ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κανέλλη για Κωνσταντοπούλου: Είχε παρέμβει στον εισαγγελέα για να βγει ο Κασιδιάρης από τη φυλακή και να μιλήσει στη Βουλή
«Έχω ακούσει με τα αυτιά μου τους καλούς λόγους για εκείνη από τα χρυσαυγίτικα στόματα» είπε η βουλευτής του ΚΚΕ

Νέα συνέχεια στην αντιπαράθεση του ΚΚΕ με την Ζωή Κωνσταντοπούλου δίνει η βουλευτής του κόμματος, Λιάνα Κανέλλη.
Όπως είπε μιλώντας στο Action 24, η ίδια είχε ακούσει με τα αυτιά της την κυρία Κωνσταντοπούλου να λέει πως «παρενέβη στον εισαγγελέα της φυλακής για να βγει ο Κασιδιάρης να επιτελέσει το θεάρεστο κοινοβουλευτικό του έργο». Συμπλήρωσε δε πως «έχω ακούσει με τα αυτιά μου τους καλούς λόγους για εκείνη από τα χρυσαυγίτικα στόματα».
Δείτε το απόσπασμα:
Η βουλευτής του ΚΚΕ άσκησε σκληρή κριτική στα πεπραγμένα της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, αναφέροντας ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου «κάνει κατάχρηση των προνομίων της» και «σόου», ενώ επιτίθεται στο ΚΚΕ επειδή θέλει να εκμεταλλευτεί την αντιστασιακή και λαϊκή του δράση.
«Ο Λαμπρούλης έχει κάνει 140 ερωτήσεις στον Άδωνι Γεωργιάδη. Φαντάζεστε ότι όλες αυτές είναι φιλικές προς τον Άδωνι; Είναι για όλα τα δράματα που ζει ο ελληνικός λαός στον τομέα της υγείας. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει κάνει δύο ερωτήσεις και το κόμμα της έχει κάνει 17 ερωτήσεις στο υπουργείο Υγείας. Δεν μπορείς να ανοίγεις μία επίθεση θεσμική -τάχα μου δήθεν- και τυπική -τάχα μου δήθεν- με τον Λαμπρούλη», ανέφερε αρχικά η Λιάνα Κανέλλη και συνέχισε: «Κάνει συνεχώς κατάχρηση των προνομίων της. Απαιτεί να μιλάει όποια ώρα θέλει, όπως θέλει, της δίνει το δικαίωμα ο κανονισμός. Δεν υπάρχει περίπτωση να τηρήσει χρόνο».
Η βουλευτής του ΚΚΕ συνέχισε σε έντονο ύφος: «Κατηγορεί η Ζωή εμάς ότι είμαστε συστημικό κόμμα; Αυτό απαντιέται μόνο αν κοιταχτεί στον καθρέφτη. Αν το ΚΚΕ -σε σχέση με το σύστημα- κοιταχτεί στον καθρέφτη δεν θα ντρέπεται. Με τα αυτιά μου την άκουσα να λέει ότι παρενέβη ως πρόεδρος της Βουλής στον εισαγγελέα της φυλακής για να βγει ο Κασιδιάρης να επιτελέσει το θεάρεστο κοινοβουλευτικό του έργο. Έχω ακούσει με τα αυτιά μου τους καλούς λόγους για εκείνη από τα χρυσαυγίτικα στόματα».
«Εκμεταλλεύεται πολιτικά τα Τέμπη»
Για τα Τέμπη, η Λιάνα Κανέλλη είπε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει πάρει pro bono την υπόθεση, προκειμένου να την εκμεταλλευθεί πολιτικά. «Παίρνεις την υπόθεση και τη φέρνεις σε επίπεδο σόου μέσα στο κοινοβούλιο με υψωμένες γροθιές; Άσχετο, μια μέρα σε μία άσχετη ψηφοφορία και μετά παρελαύνουμε για να βγούμε να μας δείξει η κάμερα ότι αποχωρούμε σαματηδόν. Σε στυλ σαματά και αυτό είναι εκπροσώπηση του δράματος νομική, θεσμική, πολιτική; Το εκμεταλλεύεται πολιτικά απολύτως, μέχρι κεραίας».
Η ίδια συμπλήρωσε: «Έρχεται και μετράει το μπόι, με αφορμή τον πατέρα της, που τον πρότεινε για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και αποφασίζει να κάνει σόου μέσα στη Βουλή εκείνη την ημέρα, που το Σύνταγμα και ο κανονισμός λέει ότι δεν μπορείς να αιτιολογήσεις την ψήφο σου και το σέβεσαι ακόμη κι αν δεν θέλεις να ψηφίσεις τον πρόεδρο. Το κάνεις και τελειώνει η ιστορία. Είναι μέρα και ώρα; Δεν είναι αυτό ακτιβισμός. Ακτιβισμοί είναι οι ρουβικωνιές. Ο Ρουβίκωνας μπήκε στη Βουλή και είχε μπει και επί των ημερών της. Αυτός ο ψευδοακτιβισμός, αυτή η μετατροπή της πολιτικής σε μικροπολιτική με το προνόμιο ότι μπορεί να μιλάει παραπάνω επειδή έχει υπάρξει πρόεδρος της Βουλής είναι πραγματικά μία κατάχρηση δικαιώματος και μία αντιποίηση».
«Κάτω τα χέρια από την οικογένειά μου»
Τέλος, η Λιάνα Κανέλλη θέλησε να απαντήσει και επί προσωπικού στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Κάτω τα χέρια από τη δική μου οικογένεια. Ο πατέρας μου γυρνούσε από το στρατόπεδο συγκέντρωσης όταν ο πατέρας της Ζωής ήταν 3 ετών. Για να το λήξουμε εδώ και να μην ανοίξουμε τέτοια κουβέντα. Κρινόμαστε όλοι γι- αυτό που είμαστε. Έχουμε 22 χρόνια διαφορά. Θα μπορούσε να είναι κόρη μου. Λίγη ευπρέπεια, λίγο μέτρο. Κωλοτούμπες να κάνει -όπως έχει κάνει πολιτικά- δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ».
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 03.01.2026 | 11:01
Στις φλόγες τυλίχθηκε κατοικία στη Μυρίνη του Δήμου Καρδίτσας (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.01.2026 | 10:49
Αγρότες: Στο τραπέζι η κλιμάκωση στα μπλόκα με 48ωρο μπλάκαουτ και κάθοδο στην Αθήνα - ΛΑΡΙΣΑ | 03.01.2026 | 10:33
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 03.01.2026 | 09:56
Υπέκυψε στα τραύματά του 42χρονος μετά από σφοδρό τροχαίο στον δρόμο Μακρυχωρίου – Γόννων - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.01.2026 | 09:51
Μήνυμα διαλόγου προς τους αγρότες από τον Κώστα Τσιάρα – «Η κοινή λογική πρέπει να πρυτανεύσει» - ΕΛΛΑΔΑ | 03.01.2026 | 09:49
Ανεβαίνει η θερμοκρασία, ξεκινούν ξανά βροχές – Με μποφόρ και καταιγίδες θα πετάξουμε τον σταυρό τα Θεοφάνεια - ΔΙΕΘΝΗ | 03.01.2026 | 09:46
Βενεζουέλα: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Καράκας – Πλήγματα σε στρατιωτική βάση με εντολή Τραμπ - ΒΟΛΟΣ | 02.01.2026 | 19:50
Ερχεται η Βραδιά των Φαναριών στην παραλία του Βόλου – Μια ευχή στον ουρανό, μια συμβολική πράξη αγάπης
- ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 13:29
Δέκα Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 09:25
Τροχαίο με δύο τραυματίες έξω από το Μακρυχώρι Λάρισας το απόγευμα της πρωτοχρονιάς - ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 10:37
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο αρχαιολόγος Αθανάσιος Τζαφάλιας (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 10:23
Πολικό ψύχος το πρωί της Παρασκευής στην Π.Ε. Λάρισας - Που έδειξε -8 βαθμούς Κελσίου! - ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 13:19
Σκέψεις για καθοδο των τρακτέρ στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα-σύσκεψη στο μπλόκο της Νίκαιας (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.01.2026 | 09:52
Πληρωμή για 102 εκμεταλλεύσεις στη Θεσσαλία λόγω απώλειας εισοδήματος από την ευλογιά - ΒΟΛΟΣ | 02.01.2026 | 11:20
«Έβρεξε» πρόστιμα σε καταστήματα στον Βόλο- «Καμπάνα» 6000 ευρώ σε μεγάλη αλυσίδα - ΕΛΛΑΔΑ | 02.01.2026 | 09:51
2 Ιανουαρίου: Πώς θα λειτουργήσουν σούπερ μάρκετ, τράπεζες και καταστήματα










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed