ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Ξυλοδαρμός Βασίλη Μάγγου: «Είστε ένοχοι» – Ποινή φυλάκισης δύο ετών στους αστυνομικούς (video)
Σε φυλάκιση δύο ετών καταδικάστηκαν οι τρεις αστυνομικοί που κατηγορούνταν για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου.

Μετά από σχεδόν πέντε χρόνια δικαστικών εξελίξεων, οι τρεις αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον άγριο ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου έξω από τα δικαστήρια του Βόλου το καλοκαίρι του 2020, κρίθηκαν ένοχοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή, παρά την πρόταση της Εισαγγελέως για 10 μήνες φυλάκιση για τους δύο πρώτους και 8 μήνες για τον τρίτο. Η απόφαση αναγνωρίζει ως ελαφρυντικό μόνο τον πρότερο έντιμο βίο των κατηγορουμένων.
Με την ανακοίνωση της απόφασης, ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα συναισθήματά του και ξέσπασε φωνάζοντας: «Είστε ένοχοι».
Ξυλοδαρμός Βασίλη Μάγγου: Τι δήλωσαν οι ιατροδικαστές
Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας ότι εντόπισε κατάγματα και αλλοιώσεις του ήπατος, όταν ο 26χρονος πέθανε. Εκτίμησε ότι οι βλάβες προκλήθηκαν από όργανο με αμβλεία γωνία, ενώ είχε δυσκολία στην αναπνοή και διαγνώστηκε με ηπατίτιδα.
Επίσης είπε ότι οι βλάβες προκλήθηκαν από τα χτυπήματα που δέχτηκε ένα μήνα πριν και είχε αιμορραγία από τα κατάγματα και τις βλάβες στο ήπαρ. Σε ερώτηση της εισαγγελέως έδρας είπε ότι η σορός ήταν “φτερό στον άνεμο”, προσθέτοντας ότι ενώ ο ξυλοδαρμός έγινε στις 4 μ.μ. η εξέταση στο νοσοκομείο έγινε τέσσερις ώρες μετά.
Υπογράμμισε δε ότι ενώ είχε εσωτερική αιμορραγία, εφόσον δεν έπεσε ο αιματοκρίτης δόθηκε εξιτήριο και από την παρακολούθηση προέκυψε ότι είχε σταθεροποιητική πορεία, και τόνισε ότι ενώ θα περίμενε δερματικές αλλοιώσεις και μώλωπες, δεν τις εντόπισε στην νεκροψία. Στη συνέχεια κατατέθηκαν έγγραφα από την υπεράσπιση και ακολούθως η έδρα, οι κατηγορούμενοι και ο Γ. Μάγγος, είδαν το βίντεο ξυλοδαρμού του Β. Μάγγου.
Η μάρτυρας υπεράσπισης και ιατροδικαστής, Αικατερίνη Χαζούλη, κατέθεσε από την πλευρά της, ότι διαπίστωσε κατάγματα στα πλευρά και βλάβη στο ήπαρ, που συνάδουν σε κακώσεις και είπε ότι στις δύο αξονικές που έγιναν δεν εμφανίζονται πνευμονικές θλάσεις, που είναι το φυσιολογικό.
«Ζήτησα τα cd των αξονικών και δεν μπόρεσα να διαπιστώσω αιμορραγικές διηθήσεις. Θεωρώ ότι τα κατάγματα είναι προγενέστερα πριν από επτά ημέρες. Θα περίμενα μώλωπες που δεν είδα ούτε εξωτερικά. Τα κατάγματα ίσως προκλήθηκαν από πτώση και ήταν έξι, δεν μπορώ να προσδιορίσω από τι προκλήθηκαν», τόνισε η ιατροδικαστής. Ακόμη επισήμανε ότι η κλινική εικόνα ήταν καθαρή, δεν έδειξε εσωτερική αιμορραγία, οι διαφορετικές τιμές στις αιματολογικές οφείλονται στο ότι είχε ηπατίτιδα και ως τεχνικός σύμβουλος περίμενε να δει διαφορετικές κακώσεις.
“Από το βίντεο που είδα, δεν μπόρεσα να δω τον μηχανισμό της κάκωσης. Εάν είχε εσωτερική αιμορραγία δεν θα έπαιρνε εξιτήριο σε τρεις ημέρες“, ανέφερε η μάρτυρας.
Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες αστυνομικοί
Αστυνομικός της ΟΠΚΕ, που ήταν οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος, τόνισε ότι είδε τον Βασίλη Μάγγο να πηγαίνει, όταν έβγαινε η μεταγωγή, τρέχοντας προς έναν αστυνομικό και επιχειρώντας να τον χτυπήσει. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν, ήταν σε υπερδιέγερση και δεν δεχόταν τη σύλληψη. Τον χτύπησαν στα πόδια τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες, τόνισε. Ο μάρτυρας αρνήθηκε ότι τον χτύπησαν στα πλευρά με την αστυνομική ράβδο.
Παράλληλα συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Ελευθερίας προσπάθησαν να πλησιάσουν στον χώρο και τους απώθησε διμοιρία της ΥΑΤ, που βρισκόταν στον Βόλο από την προηγούμενη μέρα λόγω της μεγάλης πορείας στην ΑΓΕΤ, ενώ ο μάρτυρας κατέθεσε ότι δεν είδε χτυπήματα στον θώρακα και στα πλευρά, παρά μόνο στα πόδια και στα χέρια.
Αστυνομικός της Ασφάλειας, συνοδηγός μεταγωγής, κατέθεσε ότι όταν πήγε να καθίσει στη θέση συνοδηγού είδε τον Β. Μάγγο στα δύο μέτρα από το αυτοκίνητο με γροθιές υψωμένες. Ο οδηγός σήκωσε τα χέρια να τον απωθήσει και επενέβησαν οι άλλοι αστυνομικοί. Από τη γωνία που ήταν, δεν είδε τι συνέβη και ήταν πολύ ξαφνικό. Όταν έπεσε κάτω ο 26χρφονος αντιστεκόταν και δεν μπορούσαν τρία άτομα να τον ακινητοποιήσουν. Στη συνέχεια, είπε ότι η διμοιρία της ΥΑΤ έριξε κρότου λάμψης, γιατί υπήρχε κίνδυνος από τους συγκεντρωμένους και δεν είχε ολοκληρωθεί η μεταγωγή.
Αστυνομικός της διμοιρίας ΥΑΤ Θεσσαλονίκης κατέθεσε ότι βρέθηκε στον Βόλο από την προηγούμενη μέρα, λόγω της πορείας στην ΑΓΕΤ και έξω από τα Δικαστήρια βρισκόταν περίπου 100 συγκεντρωμένοι στην Πλ. Ελευθερίας όταν ένα άτομο πήγε κατά των αστυνομικών σε “υπερδιέγερση” και η διμοιρία έκανε επέμβαση για να απωθήσει τα άλλα άτομα.
«Ο νεαρός παραπάτησε και έπεσε, δεν είδα τι έγινε. Κάναμε επέμβαση στα γύρω στενά και όταν επιστρέψαμε είχαν φύγει και η κατάσταση ήταν ήρεμη. Η διμοιρία 15 με 18 άτομα δεν είχε αποστολή τη μεταγωγή, αλλά το πλήθος που βρισκόταν απέναντι. Ο Μάγγος δεν προκλήθηκε από τους αστυνομικούς και κινήθηκε επιθετικά», κατέθεσε ο αστυνομικός.
Αστυνομικός επικεφαλής της ΟΠΚΕ, τόνισε ότι έχουν γίνει εκατοντάδες συλλήψεις και δεν είχαμε ούτε μια καταγγελία. «Όταν ένα άτομο έρχεται καλοκαίρι και φοράει μπουφάν, είναι επιθετικός, υπάρχουν άλλες σκέψεις και η συνοδεία που είναι η τελευταία γραμμή άμυνας, πρέπει να αντιδράσει», τόνισε.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργ. Διχτάς τόνισε ότι οι τρεις συνάδελφοί του που κάθονται στο εδώλιο, αν και κατηγορήθηκαν από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ορισμένα ΜΜΕ, επέλεξαν το δρόμο της σιωπής και ήρθαν να κριθούν στο Δικαστήριο. Ο ίδιος είπε ότι την προηγούμενη μέρα επειδή έγιναν επεισόδια, υπήρχαν αστυνομικοί στο σημείο που δεν έκαναν τίποτα κατέληξαν στο νοσοκομείο, ενώ για το επεισόδιο, τόνισε ότι δεν μπορούσαν να γίνουν πιο ήπιες ενέργειες αποτροπής με 100 άτομα πλήθος και την επιθετική κίνηση του θύματος και οι κατηγορούμενοι έκαναν αυτό που έπρεπε να γίνει.
- ΛΑΡΙΣΑ | 07.01.2026 | 19:55
Κώστας Αργυρόπουλος: Κομμάτι της ψυχής μου η ΔΕΥΑΛ… – Όσα έγιναν την τελευταία διετία στη ΔΕΥΑΛ - ΤΡΙΚΑΛΑ | 07.01.2026 | 19:30
Ο Πλακιάς απαντά στο κόμμα Καρυστιανού με σκηνή από ελληνική ταινία -«Θα το ξαναδείτε το έργο σε καινούργια εκδοχή» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.01.2026 | 19:17
Αγρότες: 18 μπλόκα και σύλλογοι ζητούν διάλογο με τον πρωθυπουργό -Έστειλαν επιστολή στον Κ. Τσιάρα - ΛΑΡΙΣΑ | 07.01.2026 | 19:01
Κλιμάκωση με κλείσιμο των Τεμπών η απάντηση του μπλόκου της Νίκαιας-ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.01.2026 | 18:44
Κλιμάκωση με 48ωρο αποκλεισμών και πανελλαδική διάσκεψη το σαββατοκύριακο εισηγούνται μπλόκα Νίκαιας και Ε-65 - ΕΛΛΑΔΑ | 07.01.2026 | 16:17
Ασλανίδης κατά Καρυστιανού: Δεν κάναμε τον Σύλλογο για να κάνουμε κόμμα - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 07.01.2026 | 15:08
Δεν παραδίδει την έδρα ο Φαραντούρης: Λογοδοτώ μόνο στους συμπολίτες μου - ΛΑΡΙΣΑ | 07.01.2026 | 15:05
Δυσαρεστημένοι οι αγρότες από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, δεν σχεδιάζουν να ανοίξουν τους δρόμους
- ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 08:17
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.01.2026 | 08:08
Αυτά είναι τα μέτρα ενίσχυσης που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση αύριο για τους αγρότες -Μηνύματα τέλους ανοχής στα μπλόκα - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 11:51
Θλίψη στη Λάρισα: Απεβίωσε ο Απόστολος Πλατανιάς σε ηλικία 55 ετών - ΒΟΛΟΣ | 06.01.2026 | 14:30
Η 9χρονη Αποστολία έκλεψε την παράσταση στον Βόλο – Βούτηξε για τον σταυρό και συγκίνησε τους πάντες - ΛΑΡΙΣΑ | 07.01.2026 | 09:41
Σοκ στην Αγιά… Θάνατος 32χρονου σε τροχαίο στη θέση «Φονιάς» στον δρόμο για Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 11:42
Mε λιακάδα η ρίψη του Σταυρού στον Πηνειό στη Λάρισα- χιλάδες Λαρισαίοι στις όχθες (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 11:55
Ο 22χρονος Ραφαήλ Νικολάου είναι ο πιστός που έπιασε το σταυρό στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.01.2026 | 09:36
Κυβερνητικό τελεσίγραφο με βαριά πρόστιμα έως 350 ευρώ ημερησίως για τα τρακτέρ




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed