ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Ξυλοδαρμός Βασίλη Μάγγου: «Είστε ένοχοι» – Ποινή φυλάκισης δύο ετών στους αστυνομικούς (video)
Σε φυλάκιση δύο ετών καταδικάστηκαν οι τρεις αστυνομικοί που κατηγορούνταν για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου.

Μετά από σχεδόν πέντε χρόνια δικαστικών εξελίξεων, οι τρεις αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον άγριο ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου έξω από τα δικαστήρια του Βόλου το καλοκαίρι του 2020, κρίθηκαν ένοχοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή, παρά την πρόταση της Εισαγγελέως για 10 μήνες φυλάκιση για τους δύο πρώτους και 8 μήνες για τον τρίτο. Η απόφαση αναγνωρίζει ως ελαφρυντικό μόνο τον πρότερο έντιμο βίο των κατηγορουμένων.
Με την ανακοίνωση της απόφασης, ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα συναισθήματά του και ξέσπασε φωνάζοντας: «Είστε ένοχοι».
Ξυλοδαρμός Βασίλη Μάγγου: Τι δήλωσαν οι ιατροδικαστές
Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας ότι εντόπισε κατάγματα και αλλοιώσεις του ήπατος, όταν ο 26χρονος πέθανε. Εκτίμησε ότι οι βλάβες προκλήθηκαν από όργανο με αμβλεία γωνία, ενώ είχε δυσκολία στην αναπνοή και διαγνώστηκε με ηπατίτιδα.
Επίσης είπε ότι οι βλάβες προκλήθηκαν από τα χτυπήματα που δέχτηκε ένα μήνα πριν και είχε αιμορραγία από τα κατάγματα και τις βλάβες στο ήπαρ. Σε ερώτηση της εισαγγελέως έδρας είπε ότι η σορός ήταν “φτερό στον άνεμο”, προσθέτοντας ότι ενώ ο ξυλοδαρμός έγινε στις 4 μ.μ. η εξέταση στο νοσοκομείο έγινε τέσσερις ώρες μετά.
Υπογράμμισε δε ότι ενώ είχε εσωτερική αιμορραγία, εφόσον δεν έπεσε ο αιματοκρίτης δόθηκε εξιτήριο και από την παρακολούθηση προέκυψε ότι είχε σταθεροποιητική πορεία, και τόνισε ότι ενώ θα περίμενε δερματικές αλλοιώσεις και μώλωπες, δεν τις εντόπισε στην νεκροψία. Στη συνέχεια κατατέθηκαν έγγραφα από την υπεράσπιση και ακολούθως η έδρα, οι κατηγορούμενοι και ο Γ. Μάγγος, είδαν το βίντεο ξυλοδαρμού του Β. Μάγγου.
Η μάρτυρας υπεράσπισης και ιατροδικαστής, Αικατερίνη Χαζούλη, κατέθεσε από την πλευρά της, ότι διαπίστωσε κατάγματα στα πλευρά και βλάβη στο ήπαρ, που συνάδουν σε κακώσεις και είπε ότι στις δύο αξονικές που έγιναν δεν εμφανίζονται πνευμονικές θλάσεις, που είναι το φυσιολογικό.
«Ζήτησα τα cd των αξονικών και δεν μπόρεσα να διαπιστώσω αιμορραγικές διηθήσεις. Θεωρώ ότι τα κατάγματα είναι προγενέστερα πριν από επτά ημέρες. Θα περίμενα μώλωπες που δεν είδα ούτε εξωτερικά. Τα κατάγματα ίσως προκλήθηκαν από πτώση και ήταν έξι, δεν μπορώ να προσδιορίσω από τι προκλήθηκαν», τόνισε η ιατροδικαστής. Ακόμη επισήμανε ότι η κλινική εικόνα ήταν καθαρή, δεν έδειξε εσωτερική αιμορραγία, οι διαφορετικές τιμές στις αιματολογικές οφείλονται στο ότι είχε ηπατίτιδα και ως τεχνικός σύμβουλος περίμενε να δει διαφορετικές κακώσεις.
“Από το βίντεο που είδα, δεν μπόρεσα να δω τον μηχανισμό της κάκωσης. Εάν είχε εσωτερική αιμορραγία δεν θα έπαιρνε εξιτήριο σε τρεις ημέρες“, ανέφερε η μάρτυρας.
Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες αστυνομικοί
Αστυνομικός της ΟΠΚΕ, που ήταν οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος, τόνισε ότι είδε τον Βασίλη Μάγγο να πηγαίνει, όταν έβγαινε η μεταγωγή, τρέχοντας προς έναν αστυνομικό και επιχειρώντας να τον χτυπήσει. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν, ήταν σε υπερδιέγερση και δεν δεχόταν τη σύλληψη. Τον χτύπησαν στα πόδια τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες, τόνισε. Ο μάρτυρας αρνήθηκε ότι τον χτύπησαν στα πλευρά με την αστυνομική ράβδο.
Παράλληλα συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Ελευθερίας προσπάθησαν να πλησιάσουν στον χώρο και τους απώθησε διμοιρία της ΥΑΤ, που βρισκόταν στον Βόλο από την προηγούμενη μέρα λόγω της μεγάλης πορείας στην ΑΓΕΤ, ενώ ο μάρτυρας κατέθεσε ότι δεν είδε χτυπήματα στον θώρακα και στα πλευρά, παρά μόνο στα πόδια και στα χέρια.
Αστυνομικός της Ασφάλειας, συνοδηγός μεταγωγής, κατέθεσε ότι όταν πήγε να καθίσει στη θέση συνοδηγού είδε τον Β. Μάγγο στα δύο μέτρα από το αυτοκίνητο με γροθιές υψωμένες. Ο οδηγός σήκωσε τα χέρια να τον απωθήσει και επενέβησαν οι άλλοι αστυνομικοί. Από τη γωνία που ήταν, δεν είδε τι συνέβη και ήταν πολύ ξαφνικό. Όταν έπεσε κάτω ο 26χρφονος αντιστεκόταν και δεν μπορούσαν τρία άτομα να τον ακινητοποιήσουν. Στη συνέχεια, είπε ότι η διμοιρία της ΥΑΤ έριξε κρότου λάμψης, γιατί υπήρχε κίνδυνος από τους συγκεντρωμένους και δεν είχε ολοκληρωθεί η μεταγωγή.
Αστυνομικός της διμοιρίας ΥΑΤ Θεσσαλονίκης κατέθεσε ότι βρέθηκε στον Βόλο από την προηγούμενη μέρα, λόγω της πορείας στην ΑΓΕΤ και έξω από τα Δικαστήρια βρισκόταν περίπου 100 συγκεντρωμένοι στην Πλ. Ελευθερίας όταν ένα άτομο πήγε κατά των αστυνομικών σε “υπερδιέγερση” και η διμοιρία έκανε επέμβαση για να απωθήσει τα άλλα άτομα.
«Ο νεαρός παραπάτησε και έπεσε, δεν είδα τι έγινε. Κάναμε επέμβαση στα γύρω στενά και όταν επιστρέψαμε είχαν φύγει και η κατάσταση ήταν ήρεμη. Η διμοιρία 15 με 18 άτομα δεν είχε αποστολή τη μεταγωγή, αλλά το πλήθος που βρισκόταν απέναντι. Ο Μάγγος δεν προκλήθηκε από τους αστυνομικούς και κινήθηκε επιθετικά», κατέθεσε ο αστυνομικός.
Αστυνομικός επικεφαλής της ΟΠΚΕ, τόνισε ότι έχουν γίνει εκατοντάδες συλλήψεις και δεν είχαμε ούτε μια καταγγελία. «Όταν ένα άτομο έρχεται καλοκαίρι και φοράει μπουφάν, είναι επιθετικός, υπάρχουν άλλες σκέψεις και η συνοδεία που είναι η τελευταία γραμμή άμυνας, πρέπει να αντιδράσει», τόνισε.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργ. Διχτάς τόνισε ότι οι τρεις συνάδελφοί του που κάθονται στο εδώλιο, αν και κατηγορήθηκαν από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ορισμένα ΜΜΕ, επέλεξαν το δρόμο της σιωπής και ήρθαν να κριθούν στο Δικαστήριο. Ο ίδιος είπε ότι την προηγούμενη μέρα επειδή έγιναν επεισόδια, υπήρχαν αστυνομικοί στο σημείο που δεν έκαναν τίποτα κατέληξαν στο νοσοκομείο, ενώ για το επεισόδιο, τόνισε ότι δεν μπορούσαν να γίνουν πιο ήπιες ενέργειες αποτροπής με 100 άτομα πλήθος και την επιθετική κίνηση του θύματος και οι κατηγορούμενοι έκαναν αυτό που έπρεπε να γίνει.
- ΔΙΕΘΝΗ | 07.04.2026 | 23:30
Χαραμάδα ελπίδας: Ο Τραμπ εξετάζει το αίτημα του Πακιστάν για διορία δύο εβδομάδων – Θετικό το Ιράν - ΔΙΕΘΝΗ | 07.04.2026 | 21:52
«Απόψε θα πεθάνει ένας πολιτισμός»-Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της απειλής Τραμπ- Τα τρία σενάρια - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 07.04.2026 | 21:29
Η “Αντιγόνη” του Σοφοκλή στο Θεσσαλικό Θέατρο - ΛΑΡΙΣΑ | 07.04.2026 | 21:26
Δήμος Λαρισαίων: Yποχρεωτικός ο καθαρισμός των οικοπέδων - ΕΛΛΑΔΑ | 07.04.2026 | 21:07
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας βίγκαν ακτιβιστών ενόψει Πάσχα: «2 εκατομμύρια σφαγές για ένα έθιμο» - ΒΟΛΟΣ | 07.04.2026 | 21:00
Τροχαίο ατύχημα στο κέντρο του Βόλου: Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε πολυκατοικία – Δείτε εικόνες - ΛΑΡΙΣΑ | 07.04.2026 | 20:53
Δήμος Λαρισαίων: Η Συμπαράταξη καταγγέλλει τη… Συμπαράταξη; Πόσος λαϊκισμός και κοροϊδία να χωρέσουν σε μια… “κωλοτούμπα”; - ΛΑΡΙΣΑ | 07.04.2026 | 20:50
Καραμπόλα οχημάτων έξω από τη Λάρισα: Στο νοσοκομείο διασωληνωμένος 47χρονος
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.04.2026 | 08:32
Σε ΦΕΚ οι συνδεδεμένες σε σιτάρι 8.9 ευρώ το στρέμμα, κριθάρι 11.5 ευρώ, όλα τα ποσά-ολοταχώς για πληρωμή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 07.04.2026 | 10:14
Τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκρή 22χρονη που κατέρρευσε στο σπίτι της μπροστά στους γονείς της - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.04.2026 | 19:28
ΑΑΔΕ: Πληρωμή σήμερα 202 εκατ. ευρώ για 294.000 αγροτεμάχια κατόπιν ελέγχων -122 εκατ. ευρώ για συνδεδεμένη βαμβακιού - ΛΑΡΙΣΑ | 07.04.2026 | 20:50
Καραμπόλα οχημάτων έξω από τη Λάρισα: Στο νοσοκομείο διασωληνωμένος 47χρονος - ΛΑΡΙΣΑ | 07.04.2026 | 08:38
Θλίψη σε Φάρσαλα, Δομοκό: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 45 ετών ο Σωτήρης Δρόσος - ΤΡΙΚΑΛΑ | 07.04.2026 | 13:35
Τραγωδία στα Μετέωρα: Γυναίκα έπεσε στο κενό από ιερά μονή - ΛΑΡΙΣΑ | 07.04.2026 | 08:40
Οκτώ Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 07.04.2026 | 16:54
Αγροτικό συλλαλητήριο – μήνυμα για επιβίωση στον Ε-65 από τους αγρότες της Καρδίτσας (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed