ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Η Περιφέρεια στηρίζει τα αιτήματα των αγροτών – Πρόσκληση Κουρέτα σε αγρότες να συνδιαμορφώσουν το σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης
ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ "ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΠΡΟΒΑΤΟ" - ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΜΒΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ


Τη στήριξη της Περιφέρειας και του ιδίου προσωπικά, στα αιτήματα των Θεσσαλών αγροτών που βρίσκονται στο δρόμο, όχι εθιμοτυπικά, αλλά στην προσπάθεια τους να παραμείνουν στα χωριά, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λάρισα, με τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων και αγροτών των μπλόκων.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας υποδέχτηκε ο ίδιος τη μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών στο κτίριο της οδού Θεοφράστου και αφού άκουσε με προσοχή τα αιτήματά τους δήλωσε ότι «η Περιφέρεια και ο ίδιος συμπαραστέκονται στον αγώνα τους» και πρόσθεσε ότι «μαζί με τους συνεργάτες του και τις Υπηρεσίες καθημερινά αγωνίζονται να δώσουν λύσεις σε τοπικά ζητήματα». Κάλεσε δε, τον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας και τα συνδικαλιστικά τους όργανα σε διαβούλευση για να συνδιαμορφωθεί το σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης της Θεσσαλίας, για τα επόμενα έτη.
Αναφορικά με τα αιτήματα των αγροτών ο Δημήτρης Κουρέτας υποστήριξε ότι «απαιτείται ένα ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για την Θεσσαλία. Προφανώς το πρόβλημα της αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος είναι μεγάλο και πρέπει να λυθεί, θα χρειαστεί όμως να στοιχειοθετηθεί και επιστημονικά».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην βαμβακοκαλιέργεια και στην πρόθεσή του να αναβαθμιστεί το Κέντρο Βάμβακος που λειτουργεί στην Καρδίτσα, με διαδικασίες πιστοποίησης, τόσο για την ποιότητα, όσο και την ποσότητα του προϊόντος.
Για τη στήριξη του κτηνοτροφικού κόσμου η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θα καταθέσει, ίσως στην έκθεση Agrothessaly, ολοκληρωμένη πρόταση για το θεσσαλικό πρόβατο, το οποίο θα αποτελέσει τη λύση του προβλήματος αντιμετώπισης των ζωωνόσων. «Θα πρέπει να αποφύγουμε το εμβόλιο, το οποίο συνιστά καταστροφή για το εθνικό μας προϊόν, τη φέτα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων και κυρίως των αναχωμάτων, ο κ. Κουρέτας παρουσίασε στους αγρότες τις εργολαβίες που είναι σε εξέλιξη, υπενθυμίζοντας ότι «αρκετές δεν μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα, καθώς κάποιες περιοχές έχουν ακόμη νερό».
Υπενθύμισε τον καθοριστικό ρόλο στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών που παίζει το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας.
Για τις αποζημιώσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων από την Κρατική Αρωγή, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας ανέφεραν στην αντιπροσωπεία των αγροτών ότι «απαιτούνται 25 μέρες με ένα μήνα από τη στιγμή που θα φύγουν οι φάκελοι στο αρμόδιο Υπουργείο για την πληρωμή και αφού ολοκληρωθούν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι. Υπάρχουν αρκετά γραφειοκρατικά ζητήματα καθώς αρκετοί αγρότες δεν προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται».
Στο περιθώριο της σύσκεψης έγινε μεγάλη συζήτηση και για τη στήριξη της αμυγδαλοκαλλιέργειας η οποία απειλείται από την ασθένεια φόμοψη, με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης να αναλύουν τις ενέργειες τους σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα προκειμένου να εντοπιστεί το αίτιο. Όπως επισήμαναν «η αναδιάρθρωση δεν είναι λύση. Για την αποζημίωση σας έχουμε καταθέσει τεκμηριωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία, όπως άλλωστε έχουμε κάνει και με άλλα προιόντα» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημ. Τσέτσιλας.
Φωτογραφικά στιγμιότυπα:




- ΛΑΡΙΣΑ | 23.10.2026 | 23:12
Η εμπλοκή του Φάρου Λάρισας στην υπόθεση basketgate… - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 23.10.2026 | 22:05
Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Προσωρινά κρατούμενος ο πρώην διαιτητής Πέτρος Παπαπέτρου - ΕΛΛΑΔΑ | 23.10.2026 | 21:54
Το ένταλμα σύλληψης του Λιόλου, οι 49 κατηγορίες που αντιμετωπίζει η εμπλοκή έξι διαιτητών, δύο παραγόντων και δημοσιογράφων - ΛΑΡΙΣΑ | 23.10.2026 | 21:30
Γιορτή κάστανου στη Μελιβοία Αγιάς - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 23.10.2026 | 21:01
Ο πικρός καρπός της ελιάς και η αγροτική οικονομία που δεν βγαίνει (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.10.2026 | 20:45
Ξεφεύγει η κατάσταση με τις απάτες στη Λάρισα: Τους τηλεφωνούν και τους λένε να βγάλουν τα χρυσαφικά στο μπαλκόνι! - ΛΑΡΙΣΑ | 23.10.2026 | 20:41
Σύλλογος Τεμπών: «Όχι δυστύχημα αλλά στυγνή δολοφονία» - ΒΟΛΟΣ | 23.10.2026 | 20:35
Κουρέτας από τον Βόλο για ΑΕΠΟ ΑΓΕΤ: «Είναι ελλιπής, ανεπαρκής και επιστημονικά λανθασμένη»
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.10.2026 | 09:49
Θεσσαλία: Έρχονται δυνατές βροχές από Κυριακή μέχρι Τρίτη– Tακούδης: Χωρίς βροχή η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 22.10.2026 | 17:47
Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Καραμπάτσα στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 22.10.2026 | 22:09
Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» σε ηλικία 43 ετών η εκπαιδευτικός Γεωργία Κουτσικούλη - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.10.2026 | 08:26
Αγρότες Θεσσαλίας: «Δεν κάνουμε πίσω» – Ζητούν πετρέλαιο στο 1 ευρώ και ετοιμάζουν τα επόμενα βήματα για τα μπλόκα (video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 22.10.2026 | 13:39
Μήνυμα με πολιτικό αποτύπωμα στη Λάρισα από την ΕΛ.Α.Σ - ΛΑΡΙΣΑ | 22.10.2026 | 07:56
Σήμερα η κηδεία του ορθοπεδικού και διευθυντή του ΚΥ Λάρισας Δημήτρη Καραμπάτσα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.10.2026 | 08:18
Καιρός στη Θεσσαλία: Βροχές την 28η Οκτωβρίου βλέπει ο Φάνης Τακούδης – Πότε θα ξεκαθαρίσει η πρόγνωση (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.10.2026 | 16:21
Λάρισα: Νεκρός 64χρονος στο σπίτι του στη Νέα Σμύρνη



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed