουν καίριες ανάγκες ζητά με επιστολή του προς το ΥΠΕΣ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.
Σύμφωνα με τον κ. Κουρέτα «η μόνιμη μετάταξη τους θα συμβάλει καθοριστικά στη συνέχεια λειτουργίας των υπηρεσιών καθώς και στην επίτευξη των στόχων της Περιφέρειας».
Αναλυτικότερα η επιστολή: «Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας εκφράσω την ανάγκη της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την μόνιμη στελέχωση των υπηρεσιών μας, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους και η αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Αυτή η ανάγκη είναι πιο επιτακτική από κάθε άλλη φορά, δεδομένου ότι:
– οι διαδικασίες αναπλήρωσης μέσω ΑΣΕΠ, των υπαλλήλων που συνταξιοδοτούνται είναι χρονοβόρες και υπάρχουν τεράστιες χρονικές καθυστερήσεις.
– η πλειονότητα των εργαζομένων είναι «κοντά» στην συνταξιοδότηση εφόσον έχουν τη δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικών χρόνων υπηρεσίας (λόγω πτυχίου, τέκνων, στρατιωτικής θητείας)
– η Περιφέρεια Θεσσαλίας τα τελευταία χρόνια υπάγεται σε ειδικές συνθήκες λόγω πλημμυρικών φαινομένων (ΙΑΝΟΣ, ΔΙΟΜΗΔΗΣ, DANIEL, ELIAS), πυρκαγιών, κτηνιατρικών λοιμώξεων (πανώλη μικρών μηρυκαστικών) και ιχθυολογικών καταστροφών (νεκρά ψάρια από τη λίμνη Κάρλα)
Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται σκόπιμο να εξεταστεί η δυνατότητα μετάταξης των αποσπασμένων υπαλλήλων που υπηρετούν σήμερα στις υπηρεσίες μας. Οι υπάλληλοι αυτοί καλύπτουν καίριες ανάγκες της Περιφέρειας. Η μόνιμη μετάταξη τους θα συμβάλει καθοριστικά στη συνέχεια λειτουργίας των υπηρεσιών καθώς και στην επίτευξη των στόχων της Περιφέρειας. Παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση αντιστοίχου νόμου που θα ορίζει την διαδικασία μετάταξης τους. Η Περιφέρεια είναι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση χρειαστεί».
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 20.01.2026 | 18:45
Κλειστά τα σχολεία αύριο στο Δήμο Πύλης - ΛΑΡΙΣΑ | 20.01.2026 | 18:43
Κόκκαλης: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έγινε από το 2019 έως το 2025 – Ότι και να κάνουν η αλήθεια θα βγει στο φως - ΒΟΛΟΣ | 20.01.2026 | 18:31
Βόλος: Εξιχνιάστηκε κλοπή χρυσαφικών από σπίτι – Δικογραφία σε βάρος 19χρονου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 18:24
Σε «κόκκινο συναγερμό» η Θεσσαλία και άλλες τέσσερις Περιφέρειες για την κακοκαιρία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 17:43
Σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία στη διπλή σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη -Αυτοψία Κυρανάκη - ΔΙΕΘΝΗ | 20.01.2026 | 17:38
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «παγώνει» την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 20.01.2026 | 15:11
Κώστας Τσιάρας προς τους αγρότες των μπλόκων: Η κυβέρνηση είναι πάντα παρούσα στο πλευρό των αγροτών - ΛΑΡΙΣΑ | 20.01.2026 | 15:08
Ανακαίνιση θερμοκηπίου στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας - Έργο με κοινωνικό αποτύπωμα στο ΓΝΛ (ΦΩΤΟ)
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 09:09
Τακούδης: Χιόνια αύριο σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και πιθανό σε Λάρισα, Βόλο- διαδοχικά κύματα μέχρι τέλη του μήνα (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 18:24
Σε «κόκκινο συναγερμό» η Θεσσαλία και άλλες τέσσερις Περιφέρειες για την κακοκαιρία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 10:05
Συνεδριάζoυν τo απόγευμα τα μπλόκα της Καρδίτσας και Νίκαιας για τη συνέχεια ή μη των κινητοποιήσεων - ΒΟΛΟΣ | 20.01.2026 | 09:52
Αποχωρούν σήμερα οι αγρότες από το μπλόκο των Μικροθηβών - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 17:43
Σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία στη διπλή σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη -Αυτοψία Κυρανάκη - ΛΑΡΙΣΑ | 20.01.2026 | 09:40
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 13:04
Μεγάλη επιχείρηση του ελληνικού FBI για πρατήρια που έκλεβαν καύσιμα σε όλη την Ελλάδα και στη Θεσσαλία – Δέκα συλλήψεις - ΛΑΡΙΣΑ | 20.01.2026 | 11:54
Λάρισα: Συνελήφθη άνδρας επειδή ούρησε σε παρτέρι και έβρισε αστυνομικούς -Τι υποστήριξε στο δικαστήριο

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
