ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Περιφερειακό Συμβούλιο: Νέα προκήρυξη για την πρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων στο Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας
«Λάθος που διορθώθηκε»


Σε νέα προκήρυξη με σκοπό -οι απολυμένοι πλέον- συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Α’ Αρχαίο Θέατρο, να προσληφθούν ξανά, θα προχωρήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, Δημήτρη Κουρέτα σε επικοινωνία που είχε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.
Η συζήτηση άνοιξε σήμερα κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, όταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Γιάννης Σκόκας, αναφέρθηκε στους οκτώ εργαζόμενους στο Α’ Αρχαίο Θέατρο, που έληξε η σύμβαση εργασίας, χωρίς να ανανεωθεί.
«Η ενημέρωση ήταν πως δεν έφτανε η χρηματοδότηση μέσα από το ΕΣΠΑ και η υπηρεσία είπε πως δεν μπορεί να τους δεχθεί αρχικά και στην πορεία ανακοινώθηκε ότι θα γίνει νέος διαγωνισμός, που όμως δεν διασφαλίζει κανείς στους ανθρώπους ότι θα επιστρέψουν στις δουλειές τους», σημείωσε ο κ. Σκόκας.
«Κάποιοι είναι λίγο πριν τη σύνταξη, ενώ ζουν όλα αυτά τα χρόνια σε μία ομηρία με συμβάσεις. Είναι άδικο κι απάνθρωπο κατά τη γνώμη μας», κατέληξε ο ίδιος ζητώντας λύση από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας.
Από την πλευρά του ο κ. Κουρέτας αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους, σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα δώσει μία πρόσθετη χρηματοδότηση με σκοπό να γίνει προσπάθεια να προσληφθούν ξανά.
«Θα γίνει μία νέα προκήρυξη και γίνεται μία προσπάθεια για να επιστρέψουν όσο περισσότεροι γίνεται. Κανείς δεν μπορεί όμως σε μία προκήρυξη να διασφαλίσει το ποιοι θα προσληφθούν από πριν γιατί είναι παράνομο», ανέφερε ο κ. Κουρέτας.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, Τάσος Τσιαπλές ζήτησε να παρέμβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με σκοπό να υπάρξει παράταση των συμβάσεων, με τον περιφερειάρχη όμως να γίνεται πως πέρασαν οι χρονικές προθεσμίες και πλέον αυτό είναι αδύνατο.
«Λάθος που διορθώθηκε»
Επερώτηση για την «μη πληρωμή καλλιτεχνών που συμμετείχαν σε εκδήλωση του «Φεστιβάλ από τον Κίσσαβο ως το κύμα» το καλοκαίρι του 2024 κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας.
«Επανειλημμένα έχω θέσει στο περιφερειακό συμβούλιο (23.12.24) και δημόσια (1.1.25 και 17.1.25), το θέμα της μη πληρωμής από την περιφέρεια Θεσσαλίας 8 μουσικών της ορχήστρας λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής του ΔΩΛ, με τον Γιώργο Δεληγιάννη, που έπαιξαν σε συναυλία της περιφέρειας στις 8/8/24 στο ανοιχτό θέατρο Ομολίου», ανέφερε ο κ. Τσιαπλές και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για απαράδεκτη στάση της περιφερειακής αρχής, απέναντι σε εργαζόμενους μουσικούς, οι οποίοι μάλιστα έκοψαν τιμολόγιο, άρα θα φορολογηθούν χωρίς να έχουν πληρωθεί και επιπλέον δεν μπορούν να κλείσουν βιβλία».
Ο κ. Κουρέτας ξεκαθάρισε πως πρόκειται για ένα «τυπικό υπηρεσιακό λάθος που διορθώθηκε», ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν ενημερωθεί και σύντομα θα πληρωθούν.




- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 06.10.2026 | 11:04
Ένας αγρότης βλέπει οδυνηρό το μέλλον: Έρχεται διατροφική κρίση σε λίγα χρόνια - ΕΛΛΑΔΑ | 06.10.2026 | 10:55
Αναστάτωση σε πτήση στη Θεσσαλονίκη: Έβαλε πορνό στο κινητό και αυνανίστηκε μπροστά σε όλους - ΕΛΛΑΔΑ | 06.10.2026 | 10:44
Καιρός - Μαρουσάκης: «30άρια» τις επόμενες μέρες και μετά βροχές - Διαταραχή από Ιταλία - ΕΛΛΑΔΑ | 06.10.2026 | 10:34
Ο άκρως «απόρρητος πύραυλος» που θέλει η Αθήνα – Θα εξοπλίζει τα F-35 και θα χτυπά τα εχθρικά αεροσκάφη στα 300 χιλιόμετρα - ΛΑΡΙΣΑ | 06.10.2026 | 10:27
Συνάντηση Γ. Μανώλη με τον Θ. Κοντογεώργη για τον κόμβο του ΠΑΘΕ στον Πυργετό και την ανάδειξη της Κοιλάδας των Τεμπών - ΛΑΡΙΣΑ | 06.10.2026 | 09:48
Στους δρόμους ετοιμάζονται να βγουν οι αγρότες – «Θερμή» υποδοχή στον Πρωθυπουργό στη Λάρισα - ΕΛΛΑΔΑ | 06.10.2026 | 09:43
Μαθητές καλούν σε κινητοποιήσεις την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου – Στο επίκεντρο συγχωνεύσεις τμημάτων, υποδομές και εκδρομές - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.10.2026 | 09:24
1,8 εκατ. ευρώ για αγροτική οδοποιία σε έξι Δήμους της Θεσσαλίας
- ΛΑΡΙΣΑ | 05.10.2026 | 11:41
Πανικός στη Λάρισα από φωτιά σε συνεργείο υγραεριοκίνησης στην οδό Βόλου – Τρεις τραυματίες (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.10.2026 | 13:38
Λάρισα: Τρεις εγκαυματίες εκτός κινδύνου στο ΓΝΛ- Καταστράφηκε ολοσχερώς το συνεργείο - ΛΑΡΙΣΑ | 05.10.2026 | 23:19
Τροχαίο με τραυματισμό ντελιβερά στην Ιωαννίνων μετά από σύγκρουση με ΙΧ (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.10.2026 | 10:31
Στα εκκοκκιστήρια της ΒΙΟΛΑΡ στο Αχίλλειο - οι παραγωγοί δηλώνουν ικανοποιημένοι για σοδειά δυσαρέσκεια για τιμή (videο) - ΒΟΛΟΣ | 05.10.2026 | 13:17
Αυτοψία Περιφέρειας Θεσσαλίας σε περιοχές Δ. Αλμυρού: Πρωτοφανής μείωση παραγωγής, υποβάθμιση της ποιότητας του ελαιοκάρπου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.10.2026 | 09:36
Λάρισα–Βόλος: Πότε θα έχουμε πραγματικά τρένο; Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα και τι απομένει - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.10.2026 | 11:15
Τακούδης: Ιδανικές συνθήκες για συλλογή βαμβακιού – Βροχές από Σαββατοκύριακο και πιο φθινοπωρινό σκηνικό από Δευτέρα (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.10.2026 | 09:19
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή
































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed