ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Τέμπη: Η εμπορική αμαξοστοιχία εμφανίζεται στα βίντεο, δεν είχε ύποπτο φορτίο – Όλη η έκθεση
Η έκθεση των πραγματογνωμόνων ταυτοποιεί το εμπορικό τρένο από τα Τέμπη πιστοποιεί την γνησιότητα του βιντεο

Η εμπορική αμαξοστοιχία που ενεπλάκη στο δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη «είναι έμφορτη μόνο με όσα αναγράφονται στην επίσημη λίστα φορτίου», αναφέρουν οι δυο δικαστικοί πραγματογνώμονες στο πόρισμά τους για την εξέταση των τριών νέων βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα.
Η έκθεση των πραγματογνωμόνων που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα (13.02.2025). Ταυτοποιεί ότι στα νέα βίντεο, που κατέθεσε ο δικηγόρος εταιρίας security, Βασίλης Καπερνάρος, εικονίζεται η εμπορική αμαξοστοιχία που λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 συγκρούστηκε με τρένο της Hellenic Train στα Τέμπη και η οποία δεν φαίνεται να μεταφέρει ύποπτο φορτίο. Δεν πιστοποεί, όμως, όπως αναφέρεται, τη γνησιότητα των βίντεο.
«Από την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού, προκύπτει ότι σε αυτό εμφανίζεται η διερχόμενη εμπορική αμαξοστοιχία 63503 που συμμετείχε στο δυστύχημα της 28-2-2023, στο σύνολο της σύνθεσής της και κατά το χρόνο διέλευσής της, έμφορτη μόνο με όσα αναγράφονται στην επίσημη λίστα φορτίου, χωρίς να διακρίνεται οποιοδήποτε άλλο φορτίο επί των φορταμαξών. Η παρούσα έκθεση αφορά την ταυτοποίηση του εικονιζόμενου συρμού με την εμπορική αμαξοστοιχία 63503 χωρίς να πιστοποιεί την γνησιότητα του βιντεοληπτικού υλικού», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
«Η εμπορική αμαξοστοιχία αποτελούνταν από 2 εν σειρά ηλεκτράμαξες σε ζεύξη διπλής έλξης (κατά σειρά Η/Α 1 120-022 και Η/Α 2 120-012) και 13 φορτάμαξες (πλατφόρμες) με σύνθεση», αναφέρουν οι πραγματογνώμονες και παραθέτουν τα στοιχεία που τους χορηγήθηκαν από την Hellenic Train.
Δείτε εδώ όλη την έκθεση των πραγματογνωμώνων

Σε ό,τι αφορά στα βαγόνια του μοιραίου τρένου, οι δυο δικαστικοί πραγματογνώμονες αναφέρουν:
«Από την παραπάνω ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού τόσο από τη σήραγγα του Πλαταμώνα, όσο και από τη σήραγγα των Τεμπών, γίνονται αντιληπτά τα κάτωθι:
- Ο εμπορικός συρμός και στα 2 βίντεο αποτελείται από 2 Η/Α, 3 Φ/Α με λαμαρίνες και 10 Φ/Α με container, όπως ακριβώς και ο συρμός της 63503 εμπορικής αμαξοστοιχίας
- Τα διακριτικά των container και η σειρά με την οποία είναι αυτά σχηματισμένα συμπίπτουν τόσο στα 2 βίντεο που αναλύθηκαν παραπάνω, όσο και με αυτά του συρμού 63503 της εμπορικής αμαξοστοιχίας που διαπιστώθηκαν από την αστυνομία κατά το άνοιγμά τους στον εμπορικό σταθμό Θεσσαλονίκης.
- Η σειρά σχηματισμού του συρμού 63503 συμπίπτει τόσο με τις φωτογραφίες από τον τόπο του δυστυχήματος (Φωτο 10 και 11 παραπάνω) και τα έγγραφα της Hellenic Train (Πίνακας 1), όσο και με την ανάλυση των παραπάνω βίντεο.
- Οι τρεις πρώτες φορτάμαξες που είναι έμφορτες με λαμαρίνες, έχουν τα πλαϊνά παραπέτα (κάθετοι δοκοί) κατεβασμένα, λόγω του μεγαλύτερου πλάτους των λαμαρινών από αυτό των φορταμαξών και έχουν μόνο τα εμπρόσθια και τα οπίσθια παραπέτα ανασηκωμένα. Αντίθετα, στις υπόλοιπες 10 φορτάμαξες που είναι έμφορτες με container, τα πλαϊνά παραπέτα είναι ανασηκωμένα.
- Σε καμιά από τις φορτάμαξες τόσο αυτές που είναι έμφορτες με λαμαρίνες όσο και σε αυτές που είναι έμφορτες με container, δεν φαίνεται να είναι τοποθετημένα άλλα δοχεία ή βυτία, πέραν του επίσημου φορτίου που είναι οι λαμαρίνες και τα container».


Τώρα, το πόρισμα των δυο δικαστικών πραγματογνωμόνων θα σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, προκειμένου να γίνει η αντιπαραβολή των βίντεο με τα κατασχεμένα καταγραφικά και servers από τα γραφεία της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, ώστε να πιστοποιηθεί αν τα νέα βίντεο είναι γνήσια.
newsit.gr
- ΕΛΛΑΔΑ | 16.05.2026 | 18:47
Σοβαρό τροχαίο στην Πατησίων με δύο τραυματίες: Συγκρούστηκαν 3 ΙΧ με δύο μοτοσικλέτες - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 18:13
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών ο Ηλίας Τσιάντας - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 16.05.2026 | 18:04
Καρδίτσα:Ηλικιωμένος νεκρός σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 16.05.2026 | 17:54
Κάτω από τα μισά για τις συνδεδεμένες και eco- schemes τον Μάιο, κανονικά επιδοτήσεις και σε αγροτεμάχια με κωδικό «54350» - ΕΛΛΑΔΑ | 16.05.2026 | 17:42
Θεσσαλονίκη: «Σύρραξη» σε ποντιακό πανηγύρι -5 τραυματίες και 2 προσαγωγές - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 16.05.2026 | 17:37
Αντιδρά η ΛΑΣ Θεσσαλίας στην κατάργηση της δυνατότητας των Περιφερειών να ενισχύουν του Δήμους για τα σχολικά κτίρια - ΒΟΛΟΣ | 16.05.2026 | 17:34
Βαθιά θλίψη σκορπίζει στον Βόλο η απώλεια 53χρονης μητέρας ενός παιδιού - ΒΟΛΟΣ | 16.05.2026 | 17:13
Εγκρίθηκε για έκτη χρονιά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Σποράδες – Θεσσαλονίκη
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 15.05.2026 | 10:20
Κίνδυνος να χαθεί το σκληρό σιτάρι στη Θεσσαλία λόγω κλιματικής αλλαγής-αναπτύσσεται πλέον σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 15.05.2026 | 12:37
Η πολιτική επανεμφάνιση του Χρ. Ζώη και η... σχέση του με το Βασίλη Κόκκαλη - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 11:43
Λάρισα: Αγωνία για 12χρονο κορίτσι που κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του- σώθηκε με ΚΑΡΠΑ– Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 15.05.2026 | 11:52
Με τον χρυσό σταυρό του Αγίου Αχιλλίου τιμήθηκε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας Λάρισας Νικόλαος Ζέρβας (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 15.05.2026 | 10:55
Σοβαρό ατύχημα στον Βόλο: Μπέρδεψε τις ταχύτητες και παρέσυρε τη μητέρα της με το ΙΧ της - ΛΑΡΙΣΑ | 15.05.2026 | 08:50
Δύο Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 15.05.2026 | 10:35
Λαμπρή μέρα για τη Λάρισα: Πλήθη πιστών στον πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 09:46
Ο πρώην παίκτης του Survivor Γιώργος Κατσαούνης μιλά για τον Σταύρο Φλώρο και το ατύχημα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed