ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Περιφερειακό Συμβούλιο: Νέα προκήρυξη για την πρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων στο Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας
«Λάθος που διορθώθηκε»

Σε νέα προκήρυξη με σκοπό -οι απολυμένοι πλέον- συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Α’ Αρχαίο Θέατρο, να προσληφθούν ξανά, θα προχωρήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, Δημήτρη Κουρέτα σε επικοινωνία που είχε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.
Η συζήτηση άνοιξε σήμερα κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, όταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Γιάννης Σκόκας, αναφέρθηκε στους οκτώ εργαζόμενους στο Α’ Αρχαίο Θέατρο, που έληξε η σύμβαση εργασίας, χωρίς να ανανεωθεί.
«Η ενημέρωση ήταν πως δεν έφτανε η χρηματοδότηση μέσα από το ΕΣΠΑ και η υπηρεσία είπε πως δεν μπορεί να τους δεχθεί αρχικά και στην πορεία ανακοινώθηκε ότι θα γίνει νέος διαγωνισμός, που όμως δεν διασφαλίζει κανείς στους ανθρώπους ότι θα επιστρέψουν στις δουλειές τους», σημείωσε ο κ. Σκόκας.
«Κάποιοι είναι λίγο πριν τη σύνταξη, ενώ ζουν όλα αυτά τα χρόνια σε μία ομηρία με συμβάσεις. Είναι άδικο κι απάνθρωπο κατά τη γνώμη μας», κατέληξε ο ίδιος ζητώντας λύση από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας.
Από την πλευρά του ο κ. Κουρέτας αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους, σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα δώσει μία πρόσθετη χρηματοδότηση με σκοπό να γίνει προσπάθεια να προσληφθούν ξανά.
«Θα γίνει μία νέα προκήρυξη και γίνεται μία προσπάθεια για να επιστρέψουν όσο περισσότεροι γίνεται. Κανείς δεν μπορεί όμως σε μία προκήρυξη να διασφαλίσει το ποιοι θα προσληφθούν από πριν γιατί είναι παράνομο», ανέφερε ο κ. Κουρέτας.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, Τάσος Τσιαπλές ζήτησε να παρέμβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με σκοπό να υπάρξει παράταση των συμβάσεων, με τον περιφερειάρχη όμως να γίνεται πως πέρασαν οι χρονικές προθεσμίες και πλέον αυτό είναι αδύνατο.
«Λάθος που διορθώθηκε»
Επερώτηση για την «μη πληρωμή καλλιτεχνών που συμμετείχαν σε εκδήλωση του «Φεστιβάλ από τον Κίσσαβο ως το κύμα» το καλοκαίρι του 2024 κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας.
«Επανειλημμένα έχω θέσει στο περιφερειακό συμβούλιο (23.12.24) και δημόσια (1.1.25 και 17.1.25), το θέμα της μη πληρωμής από την περιφέρεια Θεσσαλίας 8 μουσικών της ορχήστρας λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής του ΔΩΛ, με τον Γιώργο Δεληγιάννη, που έπαιξαν σε συναυλία της περιφέρειας στις 8/8/24 στο ανοιχτό θέατρο Ομολίου», ανέφερε ο κ. Τσιαπλές και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για απαράδεκτη στάση της περιφερειακής αρχής, απέναντι σε εργαζόμενους μουσικούς, οι οποίοι μάλιστα έκοψαν τιμολόγιο, άρα θα φορολογηθούν χωρίς να έχουν πληρωθεί και επιπλέον δεν μπορούν να κλείσουν βιβλία».
Ο κ. Κουρέτας ξεκαθάρισε πως πρόκειται για ένα «τυπικό υπηρεσιακό λάθος που διορθώθηκε», ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν ενημερωθεί και σύντομα θα πληρωθούν.




- ΕΛΛΑΔΑ | 19.01.2026 | 13:44
Μητσοτάκης στους αγρότες: Να μπει τέλος σε μια περίοδο μεγάλης έντασης για την κοινωνία - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.01.2026 | 13:35
Τροχαίο με μετωπική σύγκρουση στις στροφές της Συκεώνας στο δρόμο Καρδίτσα - Λάρισα- ένας τραυματίας (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.01.2026 | 13:20
Στο Μαξίμου για τη συνάντηση με Μητσοτάκη οι αγρότες – Τα αιτήματα, τι λέει η κυβέρνηση, τι είπε ο Ανεστίδης - ΒΟΛΟΣ | 19.01.2026 | 13:09
Βόλος: 40χρονος επιτέθηκε στην 27χρονη σύντροφό του - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 19.01.2026 | 13:00
Μαρινάκης: Δεν υπάρχει περιθώριο επιστροφής στα μπλόκα - Να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι - ΛΑΡΙΣΑ | 19.01.2026 | 12:44
Δωρεά αυτοκινήτου -κινητής Μονάδας στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.01.2026 | 12:34
Έφτασαν οι αγρότες στο Μαξίμου - Στην επιτροπή και ο Κώστας Ανεστίδης - ΛΑΡΙΣΑ | 19.01.2026 | 11:47
Κατέθεσαν μήνυση οι δύο αγρότες για τους βανδαλισμούς στα τρακτερ τους στο μπλόκο της Νίκαιας (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 18.01.2026 | 22:56
Τραγωδία στη Λάρισα: «Τρελή» πορεία αυτοκινήτου σταμάτησε σε προστατευτικές μπάρες - Νεκρός ο οδηγός - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.01.2026 | 10:48
Τακούδης- επικαιροποίηση: Πάνω από μισό μέτρο χιόνι στα ορεινά Δυτ. Θεσσαλίας- πιθανή χιονόπτωση από Τρίτη στα αστικά κέντρα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.01.2026 | 12:01
Επιπλέον 25 ευρώ για το βαμβάκι, 15 ευρώ στο σιτάρι ως στρεμματική ενίσχυση για το 2025 μέσω των eco-schemes - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 18.01.2026 | 12:32
Γιατί η Αθήνα θέλει να φύγει ως καλλιέργεια το βαμβάκι από τη Θεσσαλία και τη χώρα - ΛΑΡΙΣΑ | 18.01.2026 | 10:36
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 18.01.2026 | 17:09
Ποιό χωριό της Λάρισας ντύθηκε στα λευκά το πρωί της Κυριακής (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.01.2026 | 11:24
Nτογκούλης: Περιπου 100.000 ΑΦΜ αγροτών απλήρωτα λόγω προβλημάτων ΑΤΑΚ, ΚΑΕΚ., monitoring (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.01.2026 | 20:44
Με 14 αιτήματα αύριο στο Μαξίμου οι αγρότες– Κόστος παραγωγής, χαμένο εισόδημα και κτηνοτροφία στο επίκεντρο

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
