ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αγρότες: Παραμένουν στα μπλόκα – Πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά
Παραταγμένα σε κομβικά σημεία και εθνικές οδούς τα τρακτέρ, με τους αγρότες να ενισχύουν και να δυναμώνουν τα μπλόκα

«Ραντεβού» στον Παλαμά Καρδίτσας δίνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της χώρας, καθώς την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου (στη 1 το μεσημέρι) έχει προγραμματιστεί η πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, με σκοπό το συντονισμό των δράσεων τους για το επόμενο διάστημα.
Την ίδια στιγμή παραταγμένα σε κομβικά σημεία και εθνικές οδούς βρίσκονται τα τρακτέρ, με τους αγρότες να ενισχύουν και να δυναμώνουν καθημερινά τα μπλόκα που έχουν στηθεί σε διάφορες περιοχές όλης της χώρας.
Οι αγρότες σε πανελλαδικό επίπεδο προτάσσουν την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, τη μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο και φθηνό ρεύμα την καταβολή 100% αποζημιώσεων για τις ζημιές, κατώτατες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα τους
Καθημερινές είναι και οι πολύμορφες κινητοποιήσεις, καθώς οι αγρότες που συμμετέχουν στα μπλόκα προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων, μηχανοκίνητες πορείες, παραστάσεις διαμαρτυρίας, διατρανώνοντας τα αιτήματα επιβίωσης που περιλαμβάνονται στο διεκδικητικό τους πλαίσιο.
Οι αγρότες σε πανελλαδικό επίπεδο προτάσσουν την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, τη μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο και φθηνό ρεύμα την καταβολή 100% αποζημιώσεων για τις ζημιές, κατώτατες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα τους. Την ίδια στιγμή διεκδικούν και αιτήματα με τοπικό χαρακτήρα όπως αποζημιώσεις για προϊόντα που έχουν πληγεί, έργα υποδομής, αρδευτικά έργα κ.ά.

Σε αναβρασμό οι αγρότες της Θεσσαλίας
Το σήμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων δίνουν και φέτος τα μπλόκα στη Θεσσαλία, με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν και ότι θα συνεχίσουν μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Οι συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια σε όλη τη Θεσσαλία βρίσκονται στο καθημερινό πρόγραμμα δράσης, καλώντας την τοπική κοινωνία, να βρεθούν συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι στον αγώνα τους. Την ίδια στιγμή ισχυρά παραμένουν και τα έξι μπλόκα της περιοχής.
Πορεία με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στο κέντρο του Βόλου πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, οι αγρότες Μαγνησίας του μπλόκου στον Ριζόμυλο, ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν στο κτίριο της ΔΕΗ, όπου προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό διεκδικώντας φθηνό αγροτικό ρεύμα.
Με σύνθημα «όλοι μαζί να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους», οι αγρότες των Φαρσάλων και της Καρδίτσας, οι οποίοι έχουν παραταγμένα τα τρακτέρ τους στον Ε-65 διοργανώνουν συλλαλητήριο για την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης των Φαρσάλων.
Την ίδια ημέρα, την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα, οι αγρότες της Ελασσόνας, καλούν στο μπλόκο του Μικρού Ελευθεροχωρίου, σε παράσταση διαμαρτυρίας με συμβολικό κλείσιμο του δρόμου.

Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα
Στο μεταξύ, σε θέση μάχης παραμένουν οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς και οι μελισσοκόμοι σε όλη τη χώρα.
Στην Κεντρική Μακεδονία, οι αγρότες παραμένουν και ισχυροποιούν τα μπλόκα στη διασταύρωση της Νάουσας στην Εθνική οδό προς Έδεσσα, στον κόμβο Νησελίου και στον Γυψοχωρίου, σε Κρύα Βρύση και κόμβο Παραλιμνίου στην Πέλλα, στο γήπεδο Πολυκάστρου στο Κιλκίς, στη δυτική είσοδο της πόλης του Κιλκίς, στον κόμβο των Μαλγάρων στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, και στην Κατερίνη, στην είσοδο της πόλης.
Δυναμικά παραμένουν και τα μπλόκα στο Έβρο (Καστανιές), στη Δυτική Μακεδονία (κόμβος Αντιγόνου στο Αμύνταιο), σε Δυτική Ελλάδα (κόμβο της Λεπενούς στην Αιτωλοακαρνανία), στην Ήπειρο, στην Πελοπόννησο (μπλόκο στο Άγιο Γεώργιο στην Ηλεία, επί της Εθνικής οδού Πατρών – Πύργου, μπλόκο του κόμβου της γέφυρας Σελινούντα στην Αχαΐα, στην Στερεά Ελλάδα (μπλόκα στην Αταλάντη, στο διοικητήριο της ΠΕ Βοιωτίας, στην Κήρινθο και στην Ιστιαία), στην Κρήτη.

Τι ζητούν οι αγρότες
Το πανελλαδικό διεκδικητικό πλαίσιο των αγροτών περιλαμβάνει αιτήματα επιβίωσης, στα οποία περιλαμβάνονται:
- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τη μείωση της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής λόγω των καταστροφών από καιρικές συνθήκες και αρρώστιες.
- Προστασία από τις φυσικές καταστροφές με την υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.
- Μείωση του υψηλού κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία, 7 λεπτά/Kwh στο ρεύμα με κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση μέσων και εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.
- Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα που παράγουμε που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης, καθώς και προσιτές τιμές τους στη λαϊκή κατανάλωση.
- Πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σε όλα τα προϊόντα που, λόγω των καιρικών συνθηκών και νόσων, είχαν χαμηλή παραγωγή και δεν καλύπτουν το πλαφόν.
- Να δοθεί άμεσα και στο 100% η αποζημίωση μέσω ΑΡΩΓΗΣ.
- Να μη γίνει το νερό πανάκριβο εμπόρευμα.
in.gr
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 01.03.2026 | 20:22
Ο Βόλος «φρέναρε» την ΑΕΚ (2-2) - ΛΑΡΙΣΑ | 01.03.2026 | 19:58
Ξεκινά τη Δευτέρα η δίκη για τον θάνατο του γιατρού Στέλιου Κούτσια από παράσυρση από αναβατόριο - ΔΙΕΘΝΗ | 01.03.2026 | 19:51
Τραμπ: Συμφώνησα να μιλήσω με τους Ιρανούς – Το Ισραήλ καλεί 100.000 εφέδρους - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 01.03.2026 | 19:40
Αυξημένο πριμ για νέους αγρότες και επαγγελματίες με έδρα στην ύπαιθρο φέρνει η νέα προγραμματική περίοδος - ΕΛΛΑΔΑ | 01.03.2026 | 19:20
«Ψόφα σαν σκυλί φώναζε ο 38χρονος στην 31χρονη έγκυο σύντροφό του που βρέθηκε νεκρή» λέει γειτόνισσα του ζευγαριού - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 01.03.2026 | 19:17
Reuters: Εκτοξεύτηκε η τιμή του πετρελαίου κατά 10% λόγω του πολέμου στο Ιράν - ΒΟΛΟΣ | 01.03.2026 | 18:47
Σκιάθος: Βραβεύτηκε ο καπετάνιος που πάλεψε με τα κύματα για να μεταφέρει άρρωστο παιδί - ΕΛΛΑΔΑ | 01.03.2026 | 18:31
Τραγωδία στο Αγρίνιο: Νεκρή σε ρέμα γυναίκα που αγνοούνταν το τελευταίο 24ωρο
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 01.03.2026 | 10:20
Όλοι οι παραγωγοί μηδικής εντός Νομού με κρούσμα και σε ακτίνα 40 χλμ δικαιούνται έκτακτη ενίσχυση - ΕΛΛΑΔΑ | 01.03.2026 | 19:20
«Ψόφα σαν σκυλί φώναζε ο 38χρονος στην 31χρονη έγκυο σύντροφό του που βρέθηκε νεκρή» λέει γειτόνισσα του ζευγαριού - ΛΑΡΙΣΑ | 01.03.2026 | 10:40
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 01.03.2026 | 11:31
Από 1η Νοεμβρίου το αγροτικό πετρέλαιο στην αντλία χωρίς ΕΦΚ και ΦΠΑ - ΛΑΡΙΣΑ | 01.03.2026 | 11:58
Η άνοιξη στον κάμπο του Συκουρίου έχει υπέροχο χρώμα (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 01.03.2026 | 10:51
Βολιώτες εγκλωβίστηκαν στο Ισραήλ – Εκδρομή στους Αγίους Τόπους εφιάλτης - ΒΟΛΟΣ | 01.03.2026 | 16:32
ΑΕΚ: Χαμός στον Βόλο, αποθεώθηκε ο Ηλιόπουλος – Μοίρασε κασκόλ στους μικρούς φίλους της (βίντεο) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 01.03.2026 | 11:21
Πράσινο φως από την Κομισιόν για προσωρινή εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ–Mercosur – Για «ασέβεια» κάνει λόγο ο Μακρόν




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed