ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Πέθανε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Τάκης Οικονομόπουλος
Είχε αγωνιστεί στην ομάδα που έπαιξε στον τελικό του Γουέμπλεϊ το 1971

Έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Τάκης Οικονομόπουλος, σε ηλικία 82 ετών.
Ο βετεράνος του ΠΑΟ, ο οποίος αγωνίστηκε στην ομάδα που έπαιξε στον τελικό του Γουέμπλεϊ το 1971, νοσηλευόταν εδώ και ημέρες στον Ερυθρό Σταυρό με εγκεφαλικό.
Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο το μεσημέρι του Σαββάτου (1/2) και νοσηλευόταν διασωληνωμένος.
Ο Τάκης Οικονομόπουλος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες τερματοφύλακες διαχρονικά καθώς η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) τον επέλεξε στην καλύτερη 11άδα όλων των εποχών του ελληνικού ποδοσφαίρου το 2021.
Είχε την προσωνυμία «Πουλί», λόγω των εντυπωσιακών του εκτινάξεων.
Από το 1963 αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό, όπου επί 13 συνεχή έτη υπήρξε ο βασικός του τερματοφύλακας. Το 1965 έκανε ένα μεγάλο ρεκόρ, διατηρώντας την εστία του ανέπαφη για 1.088 αγωνιστικά λεπτά, από τις 17 Ιανουαρίου μέχρι και τις 27 Μαΐου.
Με την Εθνική αγωνίστηκε συνολικά 25 φορές, από το 1965 έως το 1974.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Την ίδια ώρα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωσή της εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και τονίζει πως «δεν ήταν απλά ένας τερματοφύλακας, ήταν ο κορυφαίος Έλληνας τερματοφύλακας».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η οικογένεια του Παναθηναϊκού αποχαιρετά σήμερα με οδύνη τον Τάκη Οικονομόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.
Ο Τάκης Οικονομόπουλος αφιέρωσε σχεδόν όλη τη ζωή του στον Παναθηναϊκό, αγάπησε τον σύλλογο όσο λίγοι και έγραψε «χρυσές» σελίδες στην ιστορία του Τριφυλλιού. Με την πράσινη φανέλα αγωνίστηκε επί 13 συναπτά έτη, από το 1963 έως το 1976, σημαδεύοντας κορυφαία χρόνια του συλλόγου μας. Ήταν βασικός τερματοφύλακας του Τριφυλλιού στη μεγαλειώδη πορεία έως τον τελικό του Wembley το 1971, ενώ με τον Παναθηναϊκό πανηγύρισε 5 Πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ. Ανήκει στο Top 10 όλων των εποχών σε συμμετοχές, παίζοντας σε 303 αγώνες σε επίπεδο Α’ Εθνικής.
Στον αγαπημένο του Παναθηναϊκού επέστρεψε όταν «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του, το 1979, οπότε και ανέλαβε προπονητής τερματοφυλάκων. Στη θέση αυτή διατηρήθηκε επί 27 χρόνια, έως το 2006! Υπό την καθοδήγησή του αναδείχθηκαν κορυφαίοι Έλληνες τερματοφύλακες καθώς υπήρξε ένας μεγάλος δάσκαλος.
Ο Τάκης Οικονομόπουλος δεν ήταν απλά ένας τερματοφύλακας, ήταν ο κορυφαίος Έλληνας τερματοφύλακας, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) που τον επέλεξε στην κορυφαία 11άδα Ελλήνων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών. Του αποδόθηκε σε αρκετά νεαρή ηλικία το προσωνύμιο «Πουλί», χάρη στα αντανακλαστικά και τις εκτινάξεις του, με τον ίδιο να αποκαλύπτει ότι… νονός του ήταν ο αείμνηστος Μίμης Δομάζος.
Το 1965 ο Τάκης Οικονομόπουλος πέτυχε ένα ακατάρριπτο έως σήμερα ρεκόρ καθώς από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Μαΐου, για 1.088 αγωνιστικά λεπτά, κράτησε ανέπαφη την εστία του, την εστία του Παναθηναϊκού!
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.03.2026 | 21:54
Η Περιφέρεια τίμησε σε ειδική εκδήλωση τους Θεσσαλούς Ολυμπιονίκες και ανθρώπους του Ολυμπιακού κινήματος (ΦΩΤΟ +video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.03.2026 | 21:37
Δύο ελληνοποιήσεις αιγυπτιακών πατατών έδειξαν έλεγχοι του ΥΠΑΑΤ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 09.03.2026 | 21:31
Ακριβαίνει το ψωμί - Φόβοι για μαζικά «λουκέτα» φούρνων στις γειτονιές - SOS από αρτοποιούς - ΕΛΛΑΔΑ | 09.03.2026 | 21:25
Νέες αποκαλύψεις για την καθηγήτρια που πέθανε από εγκεφαλικό: «Έβαζαν θρανία μπροστά στην πόρτα να μην μπορεί να βγει» - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 09.03.2026 | 21:18
Μερική χαλάρωση των τιμών του πετρελαίου το απόγευμα της Δευτέρας - Παραμένουν κοντά στα 100 δολάρια - ΔΙΕΘΝΗ | 09.03.2026 | 21:16
Πόλεμος στο Ιράν: Μπήκε στις στρατιωτικές επιχειρήσεις η Βρετανία - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 09.03.2026 | 16:15
Στο Eurogroup το ενεργειακό σοκ – «Γραμμές άμυνας» αναζητούν οι Ευρωπαίοι - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 09.03.2026 | 16:10
Μακρόν: Όταν επιτίθεται κάποιος στην Κύπρο, επιτίθεται στην Ευρώπη
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.03.2026 | 09:16
Συναγερμός σε ΕΥΠ: ψάχνει μυστικούς πράκτορες-ύποπτες κινήσεις γύρω από τις βάσεις και σε Λάρισα, Στεφανοβίκειο - ΛΑΡΙΣΑ | 08.03.2026 | 10:34
Πέντε Λαρισαίοι εφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 08.03.2026 | 09:20
Πώς το ελληνικό FBI έφτασε στα ίχνη της πιο ισχυρής οικογένειας Ρομά για την απάτη - μαμούθ με χρυσές λίρες στη Λάρισα - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 08.03.2026 | 13:45
Έλλη Παπαδοπούλου: τα διυλιστήρια έχουν αποθέματα 90 ημερών αλλά ανεβάζουν τις τιμές στα καύσιμα ανενόχλητα(video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.03.2026 | 08:40
Ωριμάζουν οι συνθήκες για ράλι στο βαμβάκι, ακριβαίνει καθημερινά η συνθετική ίνα - ΒΟΛΟΣ | 08.03.2026 | 17:55
Βόλος: Πιάστηκε και το 14ο μέλος της σπείρας ναρκωτικών – Η απίστευτη χλιδή που ζούσε - ΛΑΡΙΣΑ | 08.03.2026 | 19:54
Αυτή είναι η πρώτη Ελληνίδα πιλότος F-16 και υπηρέτησε στα «Φαντάσματα» στη Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 09.03.2026 | 08:34
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed