ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Το ντοκουμέντο από το δυστύχημα των Τεμπών που «δείχνει» εύφλεκτο υγρό
Νέες αποκαλύψεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Νέες αποκαλύψεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών φέρνει στο φως της δημοσιότητας δημοσίευμα της εφημερίδας Real.
Η εφημερίδα αποκαλύπτει μία φωτογραφία – ντοκουμέντο από τη στιγμή που το δεύτερο βαγόνι της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας έχει ήδη τυλιχθεί στις φλόγες. Είναι το βαγόνι που λειτουργούσε ως εστιατόριο και στο οποίο, σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες των συγγενών των θυμάτων, έχασαν τη ζωή τους τα 27 από τα 57 θύματα της τραγωδίας.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας Real, την ίδια στιγμή ο μετασχηματιστής του Intercity, ο οποίος περιέχει τα έλαια σιλικόνης, παραμένει σχεδόν άθικτος. Το σημαντικό όμως είναι ότι λίγο μετά τη σύγκρουση και ενώ το δεύτερο βαγόνι τυλίχθηκε στις φλόγες, ο μετασχηματιστής παραμένει άθικτος.
Η εικόνα, αυτή π ουεπεξεργάστηκαν ειδικοί με τη χρήση ΑΙ, αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα ότι οι εκρήξεις που ακολούθησαν τη σύγκρουση των τρένων προκλήθηκαν όχι από τα έλαια σιλικόνης αλλά από κάποιο άλλο εύφλεκτο φορτίο το οποίο δεν είχε ποτέ δηλωθεί.
Σημειώνεται ότι η εν λόγω φωτογραφία που έχουν στα χέρια τους οι δικαστικές Αρχές αποτελεί μέρος της δικογραφίας για τις ευθύνες της τραγωδίας.

Καιγόταν 12 ώρες!
Όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Real την περασμένη εβδομάδας το κλιμάκιο των επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Γάνδης το οποίο διερευνά τα αίτια της τραγωδίας, οδηγείται στο συμπέρασμα ότι η εμπορική αμαξοστοιχία μετάφερε μεταξύ 3,5 και 4 τόνων πτητικών υδρογοναθράκων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα εύφλεκτα υλικά ήταν τοποθετημένα στο πρώτο βαγόνι.
Ένα νέο στοιχεία που αποκλαύπτει στο σημερινό της δημοσίευμα η Real είανι ότι ως αποτέλεσμα της έκρηξης , στο βαγόνι-εστιατόριο του Intercity προκλήθηκε φωτιά που μαίνονται για συνολικά 12 ώρες.
Στις έρευνες πέρα από το Πανεπιστήμιο της Γάνδης λαμβάνει μέρος και εξειδικευμένο ινστιτούτο στη Γερμανία, που έχει αναλάβει να αξιολογήσει την συμπεριφορά των καθισμάτων του επιβατικού τρένου. Στην ουσία, αυτό που διερευνάται είναι αν τα καθίσματα συνέβαλαν στην εξάπλωση της πυρκαγιάς.
Στην περίπτωση των Τεμπών,οι διερευνητές έχουν συμπεράνει πως τουλάχιστον το δεύτερο βαγόνι-εστιατόριο δύο λεπτά μετά τη σύγκρουση είχε ήδη τυλιχθεί στις φλόγες και ότι η φωτιά μαινόταν επί 12 ώρες, κάτι που σημαίνει ότι δεν συνάντησε αντίσταση.
Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό καθώς από τους 27 θανάτους που προκλήθηκαν στο συγκεριμένο βαγόνι, αρκετοί προκλήθηκαν από αυτήν την φωτιά, όπως επισημαίνουν οι πραγματογνώμονες των συγγενών.
Πηγή: newsbomb.gr
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 28.01.2026 | 12:21
Βράβευση στο πλαίσιο του Erasmus+ για την Αμερικάνικη Γεωργική σχολή - ΕΛΛΑΔΑ | 28.01.2026 | 12:11
«Κόλλησε το Lane Assist, μπλόκαρε το τιμόνι»: Τι υποστηρίζει επιζών του τροχαίου των οπαδών του ΠΑΟΚ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 28.01.2026 | 11:36
Βράβευση στο πλαίσιο του Erasmus+ για την Αμερικάνικη Γεωργική σχολή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 28.01.2026 | 11:21
Πανελλαδική πρωτιά στον διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών EOES - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 28.01.2026 | 11:17
Εκπαίδευση ελαιοπαραγωγών στον Πύργο Ηλείας - ΛΑΡΙΣΑ | 28.01.2026 | 10:48
Τέσσερις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.01.2026 | 10:01
Φωτογραφία από το σημείο της διαρροής προπανίου – «Τους λέγαμε μυρίζει υγραέριο» δηλώνουν οι εργαζόμενοι - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 28.01.2026 | 09:45
Θλίψη για το πολύνεκρο τροχαίο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία -Αναζητούν τα αίτια της τραγωδίας, τι εξετάζεται
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 07:24
Η τελευταία φωτό των γυναικών που χάθηκαν στη Βιολάντα -Λίγες ώρες πριν, στην πρωτοχρονιάτικη πίτα, σοκάρει η τραγωδία - ΔΙΕΘΝΗ | 27.01.2026 | 16:13
Σοκαριστικό τροχαίο με οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία -Επτά οι νεκροί μετά τη σύγκρουση βαν με φορτηγό - ΛΑΡΙΣΑ | 27.01.2026 | 09:31
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 09:48
Νέα ανακοίνωση της «Βιολάντα»: Καταβολή μόνιμου μηνιαίου μισθού στις οικογένειες των θυμάτων – στήριξη και των παιδιών - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.01.2026 | 00:30
Εργοστάσιο «Βιολάντα»: Βρέθηκε τρύπα σε σωλήνες προπανίου -Βαρύτατες κατηγορίες για τον ιδιοκτήτη, τι λέει η εταιρεία - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 07:59
Τραγωδία στα Τρίκαλα: Εργαζόμενη σώθηκε γιατί αρρώστησε το παιδί της - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 13:22
Διαρροή αερίου και έκρηξη στους φούρνους δείχνουν τα πρώτα ευρήματα για την τραγωδία στο εργοστάσιο της Βιολάντα - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 27.01.2026 | 10:20
«Βιολάντα»: Θρήνος σε Προάστιο και Αγναντερό για τις δύο νεκρές εργαζόμενες



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
