ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Βόλος: Τρίχρονη πήγε στο σχολείο με χτυπήματα στο κεφάλι – Συνελήφθησαν η μητέρα και ο σύντροφος της
«Καταφύγιο» στη γιαγιά του

Λίγες ημέρες μετά την τραγωδία με τον τρίχρονο Άγγελο στο Ηράκλειο που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου, συναγερμός σήμανε στον Βόλο για ένα νέο περιστατικό με τρίχρονο κοριτσάκι.
Στον Βόλο, σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές, εισαγγελικές αρχές και κοινωνικές υπηρεσίες για ένα τρίχρονο κοριτσάκι, το οποίο πήγε στον παιδικό σταθμό με μώλωπες στο κορμάκι του. Τα εμφανή σημάδια δεν διέφυγαν της προσοχής εκπαιδευτικού προσχολικής αγωγής που ενημέρωσε άμεσα την αστυνομία.
Ήδη, σύμφωνα με το taxydromos.gr, έχει ξεκινήσει η διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τα τελευταία δύο 24ωρα και έχει ήδη οδηγήσει σε σύλληψη της μητέρας και του συντρόφου της, οι οποίοι κατηγορούνται για πρόσκληση σωματικών βλαβών σε βάρος της τρίχρονης.
Την κατάσταση της σωματικής υγείας του τρίχρονου κοριτσιού διαπίστωσε εκπαιδευτικός προσχολικής αγωγής, όταν την περασμένη Τετάρτη (05.02.2025), παρέλαβε το παιδί στον παιδικό σταθμό.
Η εκπαιδευτικός ήταν εκείνη που ενημέρωσε το γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες. Ενημερώθηκε η εισαγγελέας ανηλίκων η οποία διέταξε την άμεση ιατρική εξέταση του μικρού κοριτσιού και την νοσηλεία του στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης.
Οντως, το κοριτσάκι, συνοδεία κοινωνικών λειτουργών από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, μετέβη προχθές το πρωί, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου και υποβλήθηκε σε εξετάσεις από παιδίατρο.
Όμως από την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου δηλώθηκε αδυναμία νοσηλείας του τρίχρονου κοριτσιού, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια λόγω αυξημένης νοσηρότητας.
Για την κατάσταση της υγείας του τρίχρονου συντάχθηκε ιατρική έκθεση, η οποία απεστάλη στην Εισαγγελία Ανηλίκων και συμπεριλήφθηκε στον φάκελο της υπόθεσης, κάθε πτυχή της οποίας ερευνάται.
«Καταφύγιο» στη γιαγιά του
Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά τους μώλωπες που έχει στο κορμάκι του, το κοριτσάκι είναι γενικά σε καλή κατάσταση.
Με εντολή της εισαγγελέως ανηλίκων το 3χρονο βρήκε «καταφύγιο» στο σπίτι της γιαγιάς του. Απομακρύνθηκε άμεσα από το περιβάλλον της μητέρας του, σε βάρος της οποίας, όπως και του συντρόφου της απαγγέλθηκαν κατηγορίες.
Η 20χρονη μητέρα και ο σύντροφός της βαρύνονται με τις κατηγορίες της πρόκλησης ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης προσώπου ανίκανου να αντισταθεί (του τρίχρονου κοριτσιού) κατ’ εξακολούθηση και από κοινού και της έκθεσης από κοινού.
Η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για σήμερα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.
Εκλαιγε και εκλιπαρούσε να δει το παιδί της
Η μητέρα κάθισε στο εδώλιο ενώπιον του δικαστηρίου, χωρίς να σταματήσει να κλαίει ούτε λεπτό, ενώ ζητούσε να της επιτραπεί να δει το κοριτσάκι της.
«Σας παρακαλώ να μου το δώσετε πίσω. Είναι πρώτη φορά που γίνεται», έλεγε ενώπιον του δικαστηρίου και ζητούσε να της επιτραπεί να το παραλάβει η ίδια κι όχι η μητέρα της στην οποία ανατέθηκε προσωρινά η επιμέλειά του, από τον παιδικό σταθμό. «Μπορώ να την παραλάβω εγώ;», ρωτούσε κλαίγοντας το δικαστήριο.
Το δικαστήριο αποφάσισε άρση της κράτησης της μητέρας και του συντρόφου της, επέβαλε όμως περιοριστικούς όρους. Τόσο η ίδια όσο και ο σύντροφός της απαγορεύεται να προσεγγίσουν ή να έχουν οποιαδήποτε επικοινωνία με το τρίχρονο κοριτσάκι, μέχρι και σήμερα, οπότε το δικαστήριο θα κρίνει την υπόθεση.
Η προσωρινή επιμέλεια του κοριτσιού έχει ανατεθεί στη γιαγιά του.
Πηγή: newsit.gr
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.03.2026 | 08:39
Άνοιξε της πύλες της η 31η Agrotica, συλλαλητήριο με τρακτέρ από την Πανελλαδική των μπλόκων - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.03.2026 | 08:33
Ηχηρό μήνυμα των αγροτών από την «Agrotica» στην Θεσσαλονίκη: Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη νίκη! (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 13.03.2026 | 08:29
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 13.03.2026 | 08:27
Μαφία των Ρομά στη Λάρισα: «Δεν θα φύγεις ζωντανή» - Πώς έδωσαν 20λεπτα για λίρες σε ένα από τα θύματα τους - ΛΑΡΙΣΑ | 13.03.2026 | 08:22
Ένταση στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου- αποχώρησε η Συμπαράταξη Λαρισαίων (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 13.03.2026 | 08:02
Θεσσαλονίκη: Νεκρός 20χρονος μετά από επίθεση με μαχαίρι - ΔΙΕΘΝΗ | 12.03.2026 | 19:40
Ιράν: «Θα εκδικηθούμε για το αίμα που έχει χυθεί – Τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν κλειστά», λέει σε διάγγελμά του ο Χαμενεΐ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 12.03.2026 | 19:31
Επιστολή διαμαρτυρίας των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Παλαμα για τη μεταφορά των μαθητών
- ΛΑΡΙΣΑ | 12.03.2026 | 08:49
Πρώην βουλευτής υποστηρίζει ότι ο πατέρας της έπεσε θύμα των Ρομά στη Λάρισα– «Εξαγοράζουν τις ψήφους μας», λένε οι ίδιοι - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 12.03.2026 | 19:10
Σεισμός στην Αργιθέα: Διακοπές ρεύματος σε οκτώ οικισμούς - Ζημιές στο οδικό δίκτυο (video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 12.03.2026 | 12:33
Σεισμός 4,8 Ρίχτερ μεταξύ Αργιθέας - Ευρυτανίας-αισθητός και σε Καρδίτσα, Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 12.03.2026 | 15:31
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 12.03.2026 | 12:01
Θρήνος στα Τρίκαλα για τον θάνατο 50χρονης - ΛΑΡΙΣΑ | 12.03.2026 | 08:29
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 12.03.2026 | 08:59
«Απόβαση» με τρακτέρ κάνουν οι αγρότες στην Agrotica:«Σαν να κάνεις γλέντι σε σπίτι που έχει κηδεία» - ΛΑΡΙΣΑ | 13.03.2026 | 08:27
Μαφία των Ρομά στη Λάρισα: «Δεν θα φύγεις ζωντανή» - Πώς έδωσαν 20λεπτα για λίρες σε ένα από τα θύματα τους




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed