ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο ζητούν οι αγρότες που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις (φωτο - βίντεο)
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη της πανελλαδικής των μπλόκων στον Παλαμά

Συνάντηση με διευρυμένο υπουργικό κλιμάκιο, στην οποία η κυβέρνηση να δεσμευτεί για την επίλυση των προβλημάτων και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, ζητούν οι αγρότες από τα μπλόκα που έχουν στηθεί στη χώρα με μαζικότερο αυτό της Καρδίτσας στον κόμβο του Ε-65.
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με 3ωρους αποκλεισμούς εθνικών οδών, λιμανιών και τελωνείων, αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι στη διάρκεια της πανελλαδικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στον Παλαμά Καρδίτσας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν περισσότεροι από 22 εκπρόσωποι μπλόκων από όλη τη χώρα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Οι αγροτοσυνδικαλιστές ζητούν συνάντηση με υπουργικό κλιμάκιο που θα αποτελείται από τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών Μεταφορών και Ανάπτυξης, η οποία όπως είπαν θα πρέπει να γίνει στην “καρδιά” της υπαίθρου, δηλαδή στην Καρδίτσα. Μέχρι τότε θα συνεχίσουν με τους τρίωρους αποκλεισμούς.

Σήμερα, Παρασκευή, σε κινητοποιήσεις προχώρησαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης των μελών του αγροτικού συλλόγου της περιοχής. Τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα έχουν παρατάχθηκαν έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην πόλη των Γρεβενών, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων. Οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες απευθύνουν κάλεσμα σε όλο τον αγροτικό κόσμο της δυτικής Μακεδονίας και, μεταξύ άλλων, εκπέμπουν SOS, όπως αναφέρουν, για την καλλιέργεια του μαλακού σιταριού.
Σήμερα (7/2) το μεσημέρι η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων συγκάλεσε πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων της χώρας στον Παλαμά όπου αποφασίστηκε συντονισμός σε πανελλαδικό επίπεδο με ταυτόχρονο συμβολικό κλείσιμο των δρόμων και παράλληλα να ζητήσουν συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με κλιμάκιο συναρμόδιων υπουργών Αγροτικης Αναπτυξης, Οικονομικων, Υποδομων, Eνέργειας και Εμπορίου στη Θεσσαλία που είναι η καρδιά των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από 20 μπλόκα της χώρας, ενώ έξω από το κατάμεστο από κόσμο κέντρο πολλαπλών χρήσεων Παλαμά, τρακτέρ έδιναν τον αγωνιστικό τόνο των κινητοποιήσεων.
Ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κώστας Τζέλλας σε δήλωση του ανέφερε: «Καλούμε την κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα που έχουμε και δεν μας αφήνουν να παραμείνουμε στα χωράφια και κτηνοτροφικές μονάδες. Λύσεις ουσιαστικές, όχι λόγια αλλά πράξεις».


- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.03.2026 | 21:54
Η Περιφέρεια τίμησε σε ειδική εκδήλωση τους Θεσσαλούς Ολυμπιονίκες και ανθρώπους του Ολυμπιακού κινήματος (ΦΩΤΟ +video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.03.2026 | 21:37
Δύο ελληνοποιήσεις αιγυπτιακών πατατών έδειξαν έλεγχοι του ΥΠΑΑΤ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 09.03.2026 | 21:31
Ακριβαίνει το ψωμί - Φόβοι για μαζικά «λουκέτα» φούρνων στις γειτονιές - SOS από αρτοποιούς - ΕΛΛΑΔΑ | 09.03.2026 | 21:25
Νέες αποκαλύψεις για την καθηγήτρια που πέθανε από εγκεφαλικό: «Έβαζαν θρανία μπροστά στην πόρτα να μην μπορεί να βγει» - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 09.03.2026 | 21:18
Μερική χαλάρωση των τιμών του πετρελαίου το απόγευμα της Δευτέρας - Παραμένουν κοντά στα 100 δολάρια - ΔΙΕΘΝΗ | 09.03.2026 | 21:16
Πόλεμος στο Ιράν: Μπήκε στις στρατιωτικές επιχειρήσεις η Βρετανία - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 09.03.2026 | 16:15
Στο Eurogroup το ενεργειακό σοκ – «Γραμμές άμυνας» αναζητούν οι Ευρωπαίοι - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 09.03.2026 | 16:10
Μακρόν: Όταν επιτίθεται κάποιος στην Κύπρο, επιτίθεται στην Ευρώπη
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.03.2026 | 09:16
Συναγερμός σε ΕΥΠ: ψάχνει μυστικούς πράκτορες-ύποπτες κινήσεις γύρω από τις βάσεις και σε Λάρισα, Στεφανοβίκειο - ΛΑΡΙΣΑ | 08.03.2026 | 10:34
Πέντε Λαρισαίοι εφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 08.03.2026 | 09:20
Πώς το ελληνικό FBI έφτασε στα ίχνη της πιο ισχυρής οικογένειας Ρομά για την απάτη - μαμούθ με χρυσές λίρες στη Λάρισα - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 08.03.2026 | 13:45
Έλλη Παπαδοπούλου: τα διυλιστήρια έχουν αποθέματα 90 ημερών αλλά ανεβάζουν τις τιμές στα καύσιμα ανενόχλητα(video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.03.2026 | 08:40
Ωριμάζουν οι συνθήκες για ράλι στο βαμβάκι, ακριβαίνει καθημερινά η συνθετική ίνα - ΒΟΛΟΣ | 08.03.2026 | 17:55
Βόλος: Πιάστηκε και το 14ο μέλος της σπείρας ναρκωτικών – Η απίστευτη χλιδή που ζούσε - ΛΑΡΙΣΑ | 08.03.2026 | 19:54
Αυτή είναι η πρώτη Ελληνίδα πιλότος F-16 και υπηρέτησε στα «Φαντάσματα» στη Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 09.03.2026 | 08:34
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed